Strona 27 z 177 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777127 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 261 do 270 z 1769

Temat: Dylemat z telefonem

Kpt. Nielot .i.KALI.i.'s Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2007
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    STI + R1
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    23 razy

Domyślny

A co myślicie na temat Nokii N900 ? Bede chciał ją wziąć przy przełuzaniu umowy ale zastanawiam się czy waro. Potrzebuje mieć w tel normalny dostęp do neta (taki jak z poziomu PC) Dotykowy ekran ale tez klawiaturke zeby w samochodzie łątwiej był ocoś pisac i programy porównywalne z tymi z microsoft office, to przede wszystkim.
    Ma ją ktoś fizycznie i moze cos o niej napisać?
    PRZEWODNICZĄCY KOMISJI DS. AFER KLUBOWYCH
    Jak się bawię to się bawi ze mną cały świat...
    LS rulezzz...
    Jest Subaru, jest Impreza!

hylus's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2009
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    CCCO
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    6 razy

Domyślny

ja bym w tej sytuacji bral komorke z androidem i duzoa iloscia ramu. Samsung Galaxy S albo cos z wyzszej półki HTC. Do netu nokia sie nie nadaje.
    Fakt, nie bedziesz mial klawiaturki, ale da rade bez niej zyc, po co pisac podczas jazdy?
    a jak Ci na klawie zalezy to motorolla milestone ale to juz wiekowy telefon i troche wolny.
    Nokia sie konczy niestety. Jesli nie zmienia tego symbiana, to nie wroze sukcesow za pare lat.
    pozdrawiam,
    hylu
    -------
    myspace.com/fasterforward

macsurf's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2008
    Miasto
    Szczecin
    Auto
    oooo
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez .i.KALI.i. Pokaż post
    A co myślicie na temat Nokii N900 ? Bede chciał ją wziąć przy przełuzaniu umowy ale zastanawiam się czy waro. Potrzebuje mieć w tel normalny dostęp do neta (taki jak z poziomu PC) Dotykowy ekran ale tez klawiaturke zeby w samochodzie łątwiej był ocoś pisac i programy porównywalne z tymi z microsoft office, to przede wszystkim.
    Ma ją ktoś fizycznie i moze cos o niej napisać?
    N900 mialem i srednio polecam, wielka cegla i nic poza tym. Szybko sprzedalem bo mi nie podpasila.

Mazowieckie dmdash's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2009
    Miasto
    Radom
    Auto
    AUDI A3
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    183 razy

Domyślny

Kali jakbym szukał telefonu do netu to chyba skupilbym sie na N97 mini, C6 lub E72. Z tym, ze to jest symbian, a z nim to różnie... Ale E72 to fajna maszynka, zgrabny telefon, powinienes byc zadowolony
    There's only one word you need to know. Low.

SAUBER's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2008
    Miasto
    O K L
    Auto
    Mk1 / Mk5
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0T BWA
    Podziękował
    7 razy

Domyślny

Brat ma od tygodnia Samsunga Galaxy S. Prędzej miał też innego fona z systemem ANDROID, tzn. HTC Hero.

Nic innego już nie zmieni, tylko ANDOID. Nic się nie wiesza, wszystko super elegancko i szybko działa. Znów ja mam Motorole Milestone od kilku tyg i też nie narzekam. Wszystko działa bezproblemowo, i co dla mnie najważniejsze, nie wiesza się jak to w "super" nokiach jest czy w symbianie.
    Zapraszam do lajkowania FanPage mojego Mk1 ! Dzięki

https://www.facebook.com/sauberMk1/

Mazowieckie dmdash's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2009
    Miasto
    Radom
    Auto
    AUDI A3
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    183 razy

Domyślny

też jadę na Androidzie co prawda na galaxy i5700 a nie S (czyli i9000), ale nie narzekam, wszystko płynnie, ładnie, a sam system bardzo przypadł mi do gustu. Nastepny bedzie i9000 po podobno szykują już update na FROYO 2.2
    There's only one word you need to know. Low.

