Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 61 do 70 z 120

Temat: temperatura wody 120 st C

Data dołączenia
    Dec 2008
    Miasto
    Rabka
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    raz

Domyślny

KOledzy u mnie podczas jazdy temp czasem potrafi podskoczyc do grubo ponad 100 st. czasem nawet 110. po czym zaraz spada, do 100<88. Dzieje sie to przy podjazdach wniesieniach. Przy jezdzie po normalnym terenie utrzymuje sie w granicach 85-95 st. Podczas jazdy z predkoscia ok 120-140. Dodam ze termostat, korek wymieniony. Płyn mi wyrzuca w nieduzych ilosciach i ewidentnie jest plama pod autem. Macie jakies pomysly? A moze to jest normalne.

Data dołączenia
    Dec 2010
    Miasto
    Włocławek
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

no na pewno nie jest normalnym zeby płyn Ci na ziemie leciał sprawdz skąd leci (zbiorniczek, weze, uszczelka termostatu itp?) i napraw no bo tak to na pewno nie moze byc, wszystko musi byc szczelne bo przeciez tam w srodku jest cisnienie, a jak naprawisz to dopiero zobacz czy nadal Ci sie grzeje. bo moze grzeje sie dlatego ze Ci płyn wylatuje i masz go mało. wiec zrób to jak najszybciej bo szkoda silnika.

Data dołączenia
    Dec 2008
    Miasto
    Rabka
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    raz

Domyślny

płyn wyrzuca tylko wtedy jak autko mocno dogrzeje i złapie temp ponad 100, przy spokojnej jezdzie wszystko wyglada ze jest OK. płyn wyrzuca ze zbiorniczka. nie zlokalizowano zadnych pekniec przetarc itp...

Data dołączenia
    Dec 2010
    Miasto
    Włocławek
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Itek Pokaż post
    płyn wyrzuca tylko wtedy jak autko mocno dogrzeje i złapie temp ponad 100, przy spokojnej jezdzie wszystko wyglada ze jest OK. płyn wyrzuca ze zbiorniczka. nie zlokalizowano zadnych pekniec przetarc itp...
    kolego, powinienes miec cały czas 90 stopni temp, w rzadkich przypadkach (upał, korki, spora góra itp) bedzie sie ona podnosic, ale od tego są jeszcze wentylatory które zmniejszają temp cieczy mieszczącej sie w chłodnicy, u Ciebie załączają sie chociaz wentylatory? mamy początek maja i upałów jeszcze nie ma wiec radze Ci to naprawic jak najszybciej no bo co to bedzie np w lipcu. piszesz ze płyn nigdzie nie ucieka, tylko zbiorniczkiem, ale jakto no to skoro nie ma pękniec to któredy on ucieka, korkiem u góry? sprecyzuj skąd dokładnie wydostaje sie płyn.

Data dołączenia
    Dec 2008
    Miasto
    Rabka
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    raz

Domyślny

tak dokladnie, plyn wycieka tym przewałem w zbiorniczku jak dostanie wysoka temerature. Wiatraki sie załanczaja. Dodam ze podczas jazdy gdy temp ma powiedzmy 95 st zatrzymuje sie na poboczu sprawdzam weze od chlodnicy i gorny goracy, dolny ledwo letni. a gdy do grzeje auto na postoju to juz przy 86 oba weze sa jednakowo gorace.... Kolego wiem własnie i chciał bym wiedziec czy brac sie odrazu za uszczelke pod glowica czy czegos jeszcze mozna sprobowac...?

MaGGu's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2006
    Miasto
    Okolice Krakowa
    Auto
    Audi S3 8V
    Model
    S3 8V
    Silnik
    2.0 TFSI - CJXC (300 KM)
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

a jak z Ciśnieniem w układzie ?
    Pewnie jak odkręcisz wtedy korek od zbiorniczka to wyrzuca płyn ?
    Jeśli tak, to na 99% uszczelka.
    Audi A3 8L VP - 192 KM 404NM by DynoSoft - SOLD
    Audi A3 8L PD - 224KM 430 NM by COMPSport - SOLD
    Audi A3 8P BKD - 216KM 435NM by DynoSoft - SOLD
    VW GOLF 6 R20 CDLF - 350KM 445NM by COMPsport - SOLD

Audi S3 CJXC Sportback - 385KM 492NM by
    COMPsport - NOW

Data dołączenia
    Dec 2008
    Miasto
    Rabka
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    raz

Domyślny

nie jak silnik jest gorący jak odkrece korek to jest pssssst i para ucieka. a jak auto stoi i na zimnym odkrecam to nic nie slychac....

Data dołączenia
    Dec 2008
    Miasto
    Rabka
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    raz

Domyślny

KOledzy wymieniłem korek 2 tygodnie temu i miałem problem z głowy elegancko płyn trzymało, jak był dogrzany przy odkreceniu korka objetosc plynu sie zwiekszała ale nic nie wywalało, az do dzis kiedy to przejechałem trase 60 km zostawiłem auto i po chwili wracam patrze a tu znów plama pod zbiorniczkiem... płyn wyrzuciło... Macie moze jakieś pomysły? Brać sie za uszczelke ?

Aes's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2006
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi
    Model
    S3 8L
    Silnik
    1.8T BAM
    Podziękował
    73 razy

Domyślny

Mam chyba podobny problem.
    Dopoki jezdze normalnie to z plynem jest wszystko ok, temperatura nie przekracza 95 stopni na klimatroniku (przez 90% czasu pokazuje 88 stopni).
    Wystarczy jednak, ze troche pobutuje (pare minut) i wyrzuca mi plyn korkiem od zbiornika.
    Czym cieplej tym szybciej sie ulatnia.
    Czy moze to byc uszczelka jesli nie ma innych objawow wskazujacych, ze juz sie konczy?
    Z gory dzieki za pomoc.

Data dołączenia
    Dec 2008
    Miasto
    Rabka
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    raz

Domyślny

Aes a w jakich okolicznosciach ci sie tak stało ? tak samo od siebie z biegiem czasu ? Czy po mocniejszym butowaniu tak nagle ? KOledzy moze miał ktoś podobną sytuacje ??

Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania