Fajny dźwięk, ciekawi mnie jak to będzie brzmiało i czy przyniesie poprawę w TDI?
Fajny dźwięk, ciekawi mnie jak to będzie brzmiało i czy przyniesie poprawę w TDI?
TDISprzedam dokładkę zderzaka przedniego do 8L przedliftingową oraz grill przedlift. Stan bdb.
|
co do tdi to nie mam pojęcia wszelkie info o tym modzie widziałem tylko w 1.8 T
Dzięki za filmik. Słychać ze poprawiło się brzmienie silnika.![]()
Hmmmm![]()
Ciekawe czy w TDI zadziała)
Dodano:
Hmmmm![]()
Ciekawe czy w TDI zadziała)
Ostatnio edytowany przez A3MATIA3 - 01-01-12 o 14:29 Powód: Automatyczne łączenie postów
z tego co wiem to w dieselach dużo nie zdziałasz![]()
yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
modyfikacja sprytna i z pewnością daje poprawę.
W moim poprzednim fiacie wystarczyło ściągnąć obudowę filtra powietrza i pracował zdecydowanie lepiej, i lepiej się zbierał-2 sekundy wcześniej do setki to sporo.
Czy ktoś sprawdzał różnice w osiągach np przyśpieszenie podczas jazdy na 3-4 biegu?
Przy tej modyfikacji proponuję wymieniać filtr powietrza co ok 5-7 tys km, bo przepływka poleci błyskawicznie.
Przez dodatkowe wycięcia silnik dostaje mieszankę powietrza ciepłego i zimnego. Jeśli ktoś ma większego icka to nie będzie miało to dużego znaczenia. Przy seryjnym icku i w dodatku w ciepłe popołudnie silnik będzie pracował zdecydowanie inaczej niż teraz zimą i odbije się to znacznie na osiągach.
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment.
Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.
[QUOTE=nosscore;887591].
W moim poprzednim fiacie wystarczyło ściągnąć obudowę filtra powietrza i pracował zdecydowanie lepiej, i lepiej się zbierał-2 sekundy wcześniej do setki to sporo.
wątpię w taka poprawęmoże jest jakaś znikoma poprawa w osiągach ale raczej trudno do odczucia ale dźwięk robi robotę podczas jazdy na niskich obrotach porównał bym do tego jak by autko np na 3 gary chodziło
[QUOTE=Maciek84;887684]Jak możesz oceniać różnicę w osiągach skoro zwracasz uwagę tylko czy głośno jest przy dodawaniu gazu? Moim skromnym zdaniem warto jest sprawdzić różnicę w osiągach przed i po modyfikacji aby oceniać czy ma to sens. z pewnością wcześniej się zbiera i żywiej reaguje po wciśnięciu gazu, tylko że teraz już tego nie sprawdzisz...
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment.
Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.
zwróciłby uwagę na osiągi gdyby były one odczuwalne. ale nie zwiększy ta modyfikacja mocy przy wszystkim seryjnym bo silnik jest przystosowany do takiej a nie innej szczeliny w filtrze, co innego gdy zostanie inaczej wystrojony.
co prawda ta modyfikacja potrafi zmniejszyć turbodziure podobnie jak luźny wydech tylko w mniejszym stopniu poprzez zmniejszenie oporów turbiny.
ale z tymi dwoma sekundami to Cie poniosło..
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)