to lipa :/ szczerze mówiąc wolał bym nie podnosić , wcześniejsze auto maiłem tak przepruchniałe że gdy je podniosłem podnośnik wszedł do środka i mimo że a3 jest zdrowe to jakoś utkwiło mi to w pamięci![]()
to lipa :/ szczerze mówiąc wolał bym nie podnosić , wcześniejsze auto maiłem tak przepruchniałe że gdy je podniosłem podnośnik wszedł do środka i mimo że a3 jest zdrowe to jakoś utkwiło mi to w pamięci![]()
Przewaga dzięki technice
|
ok czyli przy wymianie lacznikow stabilizatorow caly przod trzeba podniesc do gory. no ale tak jak kolega nizej napisal w nieodpowiednim miejscu moizemy sobie narobic dziur. ma ktos moze zdjecie miejsca gdzie najlepiej mozna podeprzec ?? z trego co wiem to kazdy samochod ma takie 4punkty z kazdej strony..
NIe chce przewijac calego posta, czy uda sie bez kanalu wymienic tuleje wachacza przedniego ? przypuszczam ze raczej nie, ale moze ktos to robil w A3 ?
Hyhyyyyy, podpierasz przeciez wieksza powierzchnia a nie "punktowym" lewarkiem,
jakas zawsze belka zawsze idzie ...
Ostatnio edytowany przez kadlubek - 21-01-12 o 12:48
weź sobie lewarek oryginalny i podnoś go około 5 cm od końca progu, nic nie powinno się staćOryginalnie napisane przez bi3lik
A3 8L 1.6 AKL 101KM --> A4 B5 1.9 TDI AFN 190KM --> S3 8L 1.8T APY 210KM
Witam Panowie,
Mam pytanie, szykuje mi się wymiana 4 tulejii przedniego zawieszenia w 8p, nie zależy mi zbytnio na dużym komforcie, napewno bardziej na własnościach jezdnych i żywotności, duża różnica jest na poliuretanie i czy macie jakieś dobre żródło jesli chodzi o cenę do jakości bo na allegro widzę komplet na przednie zawieszenie za blisko 400 pln a seryne mozna skompletować juz za 120, ma jakiś sens zakładanie częsci z S3??
Pozdrawiam Lykowsky
Da się bez kanału. Obie strony auta w górę. Podpierasz kobyłkami. Zdejmujesz koła. Odkręcasz stabilizator od wahacza, odkręcasz sworzeń wahacza, odkręcasz dwie śruby wahacza i wyciągasz wahacz. Później na imadło z odpowiednimi tulejami i trzpieniami, żeby ładnie wycisnąć gumy i wcisnąć nowe. Zakładając nowe gumy uważaj na ich ułożenie, bo nie są identyczne na całym obwodzie.
Autofanty.pl - Najtańsze części do Twojego Audi na forum. Masz pytania? Pisz na priv
Zalecana forma kontaktu ze mną:
adam@autofanty.pl
rzadko przeglądam skrzynkę wiadomości na forum
Koledzy mam pytanko, czeka mnie wymiana silentblock-ów przednich wahaczy w mojej A3 8L 1.8, i co polecacie, jakie zakładaliście u siebie, jaka firma, cena itp
Witam ,od razu powiem że jestem zielony w sprawie zawieszenia. Ostatni coś zaczęło mi stukać (tak jakby metal o metal) gdy wjadę w jakąś dziurę, wczoraj odstawiłem auto do mechanika i stwierdził że mam pourywane tuleje wahaczy tył, no i moje pytanie, mechanik krzyknął mi z wymianą 280 zł czyli 100 za jedną tuleję + 40 za wymianę czy to jest dobra cena? Nie chciałbym żeby mnie po prostu oszukał, czy to bardzo wpływa na komfort jazdy. ...... Chodzi o oryginalne części jakby co. Z góry dziękuje za odp.
Niezłą marże sobie dodaje do części bo u mnie tylne tuleje wahacza z lemfordera są po 45zł sztuka a febi 30zł sztuka. Za wymianę 40zł od strony to dobra cena.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)