Witam,
Jestem w trakcie zmiany kiery. Zakupiłem już kierownice 3 ramienna ale bez airbaga i teraz moje pytanie. Czy wystarczy że kupie zaslepke do kierownicy 3 ramiennej i przełożę airbaga czy airbag również jest inny i nie podejdzie??
Dzieki,
Witam,
Jestem w trakcie zmiany kiery. Zakupiłem już kierownice 3 ramienna ale bez airbaga i teraz moje pytanie. Czy wystarczy że kupie zaslepke do kierownicy 3 ramiennej i przełożę airbaga czy airbag również jest inny i nie podejdzie??
Dzieki,
I made this
Było AUDI A3 8L-> jest AUDI A3 Sportback ->Bedzie AUDI ..
|
heh
nie wiem czy dobrze Cie rozumiem...
ale chcesz przelozyc sam jakby "srodek " ??
nie da sie tak
airbag razem z czescia gorna plastikowa to integralana calosc, podczas uderzenia ona sie rozrywa, peka, w starych modelach sklada na pol itd,
zaslepki dostepne na allegro to tylko i wylacznie opcja "dla oszczednych" lub nieuczciwych sprzedawcow
kupiles kierownice 3ramienna, musisz do niej dokupic caly airbag
ze starego moze Ci zostac tylko tasma, wiazka poduszki (komunikacja+ multifunkcja,tempomat itd)
kierownicy 3ramiennej i poduszke w 8p sa chyba tez trzy rodzaje, zalezy jaka kupiles kierownice, to pod nia musisz dokupic poduszke
Nie pomagam na PW, nie muszę
Od tego jest forum i tematy na nim
a ja się podłączę pod temat, w pierwszych latach 8P miało taką samą kiere jak 8l, chodzi o 3-ramienną, czy nie będzie problemu z podłączeniem takiej do mojej 8P z 2004r? Czy każda poduszka z 8P ma taki sam "wtyk na przewód" taśmę, niezależnie od lat produkcji ?
przy takiej samej poduszcze na 99% wszystko jest to samo , nie ma znaczenia czy 4 ramienna i 3 ramienna, oczywiscie w komplecie z kierownica do niej
nie, od sportbacka w 2004 roku , a w 3d od modelu 2006 zaczely sie nowe kierownice z podszkami dwunabojowymi ( 2 wybuchy) jest inna wiazka, inny sterownik itd
Miro,
Dziekei troche mnie to wyprowadziło z błędu.
Kupiłem kierownice trójramienna chyba wkładana juz po 2008 z takimi aluminiowymi obwodkami wokół multifunkcji. I teraz kolejne pytanieAirbagi są dosyć kosztowne...Czy dalby np kupić używana kierownicę w x stanie, trójramienna i z niej wyjąc airbaga i przełożyć to tej najnowszej?? Bo wyjdzie mnie to chyba taniej. Wydaje mi sie że wzór trumny jest ten sam? ?? Co myślisz??
Pozdr
I made this
Było AUDI A3 8L-> jest AUDI A3 Sportback ->Bedzie AUDI ..
moze nie pasowac
wiem ze z 4ramiennymi jest problem, swego czasu ktos opisywal ze kupil i nie pasowala, minimalnie sie rozni przy "rantach"
np okraglych RS tez sa dwa rodzaje
to samo moze byc z 3 ramienna, musisz szukac pod kierownice, numer kiery masz w srodku 8P....
najlepiej pytac handlarza zajmujacego sie tylko tym.
luap13 (10-09-10)
Witam
Przymierzam się do zmiany kierownicy i chciałbym uniknąć problemów związanych z nieodpowiednim dobraniem poduszki z kierownicą
Poduchę już mam, jej nr to 8P0 880 201AJ / 6PS
Czy można po tym numerze sprawdzić jaki to rodzaj poduszki (płytka - głęboka)
Mam na oku 2 kierownice o nr 8P0 419 091 BC oraz 8P0 419 689 A
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)