Łukasz, gratulacje!zazdroszczę
Pablo, dzięki za infoi mam nadzieję, że to "szczególne traktowanie" nie polega na traktowaniu jak typową babę za kierownicą
![]()
Łukasz, gratulacje!zazdroszczę
Pablo, dzięki za infoi mam nadzieję, że to "szczególne traktowanie" nie polega na traktowaniu jak typową babę za kierownicą
![]()
Best ET: 14.764@1/4mile
|
wukasz5 gratulacje! Ciesze sie ze jestes zadowolony. Szybko to nawet u Ciebie poszlo. A wiedzialem ze szkola Tomka Kulika Cie nie zawiedzie!I to prawda, ze oni malo ucza placu, bo to popierdołka jest! Najwazniejsza sprawa, to wyjezdzenie sie na drodze, w miescie, itd. A u nich tego jest sporo! Do tego w poprawny sposob. To kiedy u Ciebie zawita jakas maszyna? Moze mojego Hornecika chcesz? :> Albo CBR600RR 2007/2008 mam na sprzedaz
Ale to chyba za mocna maszyna jak na pierwszy sprzet. W sumie na pewno za mocna.
Gratki dla wukasz5 (podziwiam za odlewnicza), ile czekales na egzamin ?
A dla moniki zycze dobrej pogody na jazdach![]()
krzyss vel Qkill
Bylo 3 x A3 a teraz jest smart roadster
DziekiNa egzamin czekałme niestety aż 3 tygodnie. Ale teraz na stronie podaja ze wolne terminy sa już na 20.08. Tylko nie wiem jak czesto aktualizują stronkę. A czemu podziwiasz za odlewniczą? Ja akurat nie moge złego słowa powiedzieć na swojego egzaminatora i egzamin. W sumie dziewczyna przede mną zrobiła na placu kilka błędów (zaczęła od slalomu a nie ósemki, zawracając na slalomie wpadła na słupek i się podparła) i pomimo tego gość dopuścił ją do praktycznego.
Dzieki malik. Czy szybko to poszło to raczej nie. Kurs zacząłem 10 maja a agzamin zdałem 10 sierpnia, wiec sa to 3 miesiące. Skonczylbym duzo szybciej ale przez 2 tyg nie bylo aury na jazdy, później mi nie pasowały terminy i wyszło na to, że z miesiac czasu meczylem sie zeby wyjezdzic ostanie 3h. A maszyne juz mam. Kupilem yamahe FZ6 Fazera.
A FZ6 dobry wybor. Wersja N czy z owiewka? Ktory rocznik.
Monik na pewno "ogarniesz temat"
Mnie ostatnio "baba za kierownica" R1 zniszczyla ze startu na swiatlach, a wczesniej zaczepnie mi oczko puscila
Wukasz5 gratulacje!
Tylu tych motocyklistow, ze pasowaloby jakis spot zrobic "bez samochodow"![]()
Z owiewką z 2004r z polskiego salonu, serwisowany w ASO na polczyńskiej, przebieg spory bo 42.000km ale przynajmniej pewny. Do tego sporo dodatków: hamulce w oplocie, grzane manetki, kufer givi, crash pady, szyba turystyczna, tylne swiatło LED. Ale najważaniejsze, że bezwypadek (sprawdzony w ASO). Musze niestety tylko wymienić naped w przyszlym sezonie a w najbliższym czasie dokrecić albo wyminić głowke ramy i wymienic uszczelniacze w lagach.
O tak, taki spot to dobra opcjaJestem w tym!
A propo szkolenia umiejetnosci. W niedziele jade do Radomia na tor na F&S. Pewnie nikt sie nie zapisal z forum?
Ale w sobote pojade moze do Lublina tez na tor na treningi z motosekcji. Sa jacys zainteresowani? Na razie jeszcze probuje pogodzic wolny weekend i plany. Ale jak sie uda, to moze ktos z forum chce sie ze mna wybrac? :> Koszt to 60-80zl za pol dnia bodajze. Jedynie trzeba sie zdecydowac do jutra najpozniej.
Spoko, dobry rocznik42tys km to zaden przebieg
Ten motocykl dopiero sie rozkreca. FZ6 to dobry wybor. Smigam czasami na brata z 2005 roku. Kufer to wygoda. Zawsze jak gdzies lecimy to do niego pakuje czesc swoich rzeczy
A to co masz do zrobienia to normalne elementy eksploatacyjne... 600-800zl bedziesz musial wylozyc, ale jak to zrobisz, to motocykl w pelni przygotowany do latania![]()
Ostatnio edytowany przez malik - 11-08-11 o 10:37 Powód: Automatyczne łączenie postów
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)