przegub lewy... troszkę zabolało...
przegub lewy... troszkę zabolało...
|
To i ja się dołączę ja mam coś takiego jadę 70 km/h prosta droga nie skręcam nic i nagle drganie kierownicy i walenie jakby amortyzator puścił tzn. bum bum bum bum kierownica się trzęsie? Sprawdzałem amortyzatory i wykazało przód na 65% a tył na 75%. Co to może być koła wyważone prawidłowo bo myślałem że może od tego tak się robi.
Ja stawiam na:
- sworznie (podobno ktoś w Skodzie miał coś podobnego)
- gumki (to kupiłem i czekają na wymianę)
- stabilizatory (tylko ty patrzyli mi 2 razy i podobno jeszcze nie czas zmieniać)
Czy może problemem jest przegób ale tnie wiem na 100% jeszcze sprawdzę.
Ostatnio edytowany przez emil zagozdzon - 16-04-10 o 15:27
Chip do tdi tylko w tune-up.pl -> gnieciesz !!
hybrydowe turbiny,wtryski, chipy na ulice i do sportu,Hamownia podwoziowa-pomiary mocy,Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
.
Chip do tdi tylko w tune-up.pl -> gnieciesz !!
hybrydowe turbiny,wtryski, chipy na ulice i do sportu,Hamownia podwoziowa-pomiary mocy,Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
.
U mnie to samo, przegub półosi. Tak powiedział mechanik.
Ostatnio edytowany przez kieliszek - 03-08-10 o 13:22
Dźwięk skrzypienia to nic innego jak nie zadbana listwa, czy to jak kto woli maglownica i jej części ruchome
O czym mówię już tłumaczę.
Jedyną ,rzeczą powodującą skrzypienie to korozja na wskutek zacieków podczas jazdy po wodzie, w takim przypadku by uniknąć dalszemu pogarszaniu się sytuacji proponuję zrobić następujące zabiegi:
Mało ich będzie ale 100% pozwolą na usuniecie problemu.
1. przygotujmy się do zastrzyku płynu swag (do przekładni) , zastrzyk robimy igłą i strzykawką w gumę osłaniającą drążek kier. przy czym ruszamy kołami lewo prawo tak aby płyn się rozsmarował i wyparł resztki skondensowanej wody
2.Kiedy już płyn wypchnie wodę sprawdzamy, a najlepiej wymieniamy opaski zapinające gumy od strony drążków.
Solucja 100% pomoże wam w przyszłości uniknąć podobnych sytuacji.
Przepraszam za chaos w pisowni , ale dopiero się uczę i moja wiedza w bardzo szybkim tempie przybiera , w miarę czasu bedę się starał co nie co poopisywać.
~lampik
Czy ktoś próbował sposobu który opisuje Lampik??? Pomogło ??? bo mam takie same objawy ...
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)