chocby tylko po to zeby nie szukac znowu jakiegos modułu za kilkaset złotych skoro tez można to fajnie obejsc![]()
chocby tylko po to zeby nie szukac znowu jakiegos modułu za kilkaset złotych skoro tez można to fajnie obejsc![]()
|
No i tak kombinujesz juz siodmy miesiac.
Sorry, koniec OT.
Witam kolegow.
Mam nadzieje,ze nie bylo tego postu nigdzie. Czytalem forum juz 3 dni, ale jesli byl a ja znow tu odswiezam kotlety, to sorki i...ewentualnie prosze o link.
Mam A3 1.9 TDI 2007 3D. Chcialem dorzucic xenony. Prosta sprawa, bo sie tu naczytalem tyle, ze starczy. Poza tym w miejsce atrapek wstawic halogeny i 'linijke' ledow. Ma ktos jakis dostep do kompletu tego drugiego tanszego niz na allegroszu, bo tam znalazlem niby oryginalne za 699 (ledy i halogen MODA01F-bez xenonow/MODA01FX-z xenonami). No i wazniejsza pierwsza sprawa. Nie mam spryskiwaczy. Troche lipa wymieniac zderzak (znowu jakies 700), potem kupowac zestaw z pompka i dodatkowo wiekszy zbiornik. Ma ktos z Was jakis inny pomysl lub czesci, ktorych ceny sa odrobine nizsze?
Dodatkowo liczylem na wymiane foteli i boczkow na bezowe polskory (w ostatecznosci skory) a takze kierownicy, bo mam chamski plastik. Jakby ktos mogl pomoc bylbym wdzieczny za linki, info, czesci i wszystko, co sie da...
Sorki,ze tekst nie w 100% na temat czytajac naglowek postu, ale nie chcialem rozbijac na kilka watkow.
frello czytal te tematy:
http://www.a3-club.net/forum/showthr...F3w#post684205
http://www.a3-club.net/forum/showthr...F3w#post788568
http://www.a3-club.net/forum/showthr...F3w#post839913
co do wystroju wnętrza to chyba nie w tym temacie
spróbuj moze w watkach:
potrzebujesz nr części ...
lub pomoc w wyszukaniu aukcji allegro..
Ostatnio edytowany przez domel79 - 20-09-11 o 22:17
Witam,
Panowie przejrzałem forum w głąb i w szerz i na nurtujące mnie pytanie ostatecznej odpowiedzi pewien nadal nie jestem.
Reasmując jesli mam audi A3 8P przed-liftowe na reflektorach halogenowych z żarówkami H7 i zakupie ori lampy xenon (nie bi-xenon), wymienię sterownik bordnetz (bo mam z literką B który nie obsługuje xenonów), przepiszę do niego stare kodowanie i dodam obsługę xenonów to wszystko powinno działać. Rozumiem ze wtyczki do reflektorów będą pasować. Czy po poprawnym zakodowaniu nie będę miał błędu na FIS'ie z przepaloną żarówką ? Brakującym elementem będą oczywiście czujniki na wachaczach i spryski w zderzaku ale to ryzyko biorę na siebie.
Pozdrawiam
wszystko sie zgaadza.
przegladajac forum nie znalazlem informacji na temat czyszczenia soczewki w 8P, zauwazylem ze w moim bi-xenie jest zamglona i brudna i chyba slabo swieci , gorzej mi sie jezdzi na dlugich swiatlach bi xenon niz zwyklych dlugich .czy ktos juz dzialał i czyszcił soczewke? w jaki sposob mozna tego dokonac.chodzi mi czy trzeba lampy rozklejac i czy w ogole warto sie za to zabierac.
Hej
Potrzebuje Waszej pomocy bo przeczytałem wszystkie watki juz o xenonie (bornetz) (hidach) itp itd do a3 8p
i totalnie się zmieszałe.
Mam kupione lampy xenon do a3 8p z soczewka , niestety gołe bez przetwornic , kabli , zarników
Co w takiej sytuacji musze dokupić i jak podłaczyc to wszystko ze sobą jaki udział w tym wszystkim bierze bornetz ? (do tego wszystko podłaczamy ?)
Przepraszam za tak banalne mnoze dla Was pytanie ale sam juz nie wiem co robic
Moze ktos z Was podeslalby mi przykladowy zestaw co potrzebuje by wszystko to do siebie podlaczyc![]()
przypatrz sie rysunkowi ( parokrotnie umieszcozny juz na forum, np przy rozpisce zarowek )
i zastanow sie co masz, a czego nie masz :
zarniki to standardowe D2S
przetwornice ( numery podane na rysunku ) tez sa na stale w lampie
jesli lampa nie ma instalacji pod zarowki w srodku, to hmm...
tak jak Ci juz pisalem na pw, lampy xenonowe podlaczane sa tymi samymi wtyczkami co zwykla lampa, tu wszystko jest p&p
( dodanie kabli do sterowania tylko przy lampach bi-xenonowych )
podepnij vcdsa i zczytaj jaki masz numer borda, lub wejdz w kodowania i sprawdz czy masz opcje do xenona
nie masz, na 99% xenon swiecic bedzie normalnie, tylko na fis bedzie blad
nie ma fis, to stale bledy beda tylko pod vcdsem
Nie pomagam na PW, nie muszę
Od tego jest forum i tematy na nim
Kontaktuje się jeszcze raz z Wami bo niestety nie dostałem ostatecznej informacji
Sprawa wyglada tak jak pisałem, wymieniam lampy na xenon . Mam juz kupione z soczewkami lecz calkiem gołe bez przetwornic / zarników itp
Jak to wszystko teraz podłączyc?
Rozumiem ze na poczatek:
Do tego kupuje przetwornicę (model ktory jest na forum) przykrecam ją o dołu lampy. Na tej przetwornicy jest taki wtyk co laczy ja z lampa o czego on sluzy?
skoro juz mam podlaczona przetwornicę do lampy to jak teraz podlaczyc ja o akumulatora? o ile w ogole trzeba ?
i jak pociagnac kable do zarnika ? potrzebuje jakis zaplonnik do tego zarnika lub przejsciowke? Bo przeciez teraz na kablach mam koncowke do zarowki h7 a musi byc na zarnik
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)