Strona 13 z 19 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 121 do 130 z 188

Temat: Instalacja sterownika do centralnego zamka (pilot)

Data dołączenia
    Dec 2010
    Miasto
    Włocławek
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez tomekAGU Pokaż post
    Pod kolumna kierownicza (trzeba odkrecic oslone ktora jest przykrecona na trzy sruby torx od dolu i chyba ze 4 przy bezpiecznikach )oslone wyszarpujemy w dol i wysuwamy w strone fotela kierowcy. Pod oslona sa sruby z plusami (czerwone kable do nich)opisane 15A 30A itp. Tam podlaczasz plusa a do sruby z brazowymi kablami minusa i po robocie.
    Ok, zdjąłem tomek tą osłone i widze te śruby z kablami, tylko nie widze tam śruby opisanej 15A tylko 3 śruby 30 to do której się wpiąć kablem + aby było to 12V napięcie? i odrazu jak możesz to napisz która śruba odpowiada za mase żebym mógł wpiąć sie tym drugim kablem, z góry dzięki

kamil17932's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2010
    Miasto
    Krakow
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    7 razy

Domyślny

przeciez ci napisal ze moze byc 30a tez i jest tam

Data dołączenia
    Dec 2010
    Miasto
    Włocławek
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

to plus podpiąć pod tą czarną 30A tak? a minus? bo szukam sruby z brązowymi kablami zeby minus podpiąc i nigdzie nie ma, wszystkie kable pod te sruby są czerwone, czerwone z białym paskiem lub czarny z białym paskiem, zadnych brązowych nie ma;/

kamil17932's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2010
    Miasto
    Krakow
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    7 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez grucha1987 Pokaż post
    to plus podpiąć pod tą czarną 30A tak? a minus? bo szukam sruby z brązowymi kablami zeby minus podpiąc i nigdzie nie ma, wszystkie kable pod te sruby są czerwone, czerwone z białym paskiem lub czarny z białym paskiem, zadnych brązowych nie ma;/
    schyl sie i zobacz pod ktora 30 podpiety jest kabel czerwony a brazowy to masa. pisal tomek przeciez

Data dołączenia
    Dec 2010
    Miasto
    Włocławek
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

ale pisałem ze do tych srub są podpięte same czerwone kable, lub czerwone z białymi paskami a brązowych nie ma, zaraz wrzuce fotke to zobaczysz sam
    Dodano:

na zdjęciu troche te kolory sie różnią ale jak sie na nie patrzy na zywo to wszystkie mają te samą barwe
    Dodano:
    ale pewnie tomek mi napisze żebym wpiął sie plusem do tego czarnego 30A a minusem do 78F/Diesel bo tam najmniejsze kable idą, ale na żywo zasadniczą barwą sie nie różnią wiec poczekam aż potwierdzi bo nie chce niczego spalić
    Dodano:
    Cytuj Oryginalnie napisane przez tomekAGU Pokaż post
    Kierunkowskazy!!!

Odkrecasz oslone manetek[dwie srobki od dolu na krzyzaka(cienki ale dlugi)]
    wysuwasz kiere na max i zdejmujesz gorna oslone.Pod nia po lewej stronie znajduje sie duza prostokatna kostka, do niej wpiete sa dwa przewody od sygnalizacji kierunkow(czarny z bialym paskiem i czarny z zielonym)przewody obierasz z izolacji na odcinku 5mm i zabielasz cyna.Bierzesz dwie diody prostownicze i skrecasz ze soba nozkami polozonymi dalej od kresek znajdujacych sie na diodach. zabielasz cyna, lutujesz z przewodem ze sterownika i izolujesz.
    i ostatnie pytanie, tomek napisał że kable od kierunków to czarny z białym i czarny z zielonym paskiem, tylko mam pytanie który jest od lewego kierunku a który od prawego?
    Dodano:
    dobra zaryzykowałem bo nie chciało mi sie czekac tak wiec podpiąłem plus pod tą srube czarną 30A a minus podpiąłem pod srube 78F/Diesel i działa zamykanie i otwieranie działa z pilota, działa też domykanie szyb, nie działają jeszcze kierunki bo ich nie podpiąłem jeszcze (bo czekam az tomek mi napisze który kabel jest od lewego kierunku a który od prawego) i nie działa mi jeszcze otwieranie szyb, a to akurat nie wiem czemu;( ale może mi podpowiecie
    Ostatnio edytowany przez grucha1987 - 27-04-11 o 18:49 Powód: Automatyczne łączenie postów

kamil17932's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2010
    Miasto
    Krakow
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    7 razy

