Strona 31 z 152 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181131 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 301 do 310 z 1512

Temat: Pompka centralnego zamka

Data dołączenia
    Apr 2009
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AEH
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez etanol Pokaż post
    jeżeli słyszysz buczenie któe nie ustaje przez kilkanaście sekund to znaczy ze poprostu masz nieszczelnośc w układzie, biorac pod uwage ze otworzyć się da to znaczy ze nieszczelnośc ta będzie przy samej pompce, stosunkowo łatwa usterka do zlokalizowania, domniemam ze wiesz gdzie znajduje się owa pompka, myśle ze poprostu jeden z węzyków się odłaczył, jeżeli już wcześniej grzebałes przy niej to się często zdarza, ja np ułamałem ten biały zaczep który blokuje rurke w tym wejściu w pompce i często mi sie luzuje i mi buczy ta pompka. zajrzyj tam jutro i daj znac bo ciekaw jestem ehh ale sie rozpisałem,
    Dobra. Byłem przed chwilą sprawdzić jak się sprawy mają. Otóż poniosło mnie i wcale nie słychać żadnego buczenia przy próbie zamknięcia. Jest tylko buczenie przy otwieraniu. Czy ta pompka "firmowo" jest w gąbce i przytwierdzona do karoserii plastikowym paskiem?
    Próbowałem go przeciąć kombinerkami, ale trzymał się twardo, więc jutro spróbuję nożykiem. Tylko czy jest sens? Czy może trzeba zaprogramować pilota?

pingugru's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2010
    Miasto
    Mielec
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASV
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

Witam!
    Dolacze do tematu...mam podobny problem...przy otwieraniu drzwi, zamykaniu slychac prace pompki, trwa to okolo 8-10s, tak mi sie wydaje...dodatkowo otwierajac drzwi nie otwiera mi sie tylna klapa, jedynie moge ja otworzyc klucykiem.
    Jak widac jest to czesty problem w naszych A3...
    Tak jak radzicie sprobuje rozkrecic pompke i zobaczyc co tam w trawie piszczy
    Bierz ile możesz, niczego nie oddawaj

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Bielsko Biała/Gliwice/Tarnowskie Góry
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

pingugru Ty masz ewidentnie nieszczelność gdzieś na wężyku ciśnieniowym, a Bobix mnie się wydaje ze najlepiej zacząć od kodowania pilota bo jeżeli sie auto zamyka to wirnik jest dobry, pompka znajduje się tam gdzie to opisałeś i tzreba tą opaske zaciskową odciąć i wyciągnąc pompke z tej gąbki, możesz zerknąć czy przewody są całe ale raczej będą, możliwe ze elektronika Ci pada lub pompka jest mokra, obczaj to i napisz jak jest, jeśli masz drugi kluczyk do auta to spróbuj najpierw zaprogramować mniej roboty jest, pozdrawiam

Blasius's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2010
    Miasto
    SL
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ALH

Domyślny

Też mam problem z klapą otwieram centralny z pilota (ori) - buczy pompka przez ok 15-20 sek., otwarte jest 4 drzwi i wlew, bagażnik ani rusz.
    Zamykam z pilota - buczy 15-20 sek., zamyka 4 drzwi i wlew. Wcześniej przeczytałem wątek i właśnie przed chwilą walczyłem z pompą wyjąłem ten cienki (biały) palec na wylot otwarcie/zamknięcie i buczy. Założyłem cienki zdjąłem gruby (niebieski) - palec na wylot, otwarcie/zamknięcie i też buczy. Nie pomyślałem żeby sprawdzić szczelność jak są oba zdjęte. No ale na mój gust wychodzi że oba układy są nieszczelne. Jakiejś pomysły ?
    "Jazda na motocyklu to najprzyjemniejsza czynność jaką można robić w ubraniu"

bronx's Avatar
    Data dołączenia
    May 2007
    Miasto
    Lidzbark Warmiński
    Auto
    Ford Mondeo 2.5 ST Titanium X
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    6 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Blasius Pokaż post
    Też mam problem z klapą otwieram centralny z pilota (ori) - buczy pompka przez ok 15-20 sek., otwarte jest 4 drzwi i wlew, bagażnik ani rusz.
    Zamykam z pilota - buczy 15-20 sek., zamyka 4 drzwi i wlew. Wcześniej przeczytałem wątek i właśnie przed chwilą walczyłem z pompą wyjąłem ten cienki (biały) palec na wylot otwarcie/zamknięcie i buczy. Założyłem cienki zdjąłem gruby (niebieski) - palec na wylot, otwarcie/zamknięcie i też buczy. Nie pomyślałem żeby sprawdzić szczelność jak są oba zdjęte. No ale na mój gust wychodzi że oba układy są nieszczelne. Jakiejś pomysły ?
    ja bym rozebrał najpierw pompke i sprawdził jak sprawa z wirnikiem stoi. Jest to 20 min roboty a będzie wiadomo czy wszystko z nią ok. Jeżeli będzie wszystko dobrze to szukać należy nieszczelności na wężykach...
    było Audi A3 1.9TDI - 130 KM // jest Ford Mondeo 2.5 ST Titanium X - 220 KM

Blasius's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2010
    Miasto
    SL
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ALH

Domyślny

Właśnie wróciłem z parkingu pompka bez obu wężyków "dysze" zatkane palcami i dalej buczy, odczepiłem przewody elektryczne, rozebrałem (ale nie zrobiłem zdjęcia jak to wygląda w środku).

Mniej więcej - 3 śruby potem dekiel potem taki ring a w środku wirnik z 4 nacięciami, w każdym nacięciu jest taki płaski "dings" który tam se luźno przesuwa, nic nie rozwalone. Czy tak ma być ?
    Po poskładaniu i podłączeniu dalej to samo klapa bagażnika nie otwiera się i buczy 15-20 sek.

bronx's Avatar
    Data dołączenia
    May 2007
    Miasto
    Lidzbark Warmiński
    Auto
    Ford Mondeo 2.5 ST Titanium X
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    6 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Blasius Pokaż post
    Właśnie wróciłem z parkingu pompka bez obu wężyków "dysze" zatkane palcami i dalej buczy, odczepiłem przewody elektryczne, rozebrałem (ale nie zrobiłem zdjęcia jak to wygląda w środku).

Mniej więcej - 3 śruby potem dekiel potem taki ring a w środku wirnik z 4 nacięciami, w każdym nacięciu jest taki płaski "dings" który tam se luźno przesuwa, nic nie rozwalone. Czy tak ma być ?
    Po poskładaniu i podłączeniu dalej to samo klapa bagażnika nie otwiera się i buczy 15-20 sek.
    tak 4 takie małe blaszki muszą być wsadzone w te otwory... chodzi o to czy te kółko z otworami (wirnik) jest cały... jeżeli cały to wszystko raczej ok... teraz trzebva będzie sprawdzić przewód idący do klapy...
    było Audi A3 1.9TDI - 130 KM // jest Ford Mondeo 2.5 ST Titanium X - 220 KM

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

masz furke po liftingu czy przed ? jeśli po to siłownik w klapie bedziesz miał elektryczny, dziwi mnie to ze pompka buczy przez 15 sec bo ewidentnie jest nieszczelność ale skoro przy zatkanych wlotach także buczy to osobiście rfadził bym poszukiwania usterki zawęzić do samej pompki a mianowicie do tego co jest w środku, Tam od silniczka do górnej części obudowy proiwadzi plastikowy wężyk (coś jak słomka do drinka) tylko ze czarna, stawiam ze będzie nieszczelnośc strichte na niej lub na łączeniach z obydwu jej stron. Niestety zeby to obadać znów będziesz musiał wyciągnąc pompke.

Blasius's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2010
    Miasto
    SL
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ALH

Domyślny

tak mam model po lifcie i właśnie myślałem że skoro przy zatkanych buczy to tak czy siak wina pompki może jutro jak będę mieć czas to znów ją wypruję, narazie dziękuję za info i dam znać co i jak.

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

Czekam z niecierpliwością te pompki stają sie moją pasją hehe

Strona 31 z 152 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181131 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)

Zasady postowania