Ja natomiast mam pytanie banalne raczej. Czy jest możliwość aby ustawić dmuchawę na przednią szybe i jednocześnie na nawiewy skierowane na kierowce i pasażera? Od niedawna posiadam A3 i z klimatroniciem mam do czynienia pierwszy raz.
Ja natomiast mam pytanie banalne raczej. Czy jest możliwość aby ustawić dmuchawę na przednią szybe i jednocześnie na nawiewy skierowane na kierowce i pasażera? Od niedawna posiadam A3 i z klimatroniciem mam do czynienia pierwszy raz.
|
jasne, musisz wcisnąć przycisk ze strzałką skierowana do góry oraz przycisk z taką kratką, który jest zaraz pod tą strzałką. Tak to bynajmniej wygląda w przedliftowym klimatronicu.
Witam. Mam problem z uruchomieniem Klimy. Na poczatku myslełem że zeszedł gaz, ale dobiłem sprawdziłem szczelnosc i ma byc wszystko ok. Ale klima dalej sie nie załącza. Na krótko startuje ale nie mozna jej właczyc z panelu. Panel sprawdzany i jest ok. Jak ktos wie co to moze byc to dajcie znac tutaj albo na PRIV
kolego agregat klimatyzacji ma zabezpieczenie i nie zalaczy sie przy temp ~ 5*C wiec wszystko masz ok.lepiej nie baw sie w podlanczanie na krotko
Who I am? I am a the Champion.
bioly
wszystko jest OK
klima sie nie zalacza jesli temp otoczenia spada ponizej 5 stopni
bys to wiedzial gdyby chcialo Ci sie troszke poszukac.
Nie nie panowie. Klima juz końcem lata przestała działac. Tylko mnie nie bylo i nie miał sie kto za to zabrac. Własnie mechanik to samo mi mowił ze to bedzie przez tem. otoczenia. Ale gdy mu powiedziałem ze ona w lecie padła to zaczą cos myślec i doszedł do wniosku że to może byc Czujnik Ciśnienia Klimatyzacji. Tylko nie wiem czy to może byc to
mam podobny problem co bioly31 ,nie załacza mi się klima, a czytając ten wątek dochodzę do wniosku że zimą nie ma co liczyć na klime (te śmieszne 5*C) to powiedzcie mi jak pozbyć się pary na szybach w czasie pluchy, klima radziła sobie z tym znakomicie, filtr kabinowy jest nowy.
Jak masz trochę wilgoci w aucie (np. mokry dywanik, jakieś mokre ubranie itp) to nic nie poradzisz. Możesz też sprawdzić czy działa ci prawidłowo klapka (obieg zamknięty/otwarty). Częsta przypadłość w naszych A3. Możesz też puścić nawiew na max. na 5min. Wysiąść z autka i poczekać. Czasami skutkuje.
Ostatnio edytowany przez mufek - 25-11-10 o 08:15
dzięki za szybką reakcję o klapce obiegu nie pomyślałem, włączałem klime i z pały, a teraz kupa, we fiacie na ten przykład jest pstryk mechaniczny od klimy i ta zawsze działa nawet na mrozie czy to znaczy że jest lepsza?
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)