Strona 5 z 35 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 41 do 50 z 345

Temat: Kodowanie kluczyka

Data dołączenia
    Jul 2009
    Miasto
    uk
    Auto
    audi a3 1.9 tdi 2005
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    1.9TDI AGR

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez hanluk Pokaż post
    OK. Postaram sie na to pytanie odpowiedziec.

TEKST JEST TLUMACZONY I NIE POMOSZE ZADNEJ ODPOWIEDZIALNOSCI ZA PONIESIONE SZKODY!LOL

Potrzebne rzeczy:
    -Software VAG-COM ( Pelna wersje - z Shareware nie dziala)
    + Adapter
    - nowe Klucze
    - Code Licznika (znajdziesz go na kluczu ktory jest dla warsztatu przeznaczony=> na moim nic nie mogel znalesc?)

Codowanie:
    -Klucz w stacyjce na zaplonie, wlaczasz interfejsa i idziesz na Kanal 17(Licznik),dajesz ODCZYTAJ BLEDY i jak jakies sa to zmywasz!
    -Teraz idziesz na LOGIN.Tutaj dajesz ten 4-Cyfrowy Code, ale przed nim wpisz 0!(?)
    -Teraz idziesz na Codowanie/dopasowanie (Kanal 10). Na Kanale 21 mozesz liczbe kluczy wpisac(4 Stuki=> jesli tyle ich masz)
    -Jesli teraz na OK,OK, nacisniesz mozesz w ciagu najblizszych 30 sec. twoje nowe klucze wcodowac.To znaczy: Wyciagasz pierwszy Kluczyk , nowy klucz do stacyjki, obracasz kluczem na zaplon , czekasz 3 sec., obracasz na te pozycje w ktorej mozesz go wyciagnac czyli pozycja "0" i wyciagasz go , tak az wszystkie klucze zacodujesz.

-
    Software VAG-COM posiada ktos moze ten programik

tomekAGU's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2008
    Miasto
    Poznań
    Auto
    pNERA
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    raz

Domyślny

jest dostepny w necie wystarczy wpisac w google.
    polecam wersje 311.2
    Prawdziwych przyjaciol na palcach reki zlicze, oni gdy odejde, zapala na grobie znicze

tuley's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2009
    Miasto
    Przemyśl
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez leviatanm Pokaż post
    48 crypto
    Cytuj Oryginalnie napisane przez neoeinz Pokaż post
    nie wiem czy czasem nie mozna i tak przekodowac transpondera.

no wlasnie jesli klucz bylby nowy to tak, ale kodowanego transpondera ponownie nie da sie zakodowac niestety,

wlasnie kupilem, teraz czekam na paczke i zobaczymy czy pomoze

KamilloVR's Avatar
    Data dołączenia
    May 2009
    Miasto
    KROSNO
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Witam. CHcialem przedstawic moj problem odnośnie zamykania i otwierania samochodu (centralka). Przewaliłem cale forum i niestety nie znalazłem odpowiedzi .. Posiadam 4 kluczyki 2 ze zdalnym sterowaniem(nie scyzoryk audi a3 1997r.) trzeci bez zdalnego sterowania i czwarty plastikowi z jakims kodem. Przechodze do procesu kodowania czyli 1 kluczyk w stacyjce (kluczyk nr 3 bez zdalnego ster.) i Klucz nr 1 w drzwiach. Zamykam samochód ręcznie za pomocą kluczyka nr 1 naciskam otwieranie na kluczyku 1 raz jest sygnał alarmu... czekam 5 sec i super otworzy drzi wszystkie zdalnie ale pozniej juz nie reaguje( nie chce zamnkąć ani otworzyc ponownie)Działało wszystko dopoki w kluczyku nie siadly baterie a w drugim ich nie było Prosze o jakies info co moge zrobic i tak jak pisalem wyzej proces kodowania przebiega ok tylko tak jakby nie moze zapamietac ustawien. Z gory dzieki ...
    Ostatnio edytowany przez KamilloVR - 10-09-10 o 20:16
    "Nie ważne przy czym stoisz tylko jak tym jeździsz"

pAfCiO87's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Było Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ATD
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Witam.
    Mam taki problem. Otóż mam 2 kluczyki, nie mam do nich kodu. Jeden działa elegancko a drugi tylko współpracuje z centralnym zamkiem, da się nim odpalić auto ale dosłownie na chwile (cały czas miga kontrolka kluczyka z samochodem) czyli kluczyk jest rozkodowany. Ma ktoś może w Wa-wie VAG-a i mógłby mi pomóc w zakodowaniu kluczyka?

Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    Wysokie Mazowieckie
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI AHF

Domyślny

witam. panowie podłącze się do tematu bo od kilku dni mam też problem z centralnym zamkiem przekopałęm forum ale żadne wskazówki jak dotąd nie pomogły a problem polega na tym, że mam kluczyk-scyzoryk ori audi z 2 przyciskami i nie mogę zamknąć auta z pilota po naciśnięciu wogóle nie reaguje, kiedy włożę kluczyk w zamek drzwi kierowcy i przekręcę to normalnie mogę zamknąć cały samochód i mogę go otworzyć wszystko jest jak należy kierunki migają pompka zamyka cały samochód. Po wyjęciu kluczyka nic nie działa nie moge zamknąć nic nie reaguje na naciskanie przycisków. Co można z tym zrobić proszę o jakieś wskazówki, rady itp

pAfCiO87's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Było Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ATD
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Może po prostu rozładowała się bateria w kluczyku...

WIELKA BRYTANIA DanioUk's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    Skelmersdale-Rybnik
    Auto
    Audi S8 A6 80 cabrio
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

Srubek sprawdz jaka masz pompke centralnego - jakie numery - poza tym bylo juz np. tutaj - http://www.a3-club.net/forum/showthr...1.6+akl&page=6 -

Pozdro

Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    Wysokie Mazowieckie
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI AHF

Domyślny

zapomniałem napisać że baterie w pilocie są wymienione a pilot wcześniej działał jak trzeba problem zaczął sie jak odłączyłem akumulator na kilka minut po ponownym podłączeniu centralny już nie działał. Pompka centralnego powinna byc chyba ok bo skoro wcześniej chodziło to czemu teraz miałoby nie chodzić próbowałem wszelkimi sposobami zakodować ten kluczyk(scyzoryk) i ciągle nie da rady nic poradzić z tym.

WIELKA BRYTANIA DanioUk's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    Skelmersdale-Rybnik
    Auto
    Audi S8 A6 80 cabrio
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

Dobra dzialaj - poza tym to tez bylo na forum

Wloz jeden kluczyk do stacyjki i przekrec zaplon ale nie uruchamiaj silnika - moze byc nawet taki bez immo - wyjdz z auta i zamknij scyzorykiem drzwi i po trzech sekundach nacisnij lock-zamkniecie na scyzoryku - powinny mrugnac awaryjne. Jesli sie tak stalo to pilot masz zakodowany.

Pozdro

Strona 5 z 35 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania