robimy po nowym roku subaraka? czy po zimie dopiero, a teraz tylko glinka i wosk? Jak myślicie?
wiem, że teoretycznie powinienem się wstrzymać z polerką do wiosny ale korci mnie strasznie![]()
robimy po nowym roku subaraka? czy po zimie dopiero, a teraz tylko glinka i wosk? Jak myślicie?
wiem, że teoretycznie powinienem się wstrzymać z polerką do wiosny ale korci mnie strasznie![]()
PRZEWODNICZĄCY KOMISJI DS. AFER KLUBOWYCHJak się bawię to się bawi ze mną cały świat...LS rulezzz...
Jest Subaru, jest Impreza!
|
nie ruszaj przed zimą. będzie snieg, bedziesz troche latał pewnie po śniegu, jakąś szczotą przelecisz czy coś. bedzie porysowany. na wiosne lepiej
no niby wiem ale korciWstrzymam sie do wiosny. Powiedzcie mi tylko jaki wosk na ten miekki subarowy lakier nałożyć? Nie musi długo trzymać, bo moge go i co kilka tygodni nakładać ale ma dobrze chronić i dawać fajny efekt.
Poczytałem o tej powłoce kwarcowej i się zajarałem efektem! Ide chyba w tym kierunku![]()
PRZEWODNICZĄCY KOMISJI DS. AFER KLUBOWYCHJak się bawię to się bawi ze mną cały świat...LS rulezzz...
Można spokojnie nakładać sealant, hybrydę, naturalny to bym polecała na wiosnęO ile mnie pamięć nie myli posiadasz Colliego? Tylko najpierw porządnie umyj, wyglinkuj, przydałby się jakiś cleaner (masz?)- to przed woskiem. Wg mnie Subarak może poczekać do wiosny na polerkę
wtedy zarzucić wosk naturalny i na hmm...czarnym? lakierze będzie efekt
Można też zarzucić CQ ale po korekcie, bo lakier musi być dobrze przygotowany. Jak chcesz sealanta na teraz to polecam np. Wolf's Chemicals. A jeżeli Ci nie zależy na trwałości tylko chcesz "po oszukiwać" brakiem rysek to pod wosk można dać jakiegoś glaze'a, który wypełni rysy (ale znacznie osłabi wosk!).
Trochę możliwości jest![]()
Napisz na sklep@pielegnowacauto.pl i zapytaj o forumowy rabat!
Kosmetyki samochodowe, materiały polerskie oraz lakiernicze. Usługi z zakresu auto detailingu. Odwiedź nas na www.pielegnowacauto.pl lub www.jak.pielegnowacauto.pl
to nie moge sobie tej powłoki kwarcowej nałożyć przed polerką? Strasznie się na nią najarałem
A gadałem już mikołajem i wiem, że dostane zestawik kosmetyków. Musze tylko sobie wybrać co ma w nim być. I tak sobie myślałem, żeby zrobić glinke i nałożyć ten kwarc a na wiosne zrobić porządną polerke.
Acha i napewno teraz nie chce oszukiwać z brakiem rysek, chce po prostu dobrze zabezpieczyć lakier przed zimą, bo jednak w subaraku jest on gorszy niż w audi.
potrzebuje preparatu do czyszczenia skór (a3 8L lift), są troche ubrudzone, chcialbym je jakims preparatem doczyscic. Co polecicie?
There's only one word you need to know. Low.
Ech Ty napaleńcu![]()
CQuartza kładzie się na lakier dobrze przygotowany ponieważ on uwidacznia rysy i nie będzie pożądanego efektu
poza tym szkoda go teraz nakładać i na wiosnę wszystko usuwać
Sealant też zabezpieczy lakier- na serio
A jak zrobisz korektę na wiosnę to będziesz mógł kwarca zarzucić
Do czyszczenia polecamy 1z
Myślę, że będziesz zadowolony z takiego zestawu.
Kosmetyki samochodowe, materiały polerskie oraz lakiernicze. Usługi z zakresu auto detailingu. Odwiedź nas na www.pielegnowacauto.pl lub www.jak.pielegnowacauto.pl
Czy te 250 ml race glaze wystarczy na wyczyszczenie 2 foteli i kanapy z tylu? Czym to nakladac tak by moznabylo doczyscic dokladnie?
There's only one word you need to know. Low.
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)