|
jest dostepny w necie wystarczy wpisac w google.
polecam wersje 311.2
Prawdziwych przyjaciol na palcach reki zlicze, oni gdy odejde, zapala na grobie znicze
Witam. CHcialem przedstawic moj problem odnośnie zamykania i otwierania samochodu (centralka). Przewaliłem cale forum i niestety nie znalazłem odpowiedzi .. Posiadam 4 kluczyki 2 ze zdalnym sterowaniem(nie scyzoryk audi a3 1997r.) trzeci bez zdalnego sterowania i czwarty plastikowi z jakims kodem. Przechodze do procesu kodowania czyli 1 kluczyk w stacyjce (kluczyk nr 3 bez zdalnego ster.) i Klucz nr 1 w drzwiach. Zamykam samochód ręcznie za pomocą kluczyka nr 1 naciskam otwieranie na kluczyku 1 raz jest sygnał alarmu... czekam 5 sec i super otworzy drzi wszystkie zdalnie ale pozniej juz nie reaguje( nie chce zamnkąć ani otworzyc ponownie)Działało wszystko dopoki w kluczyku nie siadly baterie a w drugim ich nie było Prosze o jakies info co moge zrobic i tak jak pisalem wyzej proces kodowania przebiega ok tylko tak jakby nie moze zapamietac ustawien. Z gory dzieki ...
Ostatnio edytowany przez KamilloVR - 10-09-10 o 20:16
"Nie ważne przy czym stoisz tylko jak tym jeździsz"
Witam.
Mam taki problem. Otóż mam 2 kluczyki, nie mam do nich kodu. Jeden działa elegancko a drugi tylko współpracuje z centralnym zamkiem, da się nim odpalić auto ale dosłownie na chwile (cały czas miga kontrolka kluczyka z samochodem) czyli kluczyk jest rozkodowany. Ma ktoś może w Wa-wie VAG-a i mógłby mi pomóc w zakodowaniu kluczyka?
witam. panowie podłącze się do tematu bo od kilku dni mam też problem z centralnym zamkiem przekopałęm forum ale żadne wskazówki jak dotąd nie pomogły a problem polega na tym, że mam kluczyk-scyzoryk ori audi z 2 przyciskami i nie mogę zamknąć auta z pilota po naciśnięciu wogóle nie reaguje, kiedy włożę kluczyk w zamek drzwi kierowcy i przekręcę to normalnie mogę zamknąć cały samochód i mogę go otworzyć wszystko jest jak należy kierunki migają pompka zamyka cały samochód. Po wyjęciu kluczyka nic nie działa nie moge zamknąć nic nie reaguje na naciskanie przycisków. Co można z tym zrobić proszę o jakieś wskazówki, rady itp
Może po prostu rozładowała się bateria w kluczyku...
Srubek sprawdz jaka masz pompke centralnego - jakie numery - poza tym bylo juz np. tutaj - http://www.a3-club.net/forum/showthr...1.6+akl&page=6 -
Pozdro
zapomniałem napisać że baterie w pilocie są wymienione a pilot wcześniej działał jak trzeba problem zaczął sie jak odłączyłem akumulator na kilka minut po ponownym podłączeniu centralny już nie działał. Pompka centralnego powinna byc chyba ok bo skoro wcześniej chodziło to czemu teraz miałoby nie chodzić próbowałem wszelkimi sposobami zakodować ten kluczyk(scyzoryk) i ciągle nie da rady nic poradzić z tym.
Dobra dzialaj - poza tym to tez bylo na forum
Wloz jeden kluczyk do stacyjki i przekrec zaplon ale nie uruchamiaj silnika - moze byc nawet taki bez immo - wyjdz z auta i zamknij scyzorykiem drzwi i po trzech sekundach nacisnij lock-zamkniecie na scyzoryku - powinny mrugnac awaryjne. Jesli sie tak stalo to pilot masz zakodowany.
Pozdro
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)