Nie za tanio te opony ?
http://moto.allegro.pl/nowe-opony-pr...037100763.html
Ja rok temu za ten rozmiar p?aci?em prawie po 400z?/szt
Nie za tanio te opony ?
http://moto.allegro.pl/nowe-opony-pr...037100763.html
Ja rok temu za ten rozmiar p?aci?em prawie po 400z?/szt
Było: A3 8L 1.9 TDI 110KM,
Było: A3 8P 2.0 TDI 140KM, BKD
Było: A4 B6 Avant 1.9TDI 170KM i 380Nm AVF+
jest: A3 8P 2.0 TDI 170KM BMN
jest: A4 B7 2.0 TDI 170KM BRD
|
Przecież to są opony bieżnikowane.. Z continentalem to nie ma nic wspólnego.
Dzięki kolego. Nie zauważyłem, ale od razu wiedziałem że podejrzanie tanio.
Pozdro.
Było: A3 8L 1.9 TDI 110KM,
Było: A3 8P 2.0 TDI 140KM, BKD
Było: A4 B6 Avant 1.9TDI 170KM i 380Nm AVF+
jest: A3 8P 2.0 TDI 170KM BMN
jest: A4 B7 2.0 TDI 170KM BRD
Baranem Pinczi mozesz być ty , naszemu asfaltowi i tak nic nie pomoże a kolce wielkości może połowy baterii małego paluszka AAA które wciśnięte są od samego początku i ledwo co same wystają . Za to nie dostaje się mandatu jedynie dowód zabierają , tak apropo. Nasze polskie drogi sa poprostu ze złych mieszanek robione. Czemu za granicami naszego kraju jeździ się na takich oponkach w pełni legalnie, u nas z resztą też jakby ktoś nie wiedział pod warunkiem że jest śnieg.!
Nadal uważam i bede uważal, ze jestes baranem i oby takich mniej na naszych drogach
Nie wszedzie w Europie mozna uzywac opon z kolcami, np w Niemczech, Czechach, na Słoweni jest to zakazane.
Ale oni przeciez tez maja tam asfalt zlej jakosci wiec sie nie znaja, ty wiesz lepiej
BTW
Gdybym cie spotkal np na nowym asfalcie na S8 to z checia bym ci tymi super oponkami po nozkach pojezdzil
Ostatnio edytowany przez Pinczi - 19-01-12 o 09:21
Oczywiscie ze opony z kolcami w pewnym stopniu niszczą asfalt, jak przeczytałem kiedys następuje efekt "polerowania nawierzchni" co zmniejsza jej przyczepnosc. Opony z kolcami głownie są stosowane i dozwolone gdzie są ciezkie warunki drogowe zimą np. w Skandynawii gdzie jeździ się głownie po drogach z ubitym sniegiem czy lodem, są wyznaczone okresy kiedy mozna na nich jezdzic, ograniczenia prędkości i wjazd do miasta jest płatny. Także na czarne,mokre drogi jakie są u nas wiekszość zimy nie polecamy kolców
Ja polecam continental może nie tanie ale dla mnie najlepsze ogumienie.
Kleber KRISALP HP 2 ma takie 4 oponki bardzo dobre.
Audi a3 195/65 R15 91 T
POLECAM
Ja polecam continentale jak dla mnie najlepsze!
Witam
Też się podpinam pod temat.
Jakiej marki polecacie opony na zimę ?
Goodyear, Michelin, Pirelli ?
---------- Post dodany 26-01-12 o 22:37 ----------
Z własnego doświadczenia miałem opony Goodyera i Fuldy i lepsze są Goodyera... ale też droższe...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)