Strona 119 z 187 PierwszyPierwszy ... 1969109117118119120121129169 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 1,181 do 1,190 z 1870

Temat: Sa tutaj motocyklisci? :)

monik's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2008
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    zielone
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    13 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez (A)rturo Pokaż post
    Z całym szacunkiem moniko, ale jak mozna nie zdać ósemki i to dwa razy?
    Może poćwicz na wlasne reke.. bo to dobrze nie wrozy jako przyszly kierowca jednosladu, gdzie trzeba myslec za siebie oraz za niektorych debili w autach
    może i dobrze nie wróży ale chyba nieobracanie głowy nie jest rzeczą konieczną, niezbędną i ratującą życie? to samo wyjechanie za linię, bo się dostało lekką 125-kę, na której nigdy się nie siedziało i po 20 sekundach jazdy ciężko było ją wyczuć?

większość osób, która idzie na egzamin ma za sobą więcej niż 20 godzin jazdy na moto. ja doświadczenia nie mam wcale, na mieście byłam ostatni raz na kursie czyli w październiku. z równowagi wyprowadza mnie danie mi innego moto niż YBR czy pospieszanie mnie..

cóż, w tym roku już nie ruszam tego tematu, może w styczniu pojadę się zapisać na egzamin i wyjeżdżę wymagane godziny. niestety nie mam od kogo pożyczyć moto żeby sobie na własną rękę na pustej ulicy poćwiczyć więc zostają mi jazdy doszkalające
    Best ET: 14.764@1/4mile

malik's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2007
    Miasto
    warszawa
    Auto
    Mam dres :)
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    45 razy

Domyślny

Ogladalem to wczoraj Wrzucilem nawet to do strefy śmiechu. Oto Polska Panie i Panowie!

monik's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2008
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    zielone
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    13 razy

Domyślny

a orientujecie się jak to wygląda z osobami, które kurs zrobiły wcześniej? mam nadzieję, że mnie nowe zasady nie będą obowiązywały...
    Best ET: 14.764@1/4mile

malik's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2007
    Miasto
    warszawa
    Auto
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    45 razy

Domyślny

Nie mam pojęcia. Ogólnie myślę, że to tez zmodyfikują. Przecież to wstyd straszny, a już zaczynają to media nagłaśniać.

edi2's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2009
    Miasto
    piotrkow tryb
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AKL
    Podziękował
    raz

Domyślny

o ku..... na wiosne tez szykuje sie na kurs ale niewiedzialem ze to takie jaja beda!!!

Data dołączenia
    Dec 2011
    Miasto
    Garwolin
    Auto
    OOOO
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0 AXW

Domyślny

osemki mozna nie zdac.

ja jezdze na motocyklu od 5 lat a dopiero w sierpniu zrobiem prawko kat A. udalo sie za pierwszym razem. moj kolega jezdzi motorem rok krocej niz ja. i wlasnie oblal na osemce. jak wyjezdzal to najechal na linie , a druga szanse popsul chyba z nerwow bo mu moto zgaslo. wiec niech nikt nie pisze ze osemka jest latwa bo w nerwach wszystko staje sie strasznie trudne.

pytanie z innej beczki:

czy forumowicze A3-clubu robia spoty motocyklowe?

pablo_85's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2008
    Miasto
    Ostrowiec/Warszawa
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez emilioo Pokaż post
    niech nikt nie pisze ze osemka jest latwa bo w nerwach wszystko staje sie strasznie trudne
    moim zdaniem motocyklista powinien dobrze sobie radzic z nerwami...

chodzi mi poprostu o to, ze nie kazdy sie do wszystkiego nadaje, ja osobiscie jakbym mial 10x zdawac egzamin (i nie ma tu znaczenia czy auto, czyi moto) to bym sobie odpuscil poprostu
    Pozdro

(A)rturo's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2005
    Miasto
    Bełchatów
    Auto
    E63s W212
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez monik Pokaż post
    może i dobrze nie wróży ale chyba nieobracanie głowy nie jest rzeczą konieczną, niezbędną i ratującą życie? to samo wyjechanie za linię, bo się dostało lekką 125-kę, na której nigdy się nie siedziało i po 20 sekundach jazdy ciężko było ją wyczuć?
    Moniko - prosze przeczytaj co napisalas... Jak wjezdzasz np. na przejazd kolejowy, na skrzyzowanie czy inny element ruchu drogowego to nie obracasz glowy? Uwazasz ze nie jest koniecznie? Jesli tak to naprawde daruj sobie to prawojazdy.
    Tak samo przy wyprzedzaniu - nie zawsze jestes w stanie szybko i dokladnie spojzec w lusterko.
    Instruktor mowi o tym zawsze jesli uczen zapomina i tego nie robi.

A wczucie motoru... no coz, kazdy jest w takiej samej sytuacji.

Zadawalem na takim rozwalonym motorze ze szkoda gadac, tak samo kask byl tak duzy ze malo co widzialem
    Ostatnio edytowany przez (A)rturo - 22-12-11 o 18:47
    Było: A3 8l, S3 8l, Evo IX, Evo X; F10; A6 c7 3.0bTDI 380KM@770NM; W212 E63s 700KM@1000NM
    Obecnie: S1000XR | A4 Allroad 8W9 | Jeep WJ 4,7 V8 | Fiat 126p 1982 | -> soon...

malik's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2007
    Miasto
    warszawa
    Auto
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    45 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez emilioo Pokaż post
    czy forumowicze A3-clubu robia spoty motocyklowe?
    Robią... A raczej w tym sezonie dopiero zaczelismy. Sprowadza się to do wspolnego smigania i przerw na pogadanie! Od przyszlego sezonu zapraszamy!

Co do Moniki, to jezdzilem z nia samochodem i uwazam ze naprawde daje rade. A jak w samochodzie ma to "cos", to mysle ze na moto tez by sobie poradzila. Te niepowodzenia wg mnie wynikaja z duzej presji i stresu.

Ja swój pierwszy egzamin na moto oblałem 12 lat temu Miałem orzeszek i tam była szlufka i zapinka na RZEP! Tak, w kasku zapinka koncowa na rzep. Przelozylem przez szlufke ale rzepy nie przylepilem. Koles mnie za to upierdzielil. Odpuscilem na 9 lat z egzaminami na moto i po doszkoleniu u Tomka Kulika podszedlem jeszcze raz I zdalem. Ale jak widac, nie kazdy zdaje za pierwszym razem i to czesto z glupoty. Kazdemu moze sie noga powinac.

Data dołączenia
    Oct 2011
    Miasto
    Pszczyna
    Auto
    A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASV
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

Ja też nie zapiąłem kasku za pierwszym razem i oblałem... Za drugim poszło OK

Strona 119 z 187 PierwszyPierwszy ... 1969109117118119120121129169 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania