Strona 35 z 63 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 341 do 350 z 630

Temat: Przyciemnianie szyb w A3

Miro's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2005
    Miasto
    Kraków i okolice
    Auto
    Biały Smok
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0T CCZA
    Podziękował
    129 razy

Domyślny

Tu nie chodzi o to czy Ci wciskal kit czy nie, niewazne co bedzie w srodku, dobra folia jak jest to tez masz w srodku jakbys folii nie mial,
    ale to policji nie interesuje, przykladaja aparat do szyby i mierza.

nie wiem jak ci gosc mowil o piecowym, ale nie ma takiej mozliwosci, demontowac szyby trzeba i wysylac do pieca
    Nie pomagam na PW, nie muszę
    Od tego jest forum i tematy na nim

Jonasz88's Avatar
    Data dołączenia
    May 2010
    Miasto
    Zabrze
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

nie chodzilo o to ze 800 zl jesli sam zdemontuje sobie szybe to teraz inne pytanie bo skoro mowisz ze w serii jest 78% a moj ojciec ma beem 5 i szyby przednie boczne sa seryjnie przyciemnione i to dosc powaznie bo z zewnatrz malo co widac, sasiad moj tez w A4 sam przyciemnial piecowo i jezzi pare latek tak i nic, skoro mowisz ze podchodza i mierza i moga zabrac dowod, to po co te papierki typu TUV i inne np gdy szyby sa fabrycznie przyciemniane, w koncu ktos za to wziol kase nie?? (zastrzegam ze wiem ze policja jest bezkarna i robi co chce ale coss sie nie zgadza skro jedni mowia ze mozna a drudzy ze nie ) moze ktos ma przyciemnione piecowo i byl po potyczce z psami??

Miro's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2005
    Miasto
    Kraków i okolice
    Auto
    Biały Smok
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0T CCZA
    Podziękował
    129 razy

Domyślny

to ze ktos ma przyciemnione szyby przednie (sam mam 35% ) nie znaczy ze wolno.
    niewazne co kto ma, ale co mowia przepisy, sa jednoznaczne, wygoogluj sobie, nie bedziemy po raz nty przytaczac tego samego.
    to czy ktos jezdzi to nie znaczy ze jest to zgodne z przepisami.
    nie ma znaczenia czy to piec, czy to folia, nie wolno i tyle (tzn wolno, ale do 70% przepuszczalnosci)

Jonasz88's Avatar
    Data dołączenia
    May 2010
    Miasto
    Zabrze
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

heh rozumiem sam jestem przeciwny bo auto wdl mnie traci swoista lekkosc w wygladzie czyli mowisz ze sam marketing nic wiecej szkoda wydawac 1500 zl lepiej 40 na folie, a jesli o folie chodzi, to nie wiem czy bylo ale folie antywlamaniowe, dajmy na to mamy przyciemnienie dozwolone 30% przody np fabrycznie, to juz nie mozemy zalozyc antywlamaniowej bo ona w pewnym stopniu tez przyciemnia, czy sie myle?

Miro's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2005
    Miasto
    Kraków i okolice
    Auto
    Biały Smok
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0T CCZA
    Podziękował
    129 razy

Domyślny

to juz musisz pytac specjalistow, generalnie kazda dobra folia jest antywlamaniowa, bo szyby sie nie da rozbic itd
    prawda jest tez taka, ja np mam folie AR35, czyli wedlug producenta 35% przepuszczalnosci ( folia bardzo znana i bardzo markowa, w srodku auta widac prawie jak bez folii) a tak na prawde po tescie policyjnym aparatem takowa folia ma 18%

Jonasz88's Avatar
    Data dołączenia
    May 2010
    Miasto
    Zabrze
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

czyli skoro mowisz ze po pomiarze 35% ma 18 % to teoretycznie mozna pozwolic sobie np na 60% przyciemnienie i wyjdzie cos kolo 30%?? chyba ze sprzet policyjny byl leciwy wtedy bylo by jasne czemu seryjne szybki w bemce sa ciemniejsze? dzieki za wyczerpujace odpowiedzi, w koncu forum na wysokim poziomie pozdro ide na piwko

Miro's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2005
    Miasto
    Kraków i okolice
    Auto
    Biały Smok
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0T CCZA
    Podziękował
    129 razy

Domyślny

nie tak, czym mniejsza liczba numeru folii, tym przyciemnienie wieksze
    35% przepuszczalnosci to folia 35 (o 18% pisalem przy tescie jej sprzetem policyjnym , nie wiem jak wypadlyby inne folie)
    jesli bedzie folia AR20 to znaczy ze ma 20% przepuszczalnosci, a przepisowwo mozesz miec 70%, wiec roznica kosmiczna
    wiele osob, przyciemnia 50, ale najwiecej cale auto wlasnie foliami 35% i to jest chyba najbardziej optymalne, dobra folia w sloncu jest prawie przezroczysta, gorzej jesli mamy spotkanie z panami N. z pochmurny dzien, kiedy szyby sprawiaja wrazenie zupelnie czarnych.

mariusz11111's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2009
    Miasto
    Sram na Rosję !
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T ARY
    Podziękował
    202 razy

Domyślny

Policjanci w czasie codziennej służby kontrolując pojazdy zwracają uwagę na wszystkie czynniki mające bezpośredni wpływ na bezpieczeństwo ruchu drogowego.
    Za przyciemnianie szyb przednich bocznych i czołowej policjant zatrzyma dowód rejestracyjny oraz może nałożyć grzywnę w wysokości do 500 zł.

Podstawy prawne:

* Rozporządzenie MTiGM z 1 kwietnia 1999 roku w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia (Dz.U. nr 44, poz. 432)
    * Regulamin Europejskiej Komisji Gospodarczej ONZ nr 43 i 46
    * Pismo BW/720/2002 z dnia 22.04.2002 roku Instytut Szkła i Ceramiki Oddział Zamiejscowy w Krakowie.

leviatanm's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2008
    Miasto
    RZE
    Auto
    VOLVO S60 2.4T
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    8 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Miro Pokaż post
    ale najwiecej cale auto wlasnie foliami 35% i to jest chyba najbardziej optymalne, dobra folia w sloncu jest prawie przezroczysta, gorzej jesli mamy spotkanie z panami N. z pochmurny dzien, kiedy szyby sprawiaja wrazenie zupelnie czarnych
    z tym się zgadzam w 100%
    ja tak mam i w pochmurne dni szyby robią się czarne.
    fotka w profilu jest tego dowodem....
    teraz mam zakodowane w głowie opuszczanie szyb przednich jak widzę policję.
    leviatanm

marcin_o23's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2007
    Miasto
    śląsk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8V
    Silnik
    2.0 TFSI - CNTC (220 KM)
    Podziękował
    raz

Domyślny

opuszczanie szyb to mało sprytne rozwiązanie, co dwie przednie naraz otwierasz??, może jakiś ciemniak się trafi ale ogarniety zczai twój chytry plan, ogólnie jak nie mają czujnika to kończy się na pouczeniu, a mi na folii 20 na wyświetlaczu czujnika wyszło 44

Strona 35 z 63 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania