Tak to wyglada kable stykasz do koncowek tych z miernika
Uploaded with ImageShack.us
Tak to wyglada kable stykasz do koncowek tych z miernika
Uploaded with ImageShack.us
|
a no tak zapomniałem przeciez o tych kablach. i co np czerwony kabel daje np do zielonego kabla a czarny przewód od miernika daje gdzies do sruby, tak? czy odwrotnie?
ok to pozostaje mi znalezc gdzies miernik (bo z allegro to znowu bym musiał czekac pare dni na przesyłke) jestem ciekaw czy u mnie cos takiego bedzie, ale znając zycie to bedą mieli tylko tony zarówek i srubokretów probówek a miernika na oczy nie widzieli
![]()
ale dalej i jak podłącze tak jak mówisz i mi zapiszczy to wtedy moge lutowac te zwory z2 i z6 tak? ja pierdziele troche przy tym jest roboty jak ktos sie nie zna:/
sprawdzisz miernikiem bedziemy wiedziec wszystko
Kierunkowskazy!!!
Odkrecasz oslone manetek[dwie srobki od dolu na krzyzaka(cienki ale dlugi)]
wysuwasz kiere na max i zdejmujesz gorna oslone.Pod nia po lewej stronie znajduje sie duza prostokatna kostka, do niej wpiete sa dwa przewody od sygnalizacji kierunkow(czarny z bialym paskiem i czarny z zielonym)przewody obierasz z izolacji na odcinku 5mm i zabielasz cyna.Bierzesz dwie diody prostownicze i skrecasz ze soba nozkami polozonymi dalej od kresek znajdujacych sie na diodach. zabielasz cyna, lutujesz z przewodem ze sterownika i izolujesz.
Nic nie lutuj tych zwor przeciez sa ustawione na " - "
przewod komfort 18 sek podlaczasz do zamykania do tego samego brazow-czerwonego w brazowej kostce
Ostatnio edytowany przez tomekAGU - 19-04-11 o 16:09
Prawdziwych przyjaciol na palcach reki zlicze, oni gdy odejde, zapala na grobie znicze
Bez nich bedzie dzialac ale jakiekolwiek zwarcie w instalacji zabije Ci sterownik np.
Prawdziwych przyjaciol na palcach reki zlicze, oni gdy odejde, zapala na grobie znicze