Witam czy jak mam ori kluczyk przy stacyjce(tzn obok) i wloże dorobiony do stacyjki to auto zapali ?? czy muszę jednak programowac kluczyk ? ponieważ mam plastikowy i mam obawy ze się połamie![]()
Witam czy jak mam ori kluczyk przy stacyjce(tzn obok) i wloże dorobiony do stacyjki to auto zapali ?? czy muszę jednak programowac kluczyk ? ponieważ mam plastikowy i mam obawy ze się połamie![]()
Ostatnio edytowany przez martin19 - 26-10-11 o 23:00
|
Witam! Przejrzałem temat i podobne pytania juz padly ale niestety nie znalazłem dokładnej odpowiedzi na moje pytanie.
Mam 1 scyzoryk do Audi z 2000r. W zakladzie za drugi scyzoryk + kodowanie immo spiewaja okolo 300-400zl. Czy jesli kupie na Allegro uzywany kluczyk + czysty transponder + grot (albo nowy, czysty kluczyk) to ile bedzie mnie kosztowac samo zakodowanie immo i dorobienie grota i czy bedzie to dzialac?
Ewentualnie czy mozna to zrobic w domowych warunkach z kablem VAG-COM lub DELPHI? W temacie przewijał się także jakiś PIN, nie mam go. Jeśli dobrze zrozumiałem potrzebuje kabel VAG TACHO? Czy ktos z forum mialby taki kabel pozyczyc?
Ostatnio edytowany przez !!MrMajst3r!! - 01-11-11 o 20:23 Powód: Dopelnienie wypowiedzi.
Kupiłem używany kluczyk + nową obudowę. W zakładzie docięli mi grot (20zł). Niestety pilot nie działa. Próbowałem różnych sposobów, ale centralny nie działa, kierunki nie migają. Jest jakiś sposób na sprawdzenie komunikacji pilot-centralny w samochodzie? Być może elektronika pilota jest uszkodzona...
W kodowaniu pompki wpisz 8192 i zobaczysz czy kluczyk jest obslugiwany przez pompke.
A mógłbyś troszkę jaśniej wyjaśnić?
Wielki Sorry MRMAJSTER ale przeczytaj temat od poczatku + temat o pompce centralnego i bedziesz wiedzial o co chodzi. Jest tyle razy napisane o tym, ze szkoda mi czasu na powtarzanie wszystkiego.
Checi troche.
Mam problem. Pozyczylem kabel VAG+CAN ale nie umiem zczytać tego kodu. Vag-Commander nie łączy mi się z autem. Nie wiem jaki target/channel mam wybrac (domyslnie jest 07 kombi) i jaki rodzaj polaczenia k-line/can...
ok to teraz ja mam pytanko, mam jeden kluczyk chce miec komplet, powiedzcie jak rozpoznac transponder w kluczyku? mniemam ze mam crypto 48 ale wole byc 100% pewny
chce kupic na allegro surówkę bez pilota, serwisowy i obudowe pilota + trzy transpondery
trzy klucze dotne, do pilota przelorze plytke elektroniki, do pozostalych kluczy wloze nowe pastylki
kupie kabel vag-tacho i moge zakodowac wszystkie 4 klucze?
Rozumiem ze masz polifta - wtedy vag tacho Ci nie pomoze. Bedzie trzeba commandera 1.4. Reszta sie zgadza powinienes miec crypto48
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)