|
przeciez ci napisal ze moze byc 30a tez i jest tam
to plus podpiąć pod tą czarną 30A tak? a minus? bo szukam sruby z brązowymi kablami zeby minus podpiąc i nigdzie nie ma, wszystkie kable pod te sruby są czerwone, czerwone z białym paskiem lub czarny z białym paskiem, zadnych brązowych nie ma;/
ale pisałem ze do tych srub są podpięte same czerwone kable, lub czerwone z białymi paskami a brązowych nie ma, zaraz wrzuce fotke to zobaczysz sam
Dodano:
na zdjęciu troche te kolory sie różnią ale jak sie na nie patrzy na zywo to wszystkie mają te samą barwe
Dodano:
ale pewnie tomek mi napisze żebym wpiął sie plusem do tego czarnego 30A a minusem do 78F/Diesel bo tam najmniejsze kable idą, ale na żywo zasadniczą barwą sie nie różnią wiec poczekam aż potwierdzi bo nie chce niczego spalić
Dodano:
i ostatnie pytanie, tomek napisał że kable od kierunków to czarny z białym i czarny z zielonym paskiem, tylko mam pytanie który jest od lewego kierunku a który od prawego?
Dodano:
dobra zaryzykowałem bo nie chciało mi sie czekactak wiec podpiąłem plus pod tą srube czarną 30A a minus podpiąłem pod srube 78F/Diesel i działa
zamykanie i otwieranie działa z pilota, działa też domykanie szyb, nie działają jeszcze kierunki bo ich nie podpiąłem jeszcze (bo czekam az tomek mi napisze który kabel jest od lewego kierunku a który od prawego) i nie działa mi jeszcze otwieranie szyb, a to akurat nie wiem czemu;( ale może mi podpowiecie
![]()
Ostatnio edytowany przez grucha1987 - 27-04-11 o 18:49 Powód: Automatyczne łączenie postów
bo masz funkcje w sterowniku komfort i tylko bedzie domykanie szyb a otwierania nie bedzie.
A z sterownika ile masz kabli do kierunkow?
a i radze wszystkie polaczenia dobrze poizolowac . i przykrecic sterownik gdzies. bo byli tacy co juz auta popalili przez partyzantke/ a z pradem nie ma zartow.
Ostatnio edytowany przez kamil17932 - 27-04-11 o 19:17
instrukcji mam napisane ze sterownik też obsługuje otwieranie szyb, tylko musze dobrze pilota zaprogramowac ale to dopiero jak podłącze kierunki, kable w kostce zaizolowałem dobrze, raczej nic nie powinno sie stać. a ze sterownika własnie mam dwa kable do kierunków, na lewy i prawy, dlatego musze wiedzieć który w kostce odpowiada jakiemu kierunkowi.
aha ok, jak nie ma znaczenia to podepne obojętnie jakdomykanie działa że raz nacisne zamykają sie drzwi i musze trzymać przycisk i po paru sekundach szyby sie domykają czyli tak jak miałem w kluczyku.
ale napotkałem dwa problemy, nie wiem czy to jest normalne czy cos jest nie tak, a mianowicie, gdy np chce otworzyć i zamknąć drzwi w stary sposób czyli kluczykiem, to otwierają sie bez problemu ale gdy chce spowrotem zamknąć to nieraz jest problem, ponieważ zamykają sie tylko drzwi od kierowcy (pompka nie chodzi wtedy), musze dopiero wyjąć kluczyk z drzwi i włożyć spowrotem i dopiero sie zamknie wszystko i swiatło gaśnie, nie wiem dlaczego tak jest.
a druga sprawa, ważniejsza, to gdy zamykam drzwi z pilota to nie gasnie mi podswietlenie otwierania szyb (światło w środku gaśnie) jak to jest w przypadku gdy zamykam drzwi z kluczyka, dopiero gdy otworze ponownie drzwi tylko tym razem juz z kluczyka i ponownie zamkne to gaśnie mi to podswietlenie szyb, to normalne? choć wątpie żeby było normalne, no ale co może być źle?
poczekaj po zamknieciu z pilota z minute i zobacz czy zgasnie. funkcja komfort przesyla impuls masy 30s lub wiecej zalezy od sterownika
i przez to moze sie swiecic. a jak masz otwarte szyby i nacisniesz raz guzik od zamykania i poczekasz to szyby sie nie domykaja?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)