Pokazane rezultaty 1 do 10 z 4102

Temat: Jakie lampy /xenony/soczewki/przedlift/polift itd

Hybrid View

Data dołączenia
    Jan 2011
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    s3
    Model
    S3 8L
    Silnik
    1.8T APY

Domyślny

Witam, jak chcesz sprawdzić soczewki/odbłyśniki czy są w dobrym stanie to najlepiej wyjąc reflektor. Tak nie zajrzysz do niego jak jest na samochodzie. Ja ostatnio przerabiałem temat xenonów. Mam ori xenon s3 przedlifty. I coś mi sie nie podobało w ich świeceniu, w porównaniu do innych nowych samochodów z xenonem. Wiec postanowiłem rozebrać reflektor i sprawdzić stan odbłyśników. Zdziwiłem sie bo są w stanie idealnym, zero wypalenia. Problemem jest mała średnica samej soczewki. Xenon ori w naszych audi jest przeciętny, auto juz ma kilka lat i konstrukcja samej soczewki nie daje tyle światła co w nowych samochodach.

Zabrałem się za moda świateł. Kupiłem nowe soczewki bixenonowe valeo które są montowane w Audi q7. Porównując soczewki z q7 i ori z s3 to tak jak porównać wielkość samochodów q7 i s3.

Soczewki z q7 sa 2 razy większe i dłuższa o ok 4 cm.
    Rozkleiłem reflektor, stare soczewki są przykręcone razem z odbłyśnikiem na 4 śruby. Soczewki valeo jak już wspominałem są większe, wiec musiałem rozwiercić gniazdo odbłysku w którym jest zamocowany cały układ optyczny.
    Dorobiłem 4 blaszki i zamocowałem nową soczewkę.
    Reflektor w środku pomalowałem na czarno.
    Musiałem też przerobić trochę klapkę która zamyka reflektor.

Porównując ori xenon do bixenonu na soczewkach z q7 to śmiało mogę powiedzieć ze na + 50 więcej światła przed samochodem jak i szerszy kont świecenia na boki...

Jeśli ktoś będzie się brał za podobny temat i potrzebna będzie pomoc...Proszę pisać, nie mam zdjęć jak robiłem moda, ale mogę krok po kroku opisać co należy robić by wyszło wszystko dobrze....

Pozdrawiam

sylwester_kram's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2010
    Miasto
    zielona góra
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    raz

Domyślny

huberto21 może na początek pochwal się jak wyglądają teraz lampy, bardzo jestem ciekaw efektu bo sam myślałem o przeróbce na bixenon.

Data dołączenia
    Jan 2011
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    s3
    Model
    S3 8L
    Silnik
    1.8T APY

Domyślny

.......................
    Ostatnio edytowany przez huberto21 - 17-11-11 o 22:18

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania