zaczeły sie cieple dni i wyskakuje ze otwarte drzwi ? U mnie to samo jest. Chyba przywykłem do tego.
zaczeły sie cieple dni i wyskakuje ze otwarte drzwi ? U mnie to samo jest. Chyba przywykłem do tego.
|
Ja kombinowalem na rozne sposoby i wreszcie wymienilem zamek.
Zero problemow.
Dokładnie. Wymiana to najlepsze rozwiazanie. U mnie od jesieni zeszłego roku problem znikł i nie pojawia się aż dotąd. Zobaczymy jak długo to potrwa
Ma za to problem z tylnym zamkniem klapy. Jak jest normalna wilgotność to nie otwiera sie z przycisku albo sam otwiera sie w czasie jazdy jakby ktoś mi chciał otwierać klapę
Jeśli auto postoi na dużym słońcu i mmy kilka dni upałów to problem znika.
Domyślam się, ze są jakieś przebicia na przełączniku.
Tylko gdzie kupić nowy i jak sie do tego dostać?
witam a mianowicie mam taki problem gdy załączam samochod to ciagle mróga jażąco lampki podsufitowki i u dzrwi pasażera a na kompie drzwi zamkięte a jak zamykam samochod centralnym to dalej to samo aha wszystkie zamki po wd40 i dalej kicha aha< a3-02-5d>
u mnie po wymianie okazało się żę stycznik ok ale to odstające ramię było już wytarte i nie łapało
A3 SportBack 161PS 370 Nm 2001 CompSport - ex
Leon FR 170 PS 350 Nm 2010 - ex
BMW X3 M-pakiet 2006 180 PS 360 Nm KingSoft - ex
Skoda Yeti 2010 170 PS 380 Nm 4x4 KingSoft Yeti - każdy słyszał nikt nie widział
... do zobaczenia w chacie na 200 osób ... R.I.P. WJW
przy okazji tematu zapytać chciałem czy wie ktoś jakie kolory kabli idą od krańcówek z drzwi lewych i prawych. Podłączam alarm i chciałem podpiąć pod te sygnały.
powiedzcie mi, moze glupie pytanie, ale po prostu nie wiem, czy przy wymianie zamka musze cos kombinowac z immobiliserem ? trzeba miec nowe kluczyki itp ? bo wtedy sa chyba duze koszta..nie? czy mozna sam zamek wymieci, taki jak tu np.: http://allegro.pl/item1035937808_aud...wi_96_03r.html i problem znika ?
Nic nie musisz kombinowa?, je?eli wk?adka (tam gdzie wk?adasz kluczyk) stara. Je?li problem nie le?y w kluczyku to wymieniasz sam zamek taki jak s twojego linku. A je?li problem polega na uszkodzeniu czujnika (pokazywanie otwartych drzwi i migaj?ce ?wiat?o w ?rodku auta) to mo?esz prze?o?y? sam czujnik (to czarne w tym zamku z twojego linku)
Było A3.
Będzie A3.
no w sumie to mam 2 problemy.. Pierwszy to ten co wiekszosc tutaj wypowiadajacych sie czyli gdy sie nagrzeje auto to nie gasnie kontrolka otwartych drzwi, a drugi to taki ze czasem sie nie domykaja.. Nie mowie tutaj o trzaskaniu nimi, ale o popchnieciu. Prawe bez problemu - lekko sie je 'pocisnie' i bez problemu zaskakuja w zamek, a moje - kierowcy maja z tym problem, trzeba mocniej trzasnac, bo inaczej sie nie domykajawiec chyba najlepszym rozwiazaniem bylby nowy zamek, nie ?
Ja mam podobny problem jednakże z tą różnicą, że światło w kabinie i drzwiach działa poprawnie tj. gaśnie jak zamykam drzwi i zapala przy otwartych. Problemem jest to, że na wyświetlaczu nie ma info o otwartych drzwiach. Wychodzi na to ze switch jest dobry bo oświetlenie zachowuje się prawidłowo, co odpowiada za brak informacji na wyświetlaczu?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)