Strona 57 z 154 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 561 do 570 z 1538

Temat: Jakie opony na zime polecacie ?

Uki's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2010
    Miasto
    Nürnberg
    Auto
    audi a3 1.8T
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T ARZ
    Podziękował
    raz

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez krzaku111 Pokaż post
    Ja podobnie jak kolega poszukuję gum do 200 zl./szt. i niemoge sie zdecydowac a sniegu juz nawalilo :/
    kolega nizej dal testy ja wzielem googyear ultra.....7+ czekam teraz jak dojada domnie a sniegu po pachyyy

http://www.auto-swiat.pl/sites/www.a...20zimowych.jpg

Data dołączenia
    Mar 2010
    Miasto
    Kielce
    Auto
    A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH

Domyślny

Ostatecznie już zamówiłem Fulda KRISTALL MONTERO 3, za całość wraz z transportem płątność przy odbiorze zapłaciłem 756 zł

Podzwoniłem trochę po sklepach itp i z opon KRISTALL MONTERO 3, Uniroyal i Sava najbardziej polecają KRISTALL MONTERO 3, która wygrywa zdecydowanie na śniegu z Uniroyalem na adac.de jest test KRISTALL MONTERO 3 tylko w rozmiarze 185/65 i wypadła bardzo dobrze nota 2.5 ( czym mnie jtym lepiej ) a uniroyal osiągnął 3.0

cosmo-pl's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2007
    Miasto
    StalowaWola/Warszawa
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    12 razy

Domyślny

Ja dzisiaj testowałem te Uniroyalki po 15 cm śniegu i leciałem na nich 110 od Konstancina do Warszawy. Zero dziwnych zachowań, zero dziwnych zerwań przyczepności, wszystko pod kontrolą. Przy startach na śniegu też się ładnie wgryzają i wyjechałem i wjechałem na parking, bez najmniejszego problemu. Mogę polecić z całym przekonaniem.

@cieszy77
    Z tego co przeglądałem te testy, to Opony bardzo porównywalne. Z tym, że różnica jest spora tylko na lodzie(!?) i gdyby nie to byłyby w pobliżu Fuldy. Na lodzie to nic nie pomaga niestety.
    Ostatnio edytowany przez cosmo-pl - 30-11-10 o 14:36

Data dołączenia
    Mar 2010
    Miasto
    Kielce
    Auto
    A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez cosmo-pl Pokaż post
    Ja dzisiaj testowałem te Uniroyalki po 15 cm śniegu i leciałem na nich 110 od Konstancina do Warszawy. Zero dziwnych zachowań, zero dziwnych zerwań przyczepności, wszystko pod kontrolą. Przy startach na śniegu też się ładnie wgryzają i wyjechałem i wjechałem na parking, bez najmniejszego problemu. Mogę polecić z całym przekonaniem.

@cieszy77
    Z tego co przeglądałem te testy, to Opony bardzo porównywalne. Z tym, że różnica jest spora tylko na lodzie(!?) i gdyby nie to byłyby w pobliżu Fuldy. Na lodzie to nic nie pomaga niestety.

Tak są to opony na tym samym poziomie, cena podobna różnica 2-3 zł, ja kupiłem fuldę bo mi w sklepie polecono ją bardziej niż uniroyala, osobiście mam opony letnie uniroyala i jestem bardzo z nich zadowolony a więc zimówki pewnie tez niczego sobie. Ci co nie kupili do wczoraj opon zapłacą już wieksze ceny. Od dzisiaj wszyscy podnieśli się z cenami ja wczoraj zapłaciłem 189 zł za sztukę dzisiaj w tym samym sklepie kosztuje 199 zł a najtaniej na necie ok 194 zł

Data dołączenia
    Dec 2009
    Miasto
    Wrocław
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Jeżeli ktoś chciałby to pomogę w:
    - Leasingi
    - Kredyty
    - Faktoring
    - Finansowanie Firm

cosmo-pl's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2007
    Miasto
    StalowaWola/Warszawa
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    12 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez cieszy77 Pokaż post
    Tak są to opony na tym samym poziomie, cena podobna różnica 2-3 zł, ja kupiłem fuldę bo mi w sklepie polecono ją bardziej niż uniroyala, osobiście mam opony letnie uniroyala i jestem bardzo z nich zadowolony a więc zimówki pewnie tez niczego sobie. Ci co nie kupili do wczoraj opon zapłacą już wieksze ceny. Od dzisiaj wszyscy podnieśli się z cenami ja wczoraj zapłaciłem 189 zł za sztukę dzisiaj w tym samym sklepie kosztuje 199 zł a najtaniej na necie ok 194 zł
    No nic dziwnego, tak to zazwyczaj działa Ciekawe jak jest w przypadku letnich..

Moje Uni kosztowały jeszcze po 168PLN/szt. Tydzień później już 177PLN/szt teraz już 205PLN/szt. Wniosek widzę mamy podobny, lepiej kupić zimówki odrobinę wcześniej nawet i ewentualnie poczekać ze zmianą. Ja dzięki temu jestem prawie 150 do przodu.

Pozdrawiam i życzę udanego użytkowania Fuldy.

groch_007's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2010
    Miasto
    Żagań/Wrocław
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    7 razy

Domyślny

Kumho KW17 I'ZEN XW 91T

Osobiście bardzo polecam!
    Świetnie sprawdzają się na lodzie ;D

DavideChuckLee's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2010
    Miasto
    Shěng Hénán
    Auto
    Audi a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Witam jakie opony kupić na felgi 18' ? bo sa nieźle rozjechane. Kupiłem już auto na zimówkach i na wiosnę chce kupic letnie opony tylko jakie ?
    Ostatnio edytowany przez DavideChuckLee - 12-12-10 o 20:11

jason's Avatar
    Data dołączenia
    May 2010
    Miasto
    okolice krk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI AZV
    Podziękował
    raz

Domyślny

zly dzial kolego ,jest temat typowo do letnich opon jezeli wracajac do twojego pytania to polecam GY eagle F1 lub conti ale to zalezy od twojej kieszeni ... pzd

Mewa83's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2010
    Miasto
    B-B
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ATD
    Podziękował
    34 razy

Domyślny

Czy 195/50 (Barum) to dobry wybór? Zamówiłem takie ponieważ niestety na dziurze poszła mi jedna opona, wszystkie 4 mam o takim profilu, więc chyba nie powinno być tak, by mieć 195/65 np. przód a tył 195/65. Felgi mam oryginalne 15".

Mariusz.

Strona 57 z 154 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Zasady postowania