Czy po Deep Crystal Step 1 Paint Cleaner i przed kolejnymi krokami należy spłukać lakier wodą?
M.
Czy po Deep Crystal Step 1 Paint Cleaner i przed kolejnymi krokami należy spłukać lakier wodą?
M.
|
Napisz na sklep@pielegnowacauto.pl i zapytaj o forumowy rabat!
Kosmetyki samochodowe, materiały polerskie oraz lakiernicze. Usługi z zakresu auto detailingu. Odwiedź nas na www.pielegnowacauto.pl lub www.jak.pielegnowacauto.pl
Powiedzcie czym można usunąć koła na lakierze po nieudolnej polerce ?
Dodam że chciałbym to robić ręcznie.
1.9 TDI 141KM/318Nm by MR-Motors
Jeżeli chodzi o ręczną korektę to najlepiej spisuje się gąbka do ręcznego polerowania Niestety nie można się spodziewać takiego efektu jak po korekcie mechanicznej ale powinny zniknąć. Wymaga to jednak trochę pracy i siły![]()
Kosmetyki samochodowe, materiały polerskie oraz lakiernicze. Usługi z zakresu auto detailingu. Odwiedź nas na www.pielegnowacauto.pl lub www.jak.pielegnowacauto.pl
które lakiery zaprawkowe polecicie z Waszej oferty? Te Auto K, czy dorabiane? które bd miały większą spasowalność koloru i przykryją głębsze rysy?
Jeżeli chodzi o pasowalność takich lakierów to nie ma różnicy (wszystkie zaprawki, również te sprzedawane w ASO są dorabiane z receptury). Trwałość tak samo. Zaprawki AutoK od tych dorabianych różnią się opakowaniem (mają dołączoną metalową szczoteczkę). Za to my dodajemy papiery ścierne gratisTo samo dotyczy przykrywania rys. Reasumując nie ma różnicy jeżeli chodzi o sam lakier. Niestety nie posiadamy wszystkich numerów z AutoK (fizycznie to by było niemożliwe ponieważ nie wszystkie są produkowane a pozostałych jest kilka/kilkaset tysięcy
![]()
Witam chciałbym odswieżyc lakier w mojej A3 jestem kompletnym laikiem w tej sprawie co byś poleciła i jak tego stosować może być na pv z góry dzięki
Oczywiście jak zwykle zapytam o dostępność maszyny polerskiejponieważ korektę najłatwiej jest wykonać za pomocą past polerskich oraz maszyny. Jednak nie każdy ma możliwość i dostęp do tego urządzenia. Jeżeli chcesz to zrobić sam i nie masz maszyny to można wykonać korektę ręczna (ale uprzedzam, że to czasochłonny zabieg). Do ręcznej korekty najlepszy jest trochę informacji o glinkowaniu
Na naszym blogu zamieściliśmy schemat kompleksowego czyszczenia , z którym warto się zapoznać
Przed woskiem zalecany jest politura.
Collinite i można go szczerze polecić.
Można też oczywiście po prostu nałożyć Cleaner Wax
Wszystko zależy od zasobności portfela/ czasu i efektu jaki się chce osiągnąć. Oczywiście w auto detailingu niezbędny jest microfibry do polerowania lakieru oraz osobna do wnętrza (tego nigdy nie jest za wiele) Pędzelki itp itd.
Pamiętaj, że auto detailing jest jak tuning... jak się zacznie to ciężko przestaćzanim się zorientujesz już masz cały bagażnik "gadżetów" i chcesz więcej
W razie pytań służę pomocą.
Wiolka
Wiola , macie takie sciagaczki ? http://moto.allegro.pl/sciagaczka-do...660079860.html
![]()
" Dziekuje Szakalu jeszcze raz..jestes najlepszzy" - Wilda 01-06-11, 17:32
Szakall69, ja 'level 2: ściągaczka' mam już za sobą i powiem tak: ściągaczki to złooooo! (no chyba że tylko i wyłącznie do szyb)
"A3-club to ludzie... auta to tylko pretekst" - ja, podczas V zlotu OP
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)