Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 61 do 70 z 97

Temat: Czarna podsufitka w 8L

Data dołączenia
    Dec 2007
    Miasto
    Łódź
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI CFFB
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Witam

Mam od kilku tygodni czarną podsufitkę od S3 8L i nie miałem jakoś czasu żeby się zabrać za montaż...w końcu nadszedł ten dzień i chciałem dopytać co i jak zanim się zabiorę za przekładanie...

1. Trzeba demontować tapicerki bagażnika żeby wyciągnąć z auta podsufitkę ??? Bo jak się tak przymierzałem to nie chce wejść tyłem bo te elementy właśnie ją blokują... Nie chce nic naginać żeby nie zniszczyć... macie jakieś patenty na wyjmowanie/wkładanie podsufitki z/do A3 3D 8L ???
    2. Jak poradzić sobie z przełożeniem pasów bezpieczeństwa z tyłu i z przodu w słupkach ??? Normalnie przechodzą czy jest jakaś specjalna procedura do tego typu operacji ???
    3. Muszę demontować boczki tylne żeby wymienić słupki środkowe i tylne ???

Jak macie jakieś złote rady odnośnie demontażu całej podsufitki ze słupkami to walcie śmiało Może jest jeszcze coś oprócz tego co napisaliście wcześniej ???

Ktoś tu ostatnio wymieniał chyba całą podsufitkę razem ze słupkami na tą czarną z S3 8L ... Chyba kuba84 ??? Więc nie jestem pierwszy a doświadczenie się przyda
    Ostatnio edytowany przez R@FI - 24-07-09 o 11:58

Michas's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2006
    Miasto
    Kraków
    Auto
    Audi
    Model
    S3 8L
    Silnik
    1.8T BAM

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez R@FI Pokaż post
    Witam

Mam od kilku tygodni czarną podsufitkę od S3 8L i nie miałem jakoś czasu żeby się zabrać za montaż...w końcu nadszedł ten dzień i chciałem dopytać co i jak zanim się zabiorę za przekładanie...

1. Trzeba demontować tapicerki bagażnika żeby wyciągnąć z auta podsufitkę ??? Bo jak się tak przymierzałem to nie chce wejść tyłem bo te elementy właśnie ją blokują... Nie chce nic naginać żeby nie zniszczyć... macie jakieś patenty na wyjmowanie/wkładanie podsufitki z/do A3 3D 8L ???
    2. Jak poradzić sobie z przełożeniem pasów bezpieczeństwa z tyłu i z przodu w słupkach ??? Normalnie przechodzą czy jest jakaś specjalna procedura do tego typu operacji ???
    3. Muszę demontować boczki tylne żeby wymienić słupki środkowe i tylne ???

Jak macie jakieś złote rady odnośnie demontażu całej podsufitki ze słupkami to walcie śmiało Może jest jeszcze coś oprócz tego co napisaliście wcześniej ???

Ktoś tu ostatnio wymieniał chyba całą podsufitkę razem ze słupkami na tą czarną z S3 8L ... Chyba kuba84 ??? Więc nie jestem pierwszy a doświadczenie się przyda

1. Podsufitkę najlepiej włożyć delikatnie od strony pasażera... na pewno wejdzie

2. Aby ściągnąć słupki z tyłu musisz podnieść siedzenie tzn kanapę tylną i odkręcić śrubkę od pasów 2 minuty roboty inaczej tego nie zrobisz... z przodu natomiast poluzuj jedną ze śrubek tą u dołu gdzie zaczepiony jest pas, odegnij i pas sam zejdzie... , z jednej i drugiej strony to samo

3. W sumie demontować nie musisz przynajmniej nie całkiem, ale warto je troszkę odchylić tzn odczepić żeby nie przeszkadzały w innych pracach..na pewno musisz je wyciągnąć z tych zatrzasków na których siedzą, ale rób to delikatnie z wyczuciem żeby sobie niczego nie pourywać

Baw się dobrze

Data dołączenia
    Aug 2010
    Miasto
    Kraków
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU

Domyślny

Podczas demontażu podsufitki są dwa bolce po ściągnięciu wachlarzy ( to żeby nie raziło jak jedzie się pod słońce). Zdemontowałem wachlarz ale nie wiem jak te zaczepy odczepić.

