przeszukałem forum i niestety nie udało mi się znaleść odpowiedzi na moje zmartwienie
sprzęt którym dysponuje to
a3 AKL 97r
1.4 k-can commander
oraz vag-kkl
mianowicie zakupiłem kluczyk scyzoryk pilot działa elegancko z tym nie było problemów dokupiłem również pastylkę id13 (immo1) i przystąpiłem do programowania po krótkich potyczkach udało się wydobyć pin commanderem i przystąpiłem do programowania immo według opisu z kilku postów wcześniej:
"
ADAPTACJA KLUCZYKÓW ORAZ IMMO od 96r. do 99r
1.
[Select]
[17 - Instruments]
[Login - 11]
Wpisz obowizkowo 0 przed loginem!
jeżeli Twój PIN ma postać: 1234, to wpisz 01234.
[Do It!]
2.
[Adaptation - 10]
Wejdz w blok 21
[Read]
Wartość tam wpisana informuje ile kluczyków masz dopisanych do immo.
Wpisz 0
[Test]
[Save]
Operacja ta wyczyści wszystkie zapamiętanie kluczyki w immo
Następnie wpisz liczbę kluczyków które posiadasz, włączając w to kluczyk który masz obecnie w stacyjce
[Test]
[Save]
3.
[Done, Go Back]
[Close Controller, Go Back - 06]
Wyłącz zapłon i wyciągnij kluczyk
4.
Kluczyki podczas programowania muszą być oddzielnie i za dala od immo! Najlepiej należy poukładać kluczyki na siedzeniu pasażera!
Wsuń pierwszy kluczyk do zaprogramowania w stacyjkę i przekręć - lampka od IMMO po 2 sekundach powinna zgasnąć.
Wyjmij kluczyk i z następnym zrób to samo ponownie.
__________________"
i moja bolączka polega na tym że w bloku 21 nie mogę wpisać większej wartości niż 1 i działa mi tylko jeden klucz albo scyzoryk albo stary i nie mam zielonego pojęcia co robić kombinowałem na wszystkie sposoby i niestety nic
może ktoś miał taki przypadek i sobie z tym poradził albo ktoś wie jak to zrobić będę strasznie wdzięczny za jakąkolwiek konkretną pomoc
pozdrawiam fiken14