Dolnośląskie KiTo's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2008
    Miasto
    Wrocław
    Auto
    Audi A6 3.0TDI Quattro
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    60 razy

Domyślny

Mam HTC HD2 na mobilu , klawiaturka wirtualna wygodna na forum się spisuje. Duuuużyyy ekran pozwala na swobodne przeglądanie stron i doc.
    Bateria 1-2dni
    System : jak nie zasmrodzisz aplikacjami i cudacznymi romami to zawiecha tylko raz w tyg.
    Wyświetlacz : pojemnościowy , szkło hartowane nie rysuje się (w niektórych modelach zbyt czuły) , ograniczone kolory (jak każdy windows)
    Design/użyteczność : obsługa jedną ręką raczej nie możliwa , dosyć płaski fajnie leży w kieszeni.Obudowa to metalowa klapka oraz gumowany plastik jak w nokii n95 8gb nie ślizga się i dobrze leży w dłoni.
    Wifi : piszą że jest b/g można odpalić n łapie w miarę szybko ale problem z łączeniem z sieciami z automatu - pamięta tylko ostatnią.
    Gierki : raczej słabe - ajfon wygrywa
    Interfejs : przyjazny z możliwością zmian poprzez aplikacje zew. pisarzy.

na szybko tyle
    Jest A6 3.0TDI V6 Quattro
    Była A3 1.9TDI ASZ 240KM - bał się jej nawet szatan !

hylus's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2009
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    CCCO
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    6 razy

Domyślny

ja mam teraz Galaxy S i wymiata.
    Klasy iphone 4 albo lepiej. te same podzespoly.
    Dziala mega szybko a wyswietlacz na kolana rzuca.
    super.
    pozdrawiam,
    hylu
    -------
    myspace.com/fasterforward

M4ciek's Avatar
    Data dołączenia
    May 2008
    Miasto
    Pabianice
    Auto
    Audi A3 (S3 / S-Line mod)
    Model
    A3 8P
    Silnik
    1.9TDI BKC
    Podziękował
    80 razy

Domyślny

również polecę Samsunga Galaxy S - użytkuję od 3 tygodni i mogę szczerze polecić

Telefon wydaje się być wielki ale jest poręczny, do kieszeni da się go upchać. Pewnie dlatego, że jest przy tym wszystkim bardzo cienki. Android jest szybki (choć czasami trzeba skillować aplikacje które działają w tle) i stabilny (rom android 2.1, nie modyfikowałem) a nakładka TouchWiz wcale nie najgorsza
    Bateria trzyma ok.póltora dnia przy zwykłym użytkowaniu (czyt.jak już sobie poinstalujesz i skonfigurujesz wszystko).

Oczywiście nie ma co ukrywać - pakiet do netu w komórce konieczny. 100MB powinno wystarczyć na to by nie musieć ograniczać Androida w połączeniach. Chociaż ja autosynchronizację z usługami google mam on-demand, bo dostęp do poczty gmailowej mam również w pracy, to mi to niepotrzebne.

A wracając do samego SGSa

plusy: ekran, szybkość, ilość pamięci (nie ma potrzeby instalowania jakichś Apps2SD jak w porównywanym z SGSem HTC Desire)

minusy: brak diody sygnalizacyjnej sms/nieodebrane połączenie (są jakieś do tego już mody, ale niekompletne i zżerające baterię) oraz trzy rzeczy dot.samego androida, które można sobie zniwelować ale te rozwiązania powinny być dostępne bez instalowania aplikacji... chodzi o wspólny profil wibracji+braku dźwięku (coś tak oczywistego, a jednak!) a tak masz to lub to... wkurza dźwięk smsa po każdym raporcie doręczenia, ale żeby było milej, po każdej jego części, czyli przy dłuższym smsie dostajesz np. jakby 3 raporty, każdy z dźwiękiem
    Ostatnią rzeczą jaka mnie wkurza to samo kodowanie znaków - musisz pisać bez polskich krzaków, co irytuje. Na symbianie mogłem jechać z T9 i polskimi znakami a sms docierał do adresata bez nich i takie rozwiązanie było najlepsze. Tutaj może dotrzeć z polskimi ale wtedy SMS to te 63/64 znaki raptem :/ Ponoć to rozwiązuje dopiero A2.2
    "A3-club to ludzie... auta to tylko pretekst" - ja, podczas V zlotu OP

Data dołączenia
    May 2010
    Miasto
    Pabianice
    Auto
    BMW
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

zamówiłem galaxy s zobaczymy co potrafi to cudo za parę dni podzielę się z wami moimi wrażeniami

Strona 27 z 177 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777127 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania