Nie wiem czy kogos to interesuje ale... Yokohama S.DRIVE AS01 włos się jeży przy zakrętach pewna sportowa opona... POLECAM![]()
Nie wiem czy kogos to interesuje ale... Yokohama S.DRIVE AS01 włos się jeży przy zakrętach pewna sportowa opona... POLECAM![]()
|
Panowie, jeżeli kogoś to interesuje, to ja kupiłem niedrogą oponkę i za tą kasę naprawdę bardzo dobrze się sprawuje, jeżeli chodzi o np trzymanie boczne i sztywność. Na wodzie też nie najgorzej. Zapłaciłem 172 PLN w standardowym rozmiarze 195/65 R15. Polecam.
Kumho KH31 ECSTA HM 195/65R15 91 H
![]()
męcze ciągle Lukass na privie, wiec teraz dam mu spokój i zapytam się na szerszym forum, Panowie, z tych trzech, ktore brac?:
1) Goodyear Efficientgrip FP rozmiar 205/55R16 91W (cena 1136 zł)
2) Goodyear Eagle F1 GS-D-3 rozmiar 205/55R16 91W (cena 1159 zł)
3) Goodyear Optigrip FP rozmiar 205/55R16 91V (cena 1100 zł)
nie jezdze szybko (agresywnie, bo szybko np na autostradzie to tak), zalezy mi na dobrym trzymaniu sie drogi na suchym jak i na mokrym, a glownie na malej scieralnosci i niskiej glosnosci.
Pytanie to ja mam tylko jedno, po co Ci opony o takim gigantycznym indeksie jak W?
Wg mnie wszystkie będą spoko, kwestia tylko żeby się Tobie podobały.
wiesz co, mi nie sa potrzebne opony o takim indeksie, tylko ci gdzie to kupuje maja takie wystawioneale i tak z tego co zauwazylem to Eagle F1 w tym rozmiarze 205/55 jest tylko 91W..
jak dla mnie to spokojnie mogloby byc V badz H.. ale sa takie na sprzedaz to chyba mi nie zaszkodzi, prawda?
i ponawiam pytanie, nikt nie poleci ktores z nich ??
91w to nacisk bodajze a nie indeks predkosci
91 to jest nośność, W to index prędkości.
Tak jak mówi James, Goodyear F1 Asymmetric to dobra opona za niezłą cenę.
Od dwóch tygodni mam założone te gumy i jak dotąd same zalety, szczególnie doceniłem je jak złapała mnie ostatnio solidna ulewa w trasie.
Pozdro
Ostatnio edytowany przez Pioter 13 - 06-05-11 o 19:53
ale z tego co widze na serwisach sprzedajacych opony to nie ma takiej w rozmiarze R16.. 205/55, od 17" sie zaczynaja.
There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)