Witam , mam problem w ustawieniu dobrej jakosci ogrzania szybkiego auta zimą , prośba moja o rade i wskazówki , z góry dziękuje i pozdrawiam
Witam , mam problem w ustawieniu dobrej jakosci ogrzania szybkiego auta zimą , prośba moja o rade i wskazówki , z góry dziękuje i pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez klamamoto - 15-11-16 o 19:13
|
Masz na myśli ogrzewanie webasto? Co dokładnie ci nie odpowiada? czas nagrzewania???
I made this
Było AUDI A3 8L-> jest AUDI A3 Sportback ->Bedzie AUDI ..
A ja powiem ze w stosunku do 8L trudno jest ustawic w 8P temperature...
W 8L dawalem 21 czasem 20 stopni i wszystko bylo git, a w 8P mam ustawione 17 czasem 18-19 i jak sie szybko auto nagrzewa to nie idzie wytrzymac bo wali goracym powietrzem. Ja wiem ze chodzo o to zeby szybko nagrzac wnetrze, ale w 8L bylo to jakies subtelniejsze. No i nie rozumiem skad ta roznica w temperaturach... widac jakies inne czujniki sa. Jak ustawie 20 to nie idzie wytrzymac tak jest goraco... mowa tylko o zimie bo w lecie jeszcze nie mialem 8P![]()
krzyss vel Qkill
Bylo 3 x A3 a teraz jest smart roadster
ja tez mam dziwne pytanie. Nie wiem czy tez tak macie ale gdy ustawie nawiew na szybę ( ręcznie ) temp 17 i ustawie dmuchawę ręcznie na 3 stopieni, przejadę kawałek to sama podnosi obroty na 6. Zmniejszę je znowu na 3 a ona to samo po chwili 4, 5 i 6 za Trzecim razem jak ustawie na 3 to jest ok nic sobie nie zmienia ( sama ) hmmmW instrukcji pisze ze obrotu dmuchawy ustawiają sie automatycznie ale to w przypadku gdy używam przycisku AUTO. Dziwne jak che na 3 to ma być 3 a nie 6
![]()
BO to jak z ESP, niby sie wylacza ale nie do konca![]()
krzyss vel Qkill
Nawiew dajesz na reczny... a jednak dziala automat.... ESP wylaczasz, ale jak bedzie naprawde zle to i tak sie wlacza. Czyli niby recznie a jednak automatycznie![]()
krzyss vel Qkill
też mam takie wrażenie od początku, ale nigdy się tym nie przejmowałem;
wystarczy na zmrożonym aucie ustawić owe 20 stopni, bez AUTO, bez wskazywania któregokolwiek z obiegów (nogi, środek, szyba) i zobaczycie że jak na początku ustawicie 1 kreskę mocy, to w miarę nagrzewania auta moc nawiewu będzie wzrastać;
w lecie idąc podobnym tropem ale z temperaturami w dół mam zjawisko "wpadania w AUTO" czyli np. 26 na zewnątrz, ustawiam na klimie np. 20, ale bez AUTO i również bez konkretnych nawiewów, po czym jak już się autko wychłodzi odpowiednio, to jak dojdzie do tych realnych 20, to tryb AUTO sam się załączy.
"A3-club to ludzie... auta to tylko pretekst" - ja, podczas V zlotu OP
Ten nawiew jakiś tajemniczy jest zaraz sprawdzę w instrukcji co pisze![]()
to normalne ( chociaz drazni) zarowno w 8P jak i 8L
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)