Strona 151 z 411 PierwszyPierwszy ... 51101141149150151152153161201251 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 1,501 do 1,510 z 4102

Temat: Jakie lampy /xenony/soczewki/przedlift/polift itd

Grabek's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2006
    Miasto
    Wyszków
    Auto
    OOOO
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T BHZ
    Podziękował
    6 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Terrez Pokaż post
    Po co rozklejać?
    po to, ze cały syf na kloszu i tak zostanie, jego trzeba zetrzeć czymś a nie przepłukać wodą z płynem, bo nic to praktycznie nie da, a wypłukac to można syf, który luzem w lampie lata
    Części na sprzedaż do: Audi TT 8N BAM A3 8P Sportback R32 S-line Audi A3 8L 1,8T 3d Audi A3 8L 1,8T 5d Audi S3 8L 1,8T

kadlubek's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2010
    Miasto
    W-wa / Wrocek / Chełm
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    38 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Jakub Pokaż post
    Kolego (kolego kadlubek rowniez )za mało błotnika wyciąłeś! i to widac az razi, a fuuuuj i pewnie tego plastiku na dole też! ja miałem tak u siebie i jak poprawiłem to pasuje i-de-al-nie
    także jazda do garażu, ciąć metal i krzesać iskry pozdrawiam
    MUSI PASOWAC IDEALNIE
    Udalo mi sie wczoraj przelozyc silniczki do regulacji ze starych lamp i wreszcie nie oslepiam innych na drodze, jednak ze spasowaniem nadal mi sie nie udalo, bede musial wiecej chyba spilowac.
    Po stronie prawej tez nie moge wsadzic lampy na kolek przy grilu , tylko umocowalem na 2 sruby u gory i lampa lata na dolach.

L@mberT's Avatar
    Data dołączenia
    May 2007
    Miasto
    Auto
    OOOO
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

a ja mam pytanie odnośnie tego samopoziomowania, czy kiedykolwiek komuś zdarzyło się, aby na przeglądzie ktoś patrzył na te czujniki na wahaczu czy są ??

mowa oczywiście o xenonie dokładanym, a nie fabrycznym ..
    Ostatnio edytowany przez L@mberT - 06-07-11 o 15:07

Zbanowany Zbanowany
    Data dołączenia
    Aug 2010
    Miasto
    3miasto
    Auto
    VW GOLF 6 GTI
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    30 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez kadlubek Pokaż post
    Udalo mi sie wczoraj przelozyc silniczki do regulacji ze starych lamp i wreszcie nie oslepiam innych na drodze, jednak ze spasowaniem nadal mi sie nie udalo, bede musial wiecej chyba spilowac.
    Po stronie prawej tez nie moge wsadzic lampy na kolek przy grilu , tylko umocowalem na 2 sruby u gory i lampa lata na dolach.
    Coś musiałeś zrobić źle. Robiłem to jakiś czas temu pierwszy raz, spasowanie jak dla mnie rewelacyjne, a do tego weszło tam gdzie powinno. Silniczki także bez problemu przełożyłem

kadlubek's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2010
    Miasto
    W-wa / Wrocek / Chełm
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    38 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez r-r Pokaż post
    Coś musiałeś zrobić źle. Robiłem to jakiś czas temu pierwszy raz, spasowanie jak dla mnie rewelacyjne, a do tego weszło tam gdzie powinno. Silniczki także bez problemu przełożyłem
    Czy blachę ciąleś , pilowałeś aż do samego kantu ? Być może trzeba jakiś plastik u dołu lampy spiłować z tego co słyszałem, żeby dobrze weszła na zderzak i w błotnik.

Zbanowany Zbanowany
    Data dołączenia
    Aug 2010
    Miasto
    3miasto
    Auto
    VW GOLF 6 GTI
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    30 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez kadlubek Pokaż post
    Czy blachę ciąleś , pilowałeś aż do samego kantu ? Być może trzeba jakiś plastik u dołu lampy spiłować z tego co słyszałem, żeby dobrze weszła na zderzak i w błotnik.
    http://www.a3-club.net/forum/showthr...t=21332&page=2

Tam są zdjęcia jak to wyglądało u mnie. Oczywiście przed spasowaniem, bo dopiero później umieściłem reflektory odpowiednio na miejscu.

Data dołączenia
    Dec 2010
    Miasto
    Włocławek
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Panowie mam pytanie, odno?nie ?ar?wek w lampach poliftowych, wymieni?em wczoraj lampy i teraz tak:

- post?j sie nie zmienia - W5W
    - ?ar?wka od ?wiate? mijania (kr?tkich - H7) w przedliftowych, w poliftach to drogowe (d?ugie - H7)?
    - a w miejsce swiate? mijania to jak? ja mam ?ar?wke za?o?y?? bo ta kt?ra w przedliftach by?a od ?wiate? drogowych (d?ugich - H4) to ju? tutaj nie bedzie pasowa?. i jest tam dziwne wejscie na ?ar?wke, nie okr?g?e jak w przypadku wej?cia na swiat?o drogowe tylko takie powycinane

rozumiem ?e mam tam za?o?y? ?ar?wke H1 bo H7 prze?o?y?em ze starych lamp i teraz robi za ?ar?wke od d?ugich ?wiate?. tylko jak? ona musi mie? konc?wke ta ?ar?wka H1?

np co? takiego?

http://allegro.pl/blue-vision-ultra-...708524216.html

lub

http://allegro.pl/philips-diamond-vi...659781366.html

i ostatnie pytanie co s?dzicie o tych dw?ch ?ar?wkach i kt?ra jest lepsza?

oczywi?cie jak sie myle co do pierwszej cz??ci wypowiedzi to prosze mnie poprawi?, bo ja ju? kompletnie zg?upia?em od tych ?ar?wek pozdrawiam

Maciek84's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2008
    Miasto
    Lublin
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T ARZ
    Podziękował
    32 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez grucha1987 Pokaż post
    - żarówka od świateł mijania (krótkich - H7) w przedliftowych, w poliftach to drogowe (długie - H7)?
    tak a a mijania to H1
    co do blue-vision-ultra ładnie świecą na biało ale szybko sie przepalają tak z pół roku niecałe

kadlubek's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2010
    Miasto
    W-wa / Wrocek / Chełm
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    38 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez grucha1987 Pokaż post
    Panowie mam pytanie, odno?nie ?ar?wek w lampach poliftowych, wymieni?em wczoraj lampy i teraz tak:

- post?j sie nie zmienia - W5W
    - ?ar?wka od ?wiate? mijania (kr?tkich - H7) w przedliftowych, w poliftach to drogowe (d?ugie - H7)?
    - a w miejsce swiate? mijania to jak? ja mam ?ar?wke za?o?y?? bo ta kt?ra w przedliftach by?a od ?wiate? drogowych (d?ugich - H4) to ju? tutaj nie bedzie pasowa?. i jest tam dziwne wejscie na ?ar?wke, nie okr?g?e jak w przypadku wej?cia na swiat?o drogowe tylko takie powycinane

rozumiem ?e mam tam za?o?y? ?ar?wke H1 bo H7 prze?o?y?em ze starych lamp i teraz robi za ?ar?wke od d?ugich ?wiate?. tylko jak? ona musi mie? konc?wke ta ?ar?wka H1?

np co? takiego?

http://allegro.pl/blue-vision-ultra-...708524216.html

lub

http://allegro.pl/philips-diamond-vi...659781366.html

i ostatnie pytanie co s?dzicie o tych dw?ch ?ar?wkach i kt?ra jest lepsza?

oczywi?cie jak sie myle co do pierwszej cz??ci wypowiedzi to prosze mnie poprawi?, bo ja ju? kompletnie zg?upia?em od tych ?ar?wek pozdrawiam
    O kurcze, czyli swiatla mijania w poliftach - to te lampki od wewnatrz (soczewki) , a drogowe standardowe polkola odblysku ?
    Zarowki przelozylem jak byly ze starej lampy i akurat pasowaly wejsciem w poliftach, wiec nic podejrzanego mi sie nie wydalo , tylko teraz mam mijania - swieca mi z odblysku zespolonego z postojowa , a drogowe z soczewki ...

Czyli jak to jest z tymi swiatelkami ? Soczewki w nowych to mijania a odblysniki zespolone z postojowymi to drogowe ?
    Jesli tak to czeka mnie podmiana kabelkow .
    Ostatnio edytowany przez kadlubek - 09-07-11 o 14:54

Mata's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2008
    Miasto
    Skierniewice
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Panowie, na Allegro s? 2 rodzaje lamp - srebrne i czarne. Czy ma kto? mo?e foto jak b?dzie wygl?da?a czarna lampa z przodu? Pacjent to granatowe a3 przed liftem. Docelowo felgi b?d? srebrne no i z ty?u lampy polifty. Nie mog? znale?? nigdzie zdj?cia z takimi lampami.

Dla przyk?adu og?oszenie www.

http://moto.allegro.pl/lampy-reflekt...697376982.html

pozdr

Strona 151 z 411 PierwszyPierwszy ... 51101141149150151152153161201251 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania