Jeszcze posiadamy takieNa razie na allegro
![]()
Jeszcze posiadamy takieNa razie na allegro
![]()
Napisz na sklep@pielegnowacauto.pl i zapytaj o forumowy rabat!
Kosmetyki samochodowe, materiały polerskie oraz lakiernicze. Usługi z zakresu auto detailingu. Odwiedź nas na www.pielegnowacauto.pl lub www.jak.pielegnowacauto.pl
|
i myślicie intensywnie jak zrobić inne kolory,![]()
a co polecicie do tapicerki a mianowicie górna jej części jest tak jakby chropowata czym to czyścić? czyszcząc nawilżoną ściereczką pozostawia ona ślady w postaci tzn. meszku
oraz potrzebuję szamponu z woskiem, co polecacie
Już są na skepieCzarny, czerwony i srebrny
Nie za bardzo rozumiem o co chodzi z górną częścią tapicerki? Chodzi o podsufitkę? Jakiej ściereczki używasz?
Jeżeli chodzi o szampon z woskiem to Meguiar's Wash & Wax. Sam używam do mycia między regularnym woskowaniem. Zaletą jest że się pieni jak normalny szampon, no i jest wydajny.
Monia i Wilda ...będziemy myśleć, nie ma rzeczy niemożliwych![]()
A ja mam pytanie odnośnie elementów boczków w bagażniku... Mam taką niebieskawą tapicerkę i plastiki również, niestety poprzedni właściciel przewoził w bagażniku grabie albo widły i wszystko jest porysowane co spowodowało zmianę koloru na jaśniejszy w miejscach zadrapań.
Chodzi mi o preparat najlepiej jakiś niebieski koloryzujący do plastików (coś w stylu czernidło do zderzaków) Posiadacie może coś takiego w swojej ofercie??![]()
nie nie chodzi mi tu o podsufitkę a mianowicie ;
ostatniego czasu drinkowałem w samochodzie z kolegą i postawił puszkę z piwem na części deski rozdzielczej zaznaczonej na zdjęciuw wyniku czego odbiło sie mokre denko puszki
ściereczki jakich używam sa one najzwyklejsze kupione w sklepie motoryzacyjnym i tak jak juz pisałem ta powierzchnia jest chropowata ciężko ja wyczyścić
Czernideł w kolorze niestety nie ma. Najlepiej byłoby poprostu trysnąć lakierem ten element. Receptury na wewnętrzne elementy samochodu mamy więc moglibyśmy dorobić taki lakier w sprayu.
Nic innego nie przychodzi mi do głowy.
W takim razie potrzebujesz produktu do czyszczenia, typu APC (czyli taki środek do czysczenia plastiku, tapicerki, gumy, nadaje się też do czyszczenia ościeży drzwi itp.)
Te środki są zazwyczaj w dużych opakowaniach, ale mogę rozlać do mniejszych butelek.
Podam ci ceny za 1litr:
Turbobond planenreiniger: 31,50zł koncentrat od 10:1 do 100:1
Concept Multi Cleaner: 21,50zł koncentrat 5:1 do 12:1
Meguiar's All Purpose Cleaner: 28zł koncentrat 4:1 do 10:1 (ten mi się skończył, ale będzie w przyszłym tygodniu)
Środki są bardzo wydajne. Taki litr koncentratu starczy ci na lata. Oczywiście możesz kombinować z proporcjami, ale do plastiku i tapicerki lepiej robić delikatniejsze mieszanki
Do czyszczenia takiej powierzchni może przydać ci się pędzelek żeby ruszyć ten brud ze struktury. Wczoraj mi przyszły, także dzisiaj wrzucę na stronkę. I oczywiście musisz zainwestować w niezawodną ściereczka z microfibry. Nie pyli i jest delikatna, bez niej ani rusz. Do plastiku to poleciłbym nawet taką zwykłą i tanią, ale żeby była z mikrowłókna (15zł kosztuje, nie jest widoczna w sklepie, ale wkrótce będzie).
Czyścić można na różne sposoby. Spryskać microfibrę i przecierać elementy (wewnątrz samochodu tak robię, żeby nie rozpryskiwać środka na wszystkie strony). Jeżeli nie schodzi brud to spryskuję powierzchnię i wzruszam wszystko pędzelkiem, a następnie przecieram microfibrą żeby zebrać brud.
Te środki nie są widoczne w sklepie, więc w razie czego zamowienie możesz zrobić na maila pawel@mxnowicki.pl
używam wosku na mokro " plaka", macie coś podobnego ??
witam , mam takie pytanko , potrzebuje jakis regenarator lakieru/wosk koloryzujacy zeby troszke przykryc male odpryski , na rynku kosmetykow samochodowych niestety nie ma nic w kolorze mojego auta (ciemny granat ) sa tylko jakies niebieskie np t-cut czy jakos tak , ale boje sie tego stosowac bo nie wiem jaki byl by efekt , mysle ze by zakrylo odpryski i ryski ale na niebiesko , i moje pytanie moze macie cos takiego w swojej ofercie (ciemny granat ) ? myslalem zeby kupic czarny bo kolor auta ciut nie czarny ale dalej nie wiem jaki mam wybrac
A3 1.8t aum + chip ----> A3 1.9tdi asz + chip ----> BMW E39 528
Oczywiście że mamyUltimate Quik Wax. Ten drugi jest o tyle lepszy że można go stosować na słońcu i nie zostawi smug i białego nalotu na tworzywach.
Nie mam takich wosków. To taki półśrodek, bo tak naprawdę zaraz się zmywa. Nie widziałem nigdy granatowych, jedynie niebieskie i czarne tak jak piszesz. Nie wiem co to za ryski czy odpryski, ale nie lepiej zrobić zaprawkę, spolerować (nawet ręcznie) samochód i wrzucić fajny wosk który też przykrywa te najmniejsze ryski?
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)