Domyślny

bo masz funkcje w sterowniku komfort i tylko bedzie domykanie szyb a otwierania nie bedzie.
    A z sterownika ile masz kabli do kierunkow?
    a i radze wszystkie polaczenia dobrze poizolowac . i przykrecic sterownik gdzies. bo byli tacy co juz auta popalili przez partyzantke/ a z pradem nie ma zartow.
    Ostatnio edytowany przez kamil17932 - 27-04-11 o 19:17

Data dołączenia
    Dec 2010
    Miasto
    Włocławek
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

instrukcji mam napisane ze sterownik też obsługuje otwieranie szyb, tylko musze dobrze pilota zaprogramowac ale to dopiero jak podłącze kierunki, kable w kostce zaizolowałem dobrze, raczej nic nie powinno sie stać. a ze sterownika własnie mam dwa kable do kierunków, na lewy i prawy, dlatego musze wiedzieć który w kostce odpowiada jakiemu kierunkowi.

kamil17932's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2010
    Miasto
    Krakow
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    7 razy

Domyślny

instrukcji mam napisane ze sterownik też obsługuje otwieranie szyb, tylko musze dobrze pilota zaprogramowac ale to dopiero jak podłącze kierunki, kable w kostce zaizolowałem dobrze, raczej nic nie powinno sie stać. a ze sterownika własnie mam dwa kable do kierunków, na lewy i prawy, dlatego musze wiedzieć który w kostce odpowiada jakiemu kierunkowi.
    to podlaczaj obojetnie. jakie to ma znaczenie jak wszystkie naraz beda mrugac. a domykanie jak dziala? raz nacisniesz zamykanie i domyka czy musisz trzymac i wtedy?

Data dołączenia
    Dec 2010
    Miasto
    Włocławek
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

aha ok, jak nie ma znaczenia to podepne obojętnie jak domykanie działa że raz nacisne zamykają sie drzwi i musze trzymać przycisk i po paru sekundach szyby sie domykają czyli tak jak miałem w kluczyku.

ale napotkałem dwa problemy, nie wiem czy to jest normalne czy cos jest nie tak, a mianowicie, gdy np chce otworzyć i zamknąć drzwi w stary sposób czyli kluczykiem, to otwierają sie bez problemu ale gdy chce spowrotem zamknąć to nieraz jest problem, ponieważ zamykają sie tylko drzwi od kierowcy (pompka nie chodzi wtedy), musze dopiero wyjąć kluczyk z drzwi i włożyć spowrotem i dopiero sie zamknie wszystko i swiatło gaśnie, nie wiem dlaczego tak jest.

a druga sprawa, ważniejsza, to gdy zamykam drzwi z pilota to nie gasnie mi podswietlenie otwierania szyb (światło w środku gaśnie) jak to jest w przypadku gdy zamykam drzwi z kluczyka, dopiero gdy otworze ponownie drzwi tylko tym razem juz z kluczyka i ponownie zamkne to gaśnie mi to podswietlenie szyb, to normalne? choć wątpie żeby było normalne, no ale co może być źle?

kamil17932's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2010
    Miasto
    Krakow
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    7 razy

Domyślny

aha ok, jak nie ma znaczenia to podepne obojętnie jak domykanie działa że raz nacisne zamykają sie drzwi i musze trzymać przycisk i po paru sekundach szyby sie domykają czyli tak jak miałem w kluczyku.

ale napotkałem dwa problemy, nie wiem czy to jest normalne czy cos jest nie tak, a mianowicie, gdy np chce otworzyć i zamknąć drzwi w stary sposób czyli kluczykiem, to otwierają sie bez problemu ale gdy chce spowrotem zamknąć to nieraz jest problem, ponieważ zamykają sie tylko drzwi od kierowcy (pompka nie chodzi wtedy), musze dopiero wyjąć kluczyk z drzwi i włożyć spowrotem i dopiero sie zamknie wszystko i swiatło gaśnie, nie wiem dlaczego tak jest.

a druga sprawa, ważniejsza, to gdy zamykam drzwi z pilota to nie gasnie mi podswietlenie otwierania szyb (światło w środku gaśnie) jak to jest w przypadku gdy zamykam drzwi z kluczyka, dopiero gdy otworze ponownie drzwi tylko tym razem juz z kluczyka i ponownie zamkne to gaśnie mi to podswietlenie szyb, to normalne? choć wątpie żeby było normalne, no ale co może być źle?
    poczekaj po zamknieciu z pilota z minute i zobacz czy zgasnie. funkcja komfort przesyla impuls masy 30s lub wiecej zalezy od sterownika
    i przez to moze sie swiecic. a jak masz otwarte szyby i nacisniesz raz guzik od zamykania i poczekasz to szyby sie nie domykaja?

Strona 13 z 19 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania