w serwisie gdzie ja robię kosztuje odgrzybienie chyba 80zł napełnienie i sprawdzenie szczelności 200 zł
w serwisie gdzie ja robię kosztuje odgrzybienie chyba 80zł napełnienie i sprawdzenie szczelności 200 zł
|
cena dobra,ja za taka usługę w jakimś niezrzeszonym serwisie zapłaciłem 300zł.
Proponuje co 2 lata robic full service klimy a odgrzybianie samemu co rok (na wiosne).
A odgrzybianie to kaszka z mlekiem-15 min roboty+cena środka odgrzybiającego.
Ostatnio edytowany przez pila24 - 05-05-10 o 16:47 Powód: missing letter
Szukam jakiegoś dobrego serwisu klimatyzacji w okolicach łódź-sieradz. Jerzu podrzucił mi Pana ale oni chcą 200zl za nabicie 80zł za odgrzybienie i dodatkowo jeszcze za sprawdzenie szczelności... To w serwisie cały taki zestaw kosztuje 199zł.... tylko jakby był do wymiany jakiś zimmering albo coś to w serwisie więcej skasują:/ Ale widzę że nawet z tym taniej mi wyjdzie.... Szukam bo teraz OC i AC mi wychodzi i amorki wymieniłem z przodu także trochę kaski poleci a jeszcze na wakacje trzeba trzymaćUmówiony jestem w serwisie SKODA BEDNAREK na poniedziałek i chyba tam pojadę... Tylko czy oni tam dobrze robią???
Ostatnio edytowany przez onkel1161 - 10-05-10 o 08:14
Jeżeli interesuje Was odgrzybienie ze spuszczeniem czynnika i nabicie za 100 do walcie do mnie na pw dam namiar.
Kolega ma sprzęt i może to wykonać prywatnie w garażu w Falenicy.
Ostatnio edytowany przez Midnight - 12-05-10 o 13:07
Witam,
Mam problem z nawiewem, mianowicie gdy włączyłem nawiew na szyby coś pyknęło i nagle przestał działać. Mam klimatronik i komputer od tego czasu sam zwiększa natężenie powietrza do maksimum po czym zmniejsza do minimum, dodam że powietrze wogóle nie leci, a z kratki dochodzi lekkie pykanie. Wie ktoś może co t może być? Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam
Jeżeli zadałem to pytanie w nieodpowiednim wątku to przepraszam ale nie rozkminiam do końca jak to forum działa
Ostatnio edytowany przez Olkszyn - 17-05-10 o 01:16
jak powietrze nie leci i slychac pykanie to jest duza szansa ze wiatraczek sie spalil. Chyba ze to ze wszystkich nawiewow, to moze od tego jest jakis bezpiecznik. Sprawdzales te opcje?
Bezpieczniki są już ok, faktycznie był wcześniej przepalony jeden od wentylatorów ta blaszka, ale jak nic nie działało tak i nie działa. Wentylatory były jakiś czas temu sprawdzane na krótko czy działają i kręciły się. Teraz tak, w zimie zamarzł mi płyn chłodniczy, miałem spore problemy z grzaniem się samochodu z ogrzewaniem, ale okazało się że wirnik w pompie wody się ukręcił, wymieniłem też czujnik temperatury ten na silniku. Ale niech ktoś ogarnięty powie mi czy mógł też przez to, że zamarzł płyn spierniczyć się czujnik na wężu idącym do chłodnicy i ten przy chłodnicy. I czy któryś z nich może mieć wpływ na brak klimatyzacji????
Witam,
mam problem taki że nie działa mi klima.
sprawdzałem i prąd nie dochodzi do sprężarki, ale jak podpiałem ją pod prostownik to działa i chłodzi. gadałem z elektrykiem i mówił że to wina panelu w którym coś sie tam psuje i to jest chorobą tych aut. może ktoś to jeszcze potwierdzić?
do bezpiecznika prąd dochodzi jak najbardziej.
Koledzy jak samemu odgrzybić klimę?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)