przez korek wlewu ciężko, prędzej przez bagnet ale w skrajnych wypadkach.
przez korek wlewu ciężko, prędzej przez bagnet ale w skrajnych wypadkach.
|
Dzięki za odpowiedzi, jeszcze tylko gdybyście powiedzieli od czego jest ten cieniutki rurek po tą odmą ? Nie ma spinki, tylko taki wetknięty.
kurde ja nie widze o ktory chodzi.z tego co napisales to wtykany idzie do przepustnicy a nawet 3 ale 100% pewnosci nie mam
Who I am? I am a the Champion.
witam
u mnie w aucie ten oto przewód:
http://images38.fotosik.pl/75/e1ebd5142824ad1a.jpg
jest tylko tak lekko włożony w to miejsce, prawdopodobnie jest już tak popękany że nie ma się juz czego trzymać, moje pytanie brzmi, czy mogę tak jezdzić? czy nic się nie stanie, oprócz tego że będzie śmierdziało olejem? czy mogą być później jakieś konsekwencje?
podpowie ktoś?
masz wolnossacy silnik wiec nic sie nie powninno stac
ale przy dziurawej odmie masz wieksze spalanie wiec lepiej to zrobic
Mam pytanie dotyczące tego ustrojstwa pod korkiem wlewu oleju. Z ETKI dowiedziałem się, że jest to 'odpowietrznik' o numerze 06A 103 465 D.
Pod tym elementem pokrywa zaworów uwalona jest olejem, zatem prawdopodobnie jest tam jakaś nieszczelność.
Element te trzyma się dobrze, ale przy kołysaniu na boki można wyczuć pewne luzy.
Czy mam do wymiany ten element czy też wystarczy wymienić samą uszczelkę pod nim?
Wiem, że element ten nie jest kosmicznie drogi, podobno ok 110zł w aso, ale wolałbym zamknąć koszty naprawy w cenie uszczelki ;]
Ma ktoś jakieś doświadczenie z tym odpowietrznikiem? Łatwo to wymontować? Czy jeżeli to rozłożę by sprawdzić ewentualne uszkodzenia to czy możliwa jest sytuacja, że już uszkodzonego odpowietrznika nie założę i auto będzie unieruchomione?
jakie Ty czujesz luzy ?
to jest gumowa rurka i skoro jest peknieta to trzeba wymienic
nie ma w tym wiekszej filozofii
To o czym wspomniałem, czyli wg etki 'odpowietrznik', to ten plastik od korka wlewu oleju do pokrywy zaworów.
wklei fotke o co Ci chodzi bo to jest temat o odpowietrzeniu skrzyni korbowej
wiec tego sie trzymalem
jesli wprowadzilem w blad to sorka
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)