znam takiego co mial tylko hidy, kontrola, zabrany dowod i mandat 50zł za coś tam![]()
znam takiego co mial tylko hidy, kontrola, zabrany dowod i mandat 50zł za coś tam![]()
There's only one word you need to know. Low.
|
Generalnie to już nie te czasy, że policjant nic nie wiedział. Wystarczy, że spojrzy na Twój włącznik świateł [o ile go nie wymienisz, a to dodatkowy koszt + pozbywasz się regulacji] i już będzie wiedział co jest grane
Nie mniej jednak, lepsze zaślepki niż nic.
no właśnie tu można pospekulować, bo ktoś wrzucił na forum fragment chyba z kodeksu odnośnie ksenonów i tam jest wzmianka, że musi być auto poziomowanie albo ręczna regulacja
Ręczna regulacja w ksenonach? Nie spotkałem się ani z takim zapisem, ani z samochodem, który seryjnie ma ksenony i ręczną regulację. Poza tym, jakby to miało wyglądać w praktyce?
6.2.6.2.1. W przypadku gdy do spełnienia wymogów określonych w pkt 6.2.6.1.1 i 6.2.6.1.2 niezbędny jest korektor ustawienia świateł przednich, takie urządzenie musi działać automatycznie.
6.2.6.2.2. Dozwolone są jednak korektory ręczne regulowane w sposób ciągły lub nieciągły (...)
źródło: http://www.xenon-hid.info/przepisy.html
żeby nie było na "sucho"
Wytyczne te zawiera Regulamin nr 48 Europejskiej Komisji Gospodarczej Organizacji Narodów Zjednoczonych (EKG ONZ). Poniżej wybrane punkty tego regulaminu:
5.15. Barwy światła emitowanego przez poszczególne światła są następujące:
światła drogowe: biała
światła mijania: biała
(...)
6.2.6.2.1. W przypadku gdy do spełnienia wymogów określonych w pkt 6.2.6.1.1 i 6.2.6.1.2 niezbędny jest korektor ustawienia świateł przednich, takie urządzenie musi działać automatycznie.
6.2.6.2.2. Dozwolone są jednak korektory ręczne regulowane w sposób ciągły lub nieciągły (...)
6.2.9. (...) Światła mijania ze źródłem światła o wartości obiektywnego strumienia świetlnego powyżej 2 000 lumenów można stosować wyłącznie w połączeniu z instalacją urządzeń do oczyszczania świateł przednich, zgodnie z regulaminem nr 45. (...)
Warto jednak zwrócić uwagę, iż regulamin ten dotyczy homologacji nowych aut w celu dopuszczenia do sprzedaży. W związku z tym nasuwa się pytanie czy wolno samodzielnie modyfikować swoje światła samochodowe. Niektórzy twierdzą, że jest to regulowane przez Prawo Ruchu Drogowego - Dz.U. Nr 108 Poz. 908 Art. 66 ust. 4:
Zabrania się:
(...)
2. stosowania w pojeździe przedmiotów wyposażenia i części nieodpowiadających warunkom określonym w przepisach szczegółowych;
Jeżeli "przepisy szczegółowe" można odnieść do Regulaminu nr 48 EKG ONZ, to lampy ksenonowe można montować jedynie uwzględniając wyszczególnione parametry - barwę, system poziomowania oraz oczyszczania.
Ostatnio edytowany przez L@mberT - 27-04-11 o 19:25
ja 8p ale może pomożecie ;p prawy żarnik ksenonowy mi się przepalił
założyłem 2 używaną ponoć dobrą (żarnik d1s) i nie świeci
pytanie: czy gdy żarnik się przepalił komputer odciął zasilanie do żarnika (kolega tak miał w fordzie mondeo) czy poprostu żarówka przepalona? (podłączona na 100% dobrze)
sprawdź żarnik na drugiej (świecącej lampie)
sprawdź bezpieczniki
tu nawet poruszany wątek http://www.a3-club.net/forum/showthread.php?t=25473
cze??, widzia? kto? mo?e, albo u?ywa takich lamp?:
http://allegro.pl/lampy-reflektory-f...593296560.html
Przymierzam si? do zmiany z przedliftowych i w?a?ciwie waham si? tylko mi?dzy tymi i ori. I drugie pytanie FK czy DEPO?wiem, ?e temat wa?kowany ale zastanawiam si? czy FK du?o gorsze od TYC'a
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)