Próbowałem ale nie chce ich zepsuć, może jest jakiś patent ?
    Ostatnio edytowany przez SowaQ - 31-08-10 o 14:03

Kamikadze's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2009
    Miasto
    Wodzisław Śląski (Mszana)
    Auto
    Audi A3 The Best
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASV
    Podziękował
    7 razy

Domyślny

Ja tak grzebałem tak grzebałem ze udało mi sie je wyciągnąć ale patentu na to nie mam trzeba bardzo uważać bo można łatwo złamać :/

PS.one są na takie zaczepy od tyłu

Data dołączenia
    Dec 2007
    Miasto
    Łódź
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI CFFB
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Jak wam się połamią przy demontażu te zaczepy to w ASO kosztują grosze więc nie ma tragedii. Ja do swojej czarnej takie kupowałem i były w różnych wariantach kolorystycznych.

Data dołączenia
    Aug 2009
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

no ja też planuję zmianę podsufitki oraz słupków na czarne, tyle że co zrobić z wszystkimi plastikami tj: rączki czy obudowy lampek które sa szare i przy czarnej podsufitce będą wyglądać ble... I tutaj pytanie czy trzeba je malować, oklejać czy można dostać plastiki w czarnym kolorze.

Kamikadze's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2009
    Miasto
    Wodzisław Śląski (Mszana)
    Auto
    Audi A3 The Best
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASV
    Podziękował
    7 razy

Domyślny

kupić całą kompletną podsufitke tylko cieżko taką znaleść w dobrej cenie :/ ale jak sie chce to nic trudnego
    PS.malować tego raczej nie ma sensu bo i tak sie wytrze po pewnym czasie

gawrone's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2008
    Miasto
    Cze100chowa
    Auto
    BMW e46 323i M52 2xVANOS & Yamaha R6
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez MaYak87 Pokaż post
    no ja te? planuj? zmian? podsufitki oraz s?upk?w na czarne, tyle ?e co zrobi? z wszystkimi plastikami tj: r?czki czy obudowy lampek kt?re sa szare i przy czarnej podsufitce b?d? wygl?da? ble... I tutaj pytanie czy trzeba je malowa?, okleja? czy mo?na dosta? plastiki w czarnym kolorze.
    ja np robilem szara "alcantare" i plastiki pasowaly... slupki boczne byly tez w alkantarze... co do plastikow to w S3 sa czarne wiec pewnie kupic w ASO mozna...pytanie tlyko za ile.... taniej chyba wyjdzie dorobic lakier w sprayu (np. http://allegro.pl/lakier-do-auta-na-...185745865.html) i pomalowac wszystko...tylko najpierw dobrym podkladem pomalowa? zeby lakier nie zlalz...

jak jest dobrze pomalowane to sie nie wytrze... chyba ze sprayem typu DUPICOLOR z marketu za 15zl

caly kokpit srodkowy mialem pomalowany w kolor nadwozia i nic sie nie wycieralo...specem od lakierowania nie jestem...uzylem dobrego podkladu i dobrego lakieru... i sie trzymalo...
    Ostatnio edytowany przez gawrone - 04-09-10 o 16:21
    Piękna i Bestia

bartas's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2006
    Miasto
    Toruń
    Auto
    AUDI
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    6 razy

Domyślny

zdobyłem czarne plastiki od eski i teraz zamierzam obszyć moją podsufitkę w czarnej alcantarze , problem stanowi tylko rozebranie wszystkiego by nic nie popsuć, moze mi ktoś ładnie i dokładnie opisać od czego zacząć rozbiórkę plastików i sufitu, gdzie są największe problemy? dodam ze mam szyberdach i zależy mi na czasie bo w tym tygodniu chcę to zrobić mile widziane jakieś foto
    1.8T - K03s inside - Sprzedane
    1.4TDI - dupowóz
    2.0TDI CR - Sportback

Data dołączenia
    Aug 2015
    Miasto
    Grudziądz
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AKL
    Podziękował
    7 razy

Domyślny

Wiem, że odgrzeje kotleta, ale mam pytanie.. Czy podsufitka z S3 będzie pasować do 8L 1998? Chodzi mi konkretnie o tą: http://olx.pl/oferta/podsufitka-szyb...tml#f6491a4a1e

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania