Dlaczego nikt mi nie powiedzial ze do glinki uzywa sie srodka moczacego
I czy taka polerka: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...index_9217.htm
Jest cos warta ?
Dlaczego nikt mi nie powiedzial ze do glinki uzywa sie srodka moczacego
I czy taka polerka: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...index_9217.htm
Jest cos warta ?
krzyss vel Qkill
Bylo 3 x A3 a teraz jest smart roadster
|
hmm to trochę podchwytliwe pytanie. i nie nikt nie mówił tylko krzyss nie słuchała mówiliśmy żeby na bloga zaglądać
http://jak.pielegnowacauto.pl/newsy/kolejny-etap-czyszczenia-glinkowanie/ my się tak staramy
szczerze- to kasa wyrzucona w błoto. można sobie plecy pomasować po treningu motocrossowym(Pawła masażysta takiej używał- tak na poważnie). Do polerowania aut się nie nadaje- przy dociskaniu do panelu zatrzymuje się i jest zrobiona z bardzo delikatnych materiałów- rozpada się w rękach. Ewentualnie mozna użyć do nałożenia politury lub wosku ale z drugiej strony mocowanie padów jest niestandardowe więc jak się zużyją to już trudno będzie dokupić a w zestawie są dziwne pady, których na pewno na naszych autach byśmy się nie odważyli testować
![]()
Jeżeli chcesz pobawić się i spróbować swoich sił w zakresie polerowania to posiadamy jedną taką maszynę http://www.pielegnowacauto.pl/inne/maszyny-polerskie/maszyna-polerska-rotacyjna-powertec-pt88003.html i wynajmujemy ją za 10 zł za dobę (warunkiem jest zakup padów i pasty polerskiej u nas w sklepie)![]()
Napisz na sklep@pielegnowacauto.pl i zapytaj o forumowy rabat!
Kosmetyki samochodowe, materiały polerskie oraz lakiernicze. Usługi z zakresu auto detailingu. Odwiedź nas na www.pielegnowacauto.pl lub www.jak.pielegnowacauto.pl
Rzutem na taśmę pojawiliśmy się na liście obecności na IV OP (będziemy obecni od piątku wieczorem do soboty popołudniu) dlatego jeżeli chcecie coś zamówić z dostawą na lotnisko w Ułężu to oczywiście ZAPRASZAMY!Zapewne i tak nie zabraknie gadżetów w naszym małym bagażniku
![]()
Kosmetyki samochodowe, materiały polerskie oraz lakiernicze. Usługi z zakresu auto detailingu. Odwiedź nas na www.pielegnowacauto.pl lub www.jak.pielegnowacauto.pl
Wiolka jeśli będziecie na op z czego sie bardzo cieszeto proszę o skompletowanie małej paczuszki dla mnie :
Meguiar's NXT Generation Tech Wax 2.0
Meguiar's PlastX
mam nadzieję że będziecie jeszcze coś można wybrać z produktów na miejscu
pozdrawiam i do zobaczenia w sobotę !![]()
No oczywiście, że będziemy![]()
I karton z gadżetami jedzie z nami więc będzie można wybierać
Na PW wartość zamówienia- zgodnie z umową uwzględniona zniżka -15%![]()
Potrzebowal bym jeszcze cos do plastikow zewnetrznych i elementow gumowych, musze zetrzec z nich paste polerska bo troche mi sie zabrudzily.
A ile kosztuja takie pady do tej maszynki co wypozyczacie ? bo ja bym chyba sprobowalbo paste juz bralem
![]()
krzyss vel Qkill
Jeżeli chodzi o czyszczenie plastików to najlepiej APC Meguiar'sa
Do zabezpieczenie elementów gumowych i plastikowych polecam Ci Meguiar's All Season Dressing Przy następnym polerowaniu nie będziesz musiał oklejać elementów gumowych i plastikowych (wystarczy, że zabezpieczysz tym środkiem). Poza tym ładnie wyglądają plastiki po tym dressingu- wiem, bo ostatnio sama wypróbowałam).
Gąbki- polecamy Ci Meguiar's Ultra Finishing Polish 205[/B] Pamiętaj, że do jednej pasty- jedna gąbka! Ewentualnie możesz użyć UC na białej i czarnej gąbce ale bez pasty wykańczającej nie będzie takiego efektu. Oczywiście są jeszcze gąbki żółte i pomarańczowe ale tak jak napisałam biała i czarna to absolutne minimum. Mamy jeszcze gąbki "miodowe"- na nich pasta polerska mniej pyli ale są droższe od zwykłych (kosztują 25 zł).
Aaa i jeszcze jeden zakup- szczoteczka do zębów do czyszczenia gąbek polerskich![]()
W razie pytań- pisz, dzwoń, smsuj!żeby nie było jak z glinką
Paweł chętnie odpowie na pytania...bo ja mogę nie znać odpowiedzi
Wiolka
O matko... to ja chyba musze najpierw jakis kurs przejsc
Strasznie duzo tych srodkow i wymagan.... no nic... jak juz bede wiedzial ze bede mial chwile czasu to wpadne do was i wezme wszystko co potrzebne![]()
krzyss vel Qkill
Co polecacie do usuniecia zarysowan na szybie od wycieraczki? Nie sa to glebokie zarysowania. Paste polerska + filc?
Zdecydowanie odradzamy polerowania szyby! Można narobić bałaganu. Niestety nie jest to tak łatwe i przyjemne jak polerowanie lakieru. Szyby teoretycznie można tlenkiem ceru polerować ale tak jak mówię- nie jest to prosty i na pewno nie jest to bezpieczny zabieg.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)