Strona 106 z 411 PierwszyPierwszy ... 65696104105106107108116156206 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 1,051 do 1,060 z 4102

Temat: Jakie lampy /xenony/soczewki/przedlift/polift itd

domel79's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2009
    Miasto
    Gniezno
    Auto
    VW
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0TDI BMM
    Podziękował
    12 razy

Domyślny

z tego co sie orientuje jesli nie masz komputera - pelnego fisa na zegarach to nie ma najmniejszego problemu

Pawcio-88's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2010
    Miasto
    Jasło
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Nie nie mam. Jedynie co mi sie świeci obecnie na zagarach to rezerwa w baku no i airbag ;/ Brak wyświetlacza komputera pod zegarami wiec pewnie wystarczy 35W

domel79's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2009
    Miasto
    Gniezno
    Auto
    VW
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0TDI BMM
    Podziękował
    12 razy

Domyślny

bedzie dzialac
    jak juz zamowiles u Jarka to moge cie tylko poinformować ze wysyla paczki poczta-polska bo ma umowe zawarta
    akurat tam pracuje wiec sie nie zdziw jak dostaniesz przesylke po nowym roku
    z tego co widze list z Warszawy do Gniezna idzie tydzien

Pawcio-88's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2010
    Miasto
    Jasło
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Lampy powinienem miec jutro o ile dzisiaj wysłali kurierem. Montował bede po nowym roku i dopiero gdy kupie hidy i prawdopodobnie kupie u Jarka A przynajmniej narazie jestem na niego zdecydowany

A co do wysyłki to wybiore kuriera bo 4 zł drozej ma Zawsze to szybciej i bezpieczniej

Mam jeszcze takie pytanie. Czy można zdemontować oryginalne lampy bez ściągania zderzaka ? Mam już lampy DEPO i się zastanawiam czy muszę ściągać zderzak by je zamontować :/
    Ostatnio edytowany przez Pawcio-88 - 29-12-10 o 11:19

Marcin6's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2010
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

Dziś miałem czas i nagrałem krótki filmik jak świecą moje hidy 4300k te 55w według mnie dają o wiele lepiej jak poprzednie komplety które miałem

http://w737.wrzuta.pl/film/4wHQOZ3yN...4300_k_audi_a3

Jeżeli chodzi o te hidy to z przetwornicą nie powinno sie nic dziać jak ją dobrze zabezpieczysz z poprzednimi nie miałem problemu przez 3 lata..ale jak porównuje teraz jak świecą te a moje stare to jest duża różnica lepiej doświetlają droge chyba o to chodzi w sumie co nie?...a hidy to każde sie wypalają po jakimś czasie a nowe kosztuja 60 zł..także gra warta świeczki moim zdaniem nawet za te 200 zł..pozdrawiam

niedługo wrzuce filmik jak swiecą 6000k od tego pana jestem ciekaw jaka jest różnica w kolorze

Zrobiłem jednak fotki

4300K

http://www.fotoszok.pl/upload/5e43e854.jpg

6000k

http://www.fotoszok.pl/upload/d4ee19da.jpg

Zostane jednak przy 6000k ...
    pozdrawiam
    Ostatnio edytowany przez Marcin6 - 04-01-11 o 16:23

Pawcio-88's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2010
    Miasto
    Jasło
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

No ja się bede musiał wstrzymać z zakupem hidów :/ Lampy doszły ( ku mojemu zdziwieniu nawet to solidnie wygląda nawet szklane klosze są ) i będa narazie smigały na osram nightbreaker +90. Byłem na serwisie bo od jakiegoś czasu auto mi dziwnie klekocze. Do wymiany idzie łańcuch wraz z napinaczem. Koszt 550 zł z robicizną :/

A co do zabezpieczania to co masz dokładnie na myśli ?
    Ostatnio edytowany przez Pawcio-88 - 29-12-10 o 20:25

Data dołączenia
    Feb 2010
    Miasto
    warszawa
    Auto
    audi a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    inny

Domyślny

Staram się przegryźć przez ten wątek, ale to lektura na kilka wieczorów co najmniej, dlatego od razu wyjadę ze swoim problemem.

Mam zasyfione od środka/zmatowiałe lampy przednie, wygląda na to, ze są zabite brudem. Jedna ma pęknięcie w widocznym miejscu, druga pajęczynkę widoczną dopiero po zdjęciu zderzaka. W szale świątecznych zakupów kupiliśmy nowe, piękne lampy TYCa, jednak dopiero po świętach i rozmontowaniu przodu przyszło rozczarowanie i rozum, kiedy okazało się, że jednak nie mam h1 h7, tylko ds2 h1. Co gorsza nówki nie mają oznaczenia DC, tylko samo HC, więc generalnie po lekturze tego forum już wiem, że idą do zwrotu. Pytanie, co teraz?
    1. Czy ryzykować regenerację/czyszczenie/rozklejanie starych odblasków, które i tak mają spękania?
    2. Wywalić d2s i przejść na zwykłe żarówki h1?
    3. Kupić nowe d2s bo może one po prostu się przepalają, dlatego przygasają?

Wolałabym szczerze mówiąc kupić nowe lampy pod xenony, ale nie uśmiecha mi się bankructwo z tego powodu. Czy można gdzieś kupić nowe lampy? Będę wdzięczna za sugestie i namiary (również cenowe, bo nie wiem w ogóle jakich cen się spodziewać). Jak na razie natrafiam tu i tam na sugestie, żeby przyczaić się na używki z allegro, ale nie uśmiecha mi się ta opcja.

Marcin6's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2010
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

Polecam za?o?y? nowe lampy poliftowe h1/h7 do tego zestawik hid 4300k lub 6000k i b?dzie dobrze

http://allegro.pl/nowe-lampy-audi-a3...357037403.html

pozdrawiam

lukaszSP's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2010
    Miasto
    Będzin
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

panowie napiszcie swoją opinie na temat jakiej firmy polecacie żarniki bo nikt mi nie odpisał na poprzedniego posta (http://www.a3-club.net/forum/showthr...=3301&page=101) . kupiłem juz kolejna parę żarników jakis z allegro 4300K i są za niebieskie. a jak widzę nie raz na drogach A3 z soczewka i xenonem to maja czysto białe światło.

D0Mlody's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2009
    Miasto
    Wałbrzych
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR
    Podziękował
    6 razy

Domyślny

w polificie do soczewki wchodzi h1 czy h7 ?

Strona 106 z 411 PierwszyPierwszy ... 65696104105106107108116156206 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania