STALOWI GIGANCI - film za nic nie dorównuje Transformers efektami ale ogólnie przyjemny film.
STALOWI GIGANCI - film za nic nie dorównuje Transformers efektami ale ogólnie przyjemny film.
|
miro oglądnałem twoje propozycje
1 z tych trzech najsłabszy najlepszy motyw to plomby i wyłapałem kolczyka
Warrior dobry ale zastanawiałem sie czy fighter nie lepszy cięzko stwierdzić
ujrzałem diabła tez dobry film ale w gatunku dodałbym psychologiczny bo to co sie dzieje moze troszke sprać czaszke
po namysle akcja fabuła stawiałem na ujrzalem diabła że najlepszyz tych trzech![]()
numer obozowy 2483 : 22.10.2007
22.10.2007-->10.02.2008 forumowicz,
10.02.2008-->31.12.2011 klubowicz,
01.01.2012---> kombatant wojenny, to juz rok na emeryturze
tysiace postów, 27 tematów, dziesiątki spotów, 2 OP, 6 ostrzeżeń oto JA
wczoraj wreszcie ciachnąłem ten film
Szpieg - 2011
Tinker, Tailor, Soldier, Spy - 2011
ocen 7,2
8.216 głosów
http://www.filmweb.pl/film/Szpieg-2011-575916
i mało z niego zrozumiałemjedyne co przyswoim to nowe słowko angielskie Druciarz
jakby ktos go ogladał to miałbym pare pytanco by mi rozjasniło sie w głowie
Nie wiem na ile znasz angielski, ale jesli ogladales polskimi napisami i nimi sie sugerowales..
jedyne dostepne "na sieci" napisy sa goscia Ghunter/Bida .
nigdy ale to nigdy nie ogladam filmow z jego tlumaczeniami, chyba ze sa to xmeni (i to nie bardzo)
gosc (cala grupa BIDA) tlumacza wszystka na sztuke, czesto z domyslow,pomijaja zdania itd. filmy traca sens, szczegolnie takie, oparte na dialogach.
wszystkie ich napisy sa wywalane z kinomanii, czesto tez z napisy24, ostaja sie jedynie na takich smietnikach jak napisy.info czy napiprojekt...
goscie na tym zarabiaja, wiec tlamacza szybko "na sztuke" , przewaznie napisy wklejone w film na stale i puszczaja do sieci na wszystkich serwisach platnych... biznes.
ja sie wystrzegam ich tlumaczen, potem sie okazuje ze ogladasz "inny" film
Nie pomagam na PW, nie muszę
Od tego jest forum i tematy na nim
Miro
dzieki za info na przyszłość bede wiedział z z ciekaowości posprawdzam wszystkie moje filmy
sprawdze w domu co to za napisy
bo wczoraj mi sie udało zedrzec szybko własnie dobra wersje i napisy przez napiprojekt
sprawdziwlem na kompie ze sie zgadzaja i poszło na duzy ekran ale podczas oglądania pojawiały sie własnie dziury w tłumaczeniu a w zasadzie brak tłumaczenia własnie dialogów przez co nie mogłem wyłapać całości przesłania co aktor mowiłto te słowa ktore znalem ;/
i nie zrozumiałem czemu na koniec filmu Jim Prideaux zastrzelił Billa Haydona
nie ma innego tlumaczenia niz Ghuntera
ja czekam na kinomanie
tak samo z nowym filmem Spielberga "War Horse",albo Polanskiego "carnage", z filmu nic nie zrozumiesz..
Ostatnio edytowany przez Miro - 12-01-12 o 11:44
Nie pomagam na PW, nie muszę
Od tego jest forum i tematy na nim
Polecam 2 polskie filmy
Moja krew http://www.filmweb.pl/film/Moja+krew-2009-434190
Chrzest http://www.filmweb.pl/film/Chrzest-2010-532942
Oba dotyczą problemu miłości, przyjaźni, trudnych decyzji życiowych. Są refleksyjne i dają do myślenia.
Co do Sali Samobójców to nie podobała mi się. Może dlatego że nie cierpię pedałów.
Geneza planety małp - dosyć ciekawy sci-fi![]()
A jednakwg mnie...
Sala samobójców - mnie się podobał, chyba najlepszy polski film po Weekend'zie
Geneza planety małp - film fajny, mojemu tacie się nawet bardzo podobało tyle że on bardzo lubi Planetę Małp, szczególnie tą pierwszą wersję.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)