Strona 65 z 411 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115165 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 641 do 650 z 4102

Temat: Jakie lampy /xenony/soczewki/przedlift/polift itd

Miro's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2005
    Miasto
    Kraków i okolice
    Auto
    Biały Smok
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0T CCZA
    Podziękował
    129 razy

Domyślny

wlasnie przed chwila mialem kontrole drogowa, panowie spytali o xenony czy oryginalne, po czym kazal otworzyc maske i patrzyl na symbole na kloszu i naklejce czy lampa to xenon, nawet sie pytal czy mam spryskiwacze, czy to tylko atrapa.

potem pogadalismy i policjanci na prawde sporo wiedza, np to ze oryginalny xenon w 8l poliftowej ma mniejsza soczewke niz zwykla lampa, jesli jest duza soczewka i hid to juz kierowca ma problem.
    w tej chwili w rejonie krakowskim jest bardzo duza nagonka na to, np o szybach ciemnych nie bylo ani slowa..
    Nie pomagam na PW, nie muszę
    Od tego jest forum i tematy na nim

Data dołączenia
    Mar 2008
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    1.8T
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    12 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Miro Pokaż post
    wlasnie przed chwila mialem kontrole drogowa, panowie spytali o xenony czy oryginalne, po czym kazal otworzyc maske i patrzyl na symbole na kloszu i naklejce czy lampa to xenon, nawet sie pytal czy mam spryskiwacze, czy to tylko atrapa.

potem pogadalismy i policjanci na prawde sporo wiedza, np to ze oryginalny xenon w 8l poliftowej ma mniejsza soczewke niz zwykla lampa, jesli jest duza soczewka i hid to juz kierowca ma problem.
    w tej chwili w rejonie krakowskim jest bardzo duza nagonka na to, np o szybach ciemnych nie bylo ani slowa..
    Dlatego ja tej hińszczyzny nie zakładam. Dostałem na urodzinki założyłem, cieszyłem się 4 dni i dowodzik poleciał. Stwierdziłem że jak fajne świeczki to tylko Xenon a nie hid.

Ginekologiem nie jestem, ale zerknąć mogę

makubaku's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2007
    Miasto
    Łódź
    Auto
    325ti
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    6 razy

Domyślny

a ja uwazam ze hid 4300 swieci nie najgorzej, a na pewno lepiej oswietla droge, a co do przegladu to mieszkamy w polsce i z przegladem n ie powinno byc problemu, przynajmniej ja takiego nie mialem.

marcinwdg's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2008
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    audi a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU
    Podziękował
    raz

Domyślny

dokladnie tak jest wlasnie w tym naszym kraju pieknym
    pan diagnosta chetnie wezmie jakas zapomoge od nas, a w zamian walnie pieczatke ,tu i tam gdzie trzeba
    oczywiscie regula potwierdza wyjatki ale polacy to narod ktory potrafi kombinowac

OooO's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2009
    Miasto
    Świętochłowice
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AEH
    Podziękował
    6 razy
    "Prędkość jeszcze nigdy nikogo nie zabiła. Nagłe zatrzymanie to jest to, co cię pozbawi życia"

mixon's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2010
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Inny
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

dużo osób ma własnie te lampy. I chyba sa dobre skoro tyle ludzi je montuje

filmer's Avatar
    Data dołączenia
    May 2009
    Miasto
    Płońsk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T APP
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez miksow Pokaż post
    dużo osób ma własnie te lampy. I chyba sa dobre skoro tyle ludzi je montuje
    co miałeś na myśli pisząc "te lampy" przecież tam nawet śladu po jakimkolwiek producencie nie ma, a identyczne robi np. TYC i DEPO, co nie zmienia faktu, że zdecydowana większość paruje...
    pierwszy automat jaki prowadziłem ? - Ferrari F430

mixon's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2010
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Inny
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

miałem na mysli ten wygląd (klosz) bo są jeszcze te z diodami i soczewka albo z engels.

Data dołączenia
    Mar 2009
    Miasto
    Kraków
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    raz

Domyślny

@OooO

Upewnij sie, ze producentem jest TYC - jezeli tak to mozna brac, raczej sie nie 'przejedziesz'. Jak dla mnie DEPO różnią sie od TYC - subtelne różnice w wyglądzie, ale sa. Ciężko mi cos powiedzieć o jakości DEPO.

Sam mam założone TYC, jeżdżę jakieś pol roku. Miałem napisać parę slow po montażu tak wiec:

- parowanie - brak przynajmniej moje, żadnych problemów od początku użytkowania

- regulacja - plastiki pokręteł wyglądają dość licho, nic sie nie zerwalo, ale trzeba uważać. Lampy ostawiałem na stacji diagnostycznej - z prawą lekkie trudności - nie udało sie jej idealnie wyregulować - na przyrządzie zabrakło ~ 1mm do właściwego ustawienia. Nie mam silniczków do regulacji.

- świecenie - diagnosta na stacji byl zaskoczony - stwierdzil, ze jak na zamienniki daja silny strumień i wyraźnie widać wszystko na przyrządzie. Tutaj jak dla mnie jednak bez szalu, czasem mam wrażenie, ze mogłoby być lepiej - nie mam jednak porównania bo nie siedziałem jeszcze w A3 z oryginalnymi lampami

Zastanawiam sie czy nie wrzucic do tego HID'ow od znajomego i sprawdzić czy jest lepiej.
    Ostatnio edytowany przez cz4r - 20-04-10 o 14:19

filmer's Avatar
    Data dołączenia
    May 2009
    Miasto
    Płońsk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T APP
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez cz4r Pokaż post
    @OooO

Upewnij sie, ze producentem jest TYC - jezeli tak to mozna brac, raczej sie nie 'przejedziesz'. Jak dla mnie DEPO różnią sie od TYC - subtelne różnice w wyglądzie, ale sa. Ciężko mi cos powiedzieć o jakości DEPO.

Sam mam założone TYC, jeżdżę jakieś pol roku. Miałem napisać parę slow po montażu tak wiec:

- parowanie - brak przynajmniej moje, żadnych problemów od początku użytkowania

- regulacja - plastiki pokręteł wyglądają dość licho, nic sie nie zerwalo, ale trzeba uważać. Lampy ostawiałem na stacji diagnostycznej - z prawą lekkie trudności - nie udało sie jej idealnie wyregulować - na przyrządzie zabrakło ~ 1mm do właściwego ustawienia. Nie mam silniczków do regulacji.

- świecenie - diagnosta na stacji byl zaskoczony - stwierdzil, ze jak na zamienniki daja silny strumień i wyraźnie widać wszystko na przyrządzie. Tutaj jak dla mnie jednak bez szalu, czasem mam wrażenie, ze mogłoby być lepiej - nie mam jednak porównania bo nie siedziałem jeszcze w A3 z oryginalnymi lampami

Zastanawiam sie czy nie wrzucic do tego HID'ow od znajomego i sprawdzić czy jest lepiej.
    Co dojakości DEPO, na forum A4 ma je bardzo dużo osób i zachwalają je sobie...
    pierwszy automat jaki prowadziłem ? - Ferrari F430

Strona 65 z 411 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115165 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania