Masz multimetr to sprawdz przejścia między pinami dla danej pozycji - patrz post 66 - powinno być podobnie, jednak DRL może mieć przejście z 6 do innego pinu
Masz multimetr to sprawdz przejścia między pinami dla danej pozycji - patrz post 66 - powinno być podobnie, jednak DRL może mieć przejście z 6 do innego pinu
2.0 TDI -> 201KM / 416Nm
|
hm... nie mam multimetruszukalem schematu tego przelacznika ale nie moge znalesc hm...
Audi A3 S-Line 2.0 FSI 150PS
czyli jutro do sklepu po multimetr? albo http://allegro.pl/miernik-uniwersaln...240316180.html - bez tego to mog? spr?bowa? Ci poda? 6 trafnych cyfr do du?ego lotka.
2.0 TDI -> 201KM / 416Nm
ok urzadzenie juz mamteraz musze znalesc przejscia ? W jaki sposob to robic, na jakiej pozycji ma byc miernik ?
Audi A3 S-Line 2.0 FSI 150PS
Damian zmierzył "pinologię" przełącznika - jest analogicznie jak dla przełącznika z pozycję AUTO.
Poniżej podana rozpiskapołączeń dla przełącznika z pozycją AUTO lub DRL
1. Pozycja 0 – połączone piny 6-9
2. Pozycja AUTO lub DRL – połączone piny 6-2
3. Pozycja POSTOJÓWKI – połączone piny 6-3
4. Pozycja MIJANIA – połączone piny 6-1
Ostatnio edytowany przez Dominik_m - 03-10-10 o 07:20 Powód: nadeszło info
2.0 TDI -> 201KM / 416Nm
Witam
Ja w swoim sportbacku podłączyłem ledy pod przekaźnik 458 pod maską w komorze silnika tam jest + po stacyjce. Pytanie tylko co to za przekaźnik i czy tak może zostać. Po wyłączeniu stacyjki ledy świecą jeszcze z 10 sekund.
Podłącze się do wątku włączników świateł z opcją DRL.
Kupiłem włącznik nowy w związku wymianą lampa na BiX z DRL ze zwykłych.
Nowy (8P1 941 531 BT):
Stary:
Problem w tym, że nowy przełącznik ma oprócz zgniazda 10 pinowego, dodatkowo gniazdo 2 pinowe. No i oczywiście po podłączeniu nie działa.
Nowy (8P1 941 531 BT):
Stary:
Na razie doszedłem tylko, że pin nr 6 z wtyczki (w nowej niewykorzystywany) od starego powinien teraz iść do pinu 2 gniazda 2-pinowego.
Pinologia włączania poszczegółnych świateł się nie zmieniła poza pinem 6 i teraz jest:
pozycja 0: pin 2 (gniazdo 2piny) - pin 9 (gniazdo 10-pin)
światła DRL: pin 2 (gniazdo 2piny) - pin 2 (gniazdo 10-pin)
światła postojowe: pin 2 (gniazdo 2piny) - pin 3 (gniazdo 10-pin)
światła mijania: pin 2 (gniazdo 2piny) - pin 1 (gniazdo 10-pin)
Czy ktoś wie co z pozostałymi pinami gniazda 10pin (4-5, 7-8,10) oraz jednym (1) z gniazda 2pin? Czy coś się więcej zmieniło we gniazdku 10pin? Czy pin 5 w starym gniazdku jest od halogenów (których nie mam) i dlatego jest nie podłączony?
A może ktoś z Was ma też taki włącznik z DRL i może powiedzieć po kolorach gdzie powinny iść poszczególne przewody, które mam w starej wtyczce 10pin:
pin 1 - niebieski
pin 2 - brak
pin 3 - szaro-żółty
pin 4 - czarno-żółty
pin 5 - brak
pin 6 - brązowy
pin 7 - szary
pin 8 - czaro-brązowy
pin 9 - czarno-biały
pin 10 - biało niebieski
Ps. Wiem, że muszę doporowadzić dodatkowy przewód od DRL.
Witam ,mam przełacznik z pozycją AUTO i sensor świateł i chce zamontować ledy , czy po podpięciu trzeba to zakodować by załączały się same, i póżniej przełaczały sie na mijania
A można zmienić samą żarówkę świateł do jazdy dziennej na led can bus ? Jeżeli tak, to orientuje się ktoś jaka tam pasuje ?
Można zmienić samą żarówkę - BA15S (P21W)
2.0 TDI -> 201KM / 416Nm
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)