Strona 17 z 218 PierwszyPierwszy ... 715161718192767117 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 161 do 170 z 2179

Temat: Auto Detailing - Pytania, Odpowiedzi

czaro10's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2010
    Miasto
    Mazowsze
    Auto
    Audi
    Model
    S3 8V
    Silnik
    inny
    Podziękował
    68 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez M4ciek Pokaż post
    z tego co mi wiadomo to ten nadmiar który powstanie i tak powinieneś zjechać wysokim papierkiem
    Ale u mnie glownie to mikro odpryski sa, ktore bede atakowal wykalaczka badz patyczkiem. Jak bym papierkiem machnal to zaraz bedzie element do malowania.

Ps. Specjalista ds sprzedazy znow sie ujawnil )))

pielegnowacauto.pl's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2011
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    BMW
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

Jeżeli nie będzie wyglądało za dobrze to możesz przepolerować, ale takich małych zaprawek ja już nie ruszam pastą, tylko staram się je zrobić jak najdokładniej. Jeżeli przy ubytkach większych niż główka wykałaczki dasz naddatek lakieru bezbarwnego to wtedy trzeba ruszyć to papierkiem i przepolerować. Najlepszą pastą do tego będzie Meguair's Ultimate Compound.

Aha, pamiętaj żeby odtłuścić lakier przed robieniem zaprawek, bo na wosku lakier się nie przytrzyma dobrze I później będziesz miał powiedzmy sobie takie ubytki wosku, więc jak najbardziej woskowanie będzie wskazane Tylko powiedz mi ile czasu leży ten wosk co masz teraz? Kwestia też ile już ucierpiał, hmmm? Nie wiem czy nie warto porządnie umyć samochodu, usunąć starą warstwę wosku i położyć dwie świeże. Jeżeli położysz wosk na aktualną warstwę, a ona może być już mocno osłabiona, to jak zacznie schodzić to razem z tą nową. Dlatego trzeba się zastanowić i przygotować plan działania

Kathrinne's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2010
    Miasto
    Wrocław
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASV
    Podziękował
    raz

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez pielegnowacauto.pl Pokaż post
    Jeżeli chodzi o UC Megsa to ręcznie można naprawdę dużo usunąć. Nie raz go używałem. Nawet przy twardych lakierach działa, tylko trzeba się cholernie dużo napracować. Jeżeli na aucie nigdy nie była robiona korekta, to ja bym się zaparł i przejechał całe auto ręcznie UC. Trzeba się tylko przygotować mentalnie
    Nie wiem, czy mentalnie, prędzej zapisać się na siłownię, wyćwiczyć łapy przez okres zimy i na wiosnę poświęcić całą niedzielę na porządne ręczne polerowanie - wtedy pewnie efekt będzie A zostało mi tego UC jeszcze trochę, więc po zimie wypróbuję, tym razem w połączeniu z Black Hole zamiast SRP - zobaczymy, co z tego wyniknie.

Kathrinne dlaczego wcześniej nam się nie ujawniłaś w temacie o kosmetykach ?? Widzę że temat detailingu nie jest obcy, a wręcz przeciwnie
    Ekspertem nie jestem, ale tak sobie eksperymentuję, uczę się.. najważniejsze, że efekty są Niestety na razie ograniczam się do ręcznej roboty, bo żeby działać maszyną, trzeba raczej mieć garaż, a mój detailing póki co odbywa się wyłącznie na myjni/pod blokiem
    http://www.a3-club.net/forum/showthread.php?p=844453#post844453

Data dołączenia
    Mar 2011
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    BMW
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

Kathrinne na jakim aplikatorze jechałaś UC? Tri Color? Spróbuj na aplikatorze Urbana. Mamy taki zestawy po 3 aplikatory. Dwa czarne miękkie i jeden twardy żółty. Na tym żółtym idzie duuużo lepiej niż na Tri Color. Ewentualnie Valet Pro ma też takie twarde białe.

Można zawsze podjechać pod siłownie i poprosić chłopców żeby pomachali rękoma

Kathrinne's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2010
    Miasto
    Wrocław
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASV
    Podziękował
    raz

Domyślny

Kathrinne na jakim aplikatorze jechałaś UC? Tri Color? Spróbuj na aplikatorze Urbana. Mamy taki zestawy po 3 aplikatory. Dwa czarne miękkie i jeden twardy żółty. Na tym żółtym idzie duuużo lepiej niż na Tri Color. Ewentualnie Valet Pro ma też takie twarde białe.
    Aha, Tri Color. Te: http://www.pielegnowacauto.pl/zestaw-aplikatorkow-urban.html ? Na pewno wiosną wypróbuję coś nowego, bo Tri Color jakiś taki niewygodny dla mnie jest.
    Można zawsze podjechać pod siłownie i poprosić chłopców żeby pomachali rękoma
    Ja nawet dotknąć mojego auta nikomu nie pozwalam

Data dołączenia
    Mar 2011
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    BMW
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

Dokładnie te. I ten żółty jest węższy od tri colora i twardszy.

Masz rację, ci chłopcy mogliby zedrzeć za dużo mikronów heheh

Kathrinne's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2010
    Miasto
    Wrocław
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASV
    Podziękował
    raz

Domyślny

Dokładnie te. I ten żółty jest węższy od tri colora i twardszy.
    Właśnie, Tri Color jest trochę za duży i ta twardsza strona i tak za miękka, przez co trudno o odpowiedni nacisk. Wypróbujemy tego Urbana

A z innej beczki - kończy mi się właśnie Colli 476, zastanawiam się, czy jest sens inwestować w 915, czy lepiej wypróbować któryś z wosków Poorboy's World. Jest jakaś dostrzegalna różnica między tymi dwoma Colli?

Data dołączenia
    Mar 2011
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    BMW
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

Przy czarnym coś tam widać tą różnicę. 476 nie ma tej szklistości, no ale nie jest to niebo, a ziemia Najlepiej byłoby zrobić 50/50 na masce.

Jeżeli szukasz wosku to polecam Lusso Oro testerek. Super wosk i pachnie kokoskiem
    Ostatnio wprowadziliśmy Poorboy'sa i między innymi Natty's Red. Nie miałem okazji jeszcze używać (wąchałem i jest malinkowy ), ale znajomy który ma studio bardzo sobie chwali ten wosk.

Kathrinne's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2010
    Miasto
    Wrocław
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASV
    Podziękował
    raz

Domyślny

Właśnie o Natty's Red myślałam. Jeszcze jak malinkowy, jak nic będzie mój Preparaty od Poorboy's mają ten plus, że można je nakładać zarówno w cieniu, jak i na słońcu, a dla mnie to ma wielkie znaczenie

rk14's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Wlkp.
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8V
    Silnik
    2.0 TDI - CRBC (150 KM)
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

Samochód przygotowany na zimę.
    Pierwsze umyty Meguiars soft wash gel, następnie wasz glinka i z ostatniej dostawy położony wosk Collinite 476. Efekt fajny, błysk jest porównywalny z NXT tech wax ale dla mnie ważne ze zabezpieczony lakier przed solą. Chociaz juz teraz trochę zimno na takie prace, czy obecna temperatura a było ~5 stopni ma ujemny wpływ na nałożenie wosku ?

Strona 17 z 218 PierwszyPierwszy ... 715161718192767117 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)

Zasady postowania