Witam moze ktos mi powiedzieć gdzie znajduje sie Czujnik pozycji przpustnicy , prosze o pomoc, samochod mi cieżko pala rano , skok obrotów , póznej juz normalnie pali , wyskoczył mi bład własnie związany z przepustnica czujnik
Witam moze ktos mi powiedzieć gdzie znajduje sie Czujnik pozycji przpustnicy , prosze o pomoc, samochod mi cieżko pala rano , skok obrotów , póznej juz normalnie pali , wyskoczył mi bład własnie związany z przepustnica czujnik
|
Witam mam od dawna problem , ktorego nie moge zdiagnozowac a mianowicie jak auto postoi jeden dzien a na dworze jest niska temperatura to auto ma problem z rozruchem kreci dluzej ale odpala , jak przejade nawet 4 km zgasze i odpalam to odpala normalnie tak samo w przypadku gdy odpale go za 3- 4 godziny jest ok . wydaje mi sie tez ze zaraz po rozruchu silnik pracuje glosniej i dziwniej niz jak sie nagrzeje , z poczatku byly problemy z aku wymienilem go na boscha s4 72 po tygodniu odpalania rozladowal sie wiec myslalem ze pobiera prad okazalo sie u elektryka ze wszytko ok pobór w normie , alternator ładuje okzało sie ze rozrusznik do generacji - po generacji aku przestał sie rozładowywac ale problem z odpalaniem został wymieniłem swiece na ngk oraz spalony bezpiecznik , problem cały czas jest kreci dluzej i tak jak by mial wogole nie załapać jak na dworze jest ciepło odpala wzorowo ...nie mam juz pomysłów nie wiem czy nie odać go do asów z warsztatu ale wiadomo ze to beda koszty - proszę o pomoc w zdiagnozowaniu przyczyny albo jakie kroki podjąć ..
Ostatnio edytowany przez krisexe - 31-01-12 o 20:11
Czyli ogólnie nie za wesoło ...
przekaznik pół biedy gorzej ze sprężaniem czy cofającym sie paliwem bo pwenie pompa paliwa ...
nie pompa a zaworek ktory znajduje sie na filtrze paliwa w gornej jego czesci kosz to okolo 13 zl
Who I am? I am a the Champion.
też mam z tym problem... (wcześniej w golfie IV 1.9tdi również go miałem) - już nie mam sił do tego,
spróbowałem specyfiku "modyfikator plus" - nie byłem przekonany przy kupnie ale ryzykuje się mało (160zł) i wydaje mi się, że pali o wiele lepiej (nie mam audi długo bo ok 4 miesiące i mrozy tak na prawdę dopiero się zaczęły), dziś przy mrozie prawie -10stopni jedynie obroty trochę się chwiały a odpalił niemalże od razu.
Jeszcze muszę sprawdzić kąt wtrysku, inne rzeczy raczej wykluczam.
---------- Post dodany 27-01-12 o 16:39 ----------
jeszcze mam pytanie - nie mogę nigdzie znaleźć, po odpaleniu na mrozie przez dosłownie parę min pali się kontrolka płynu chłodniczego. Co może być przyczyną i jak zapobiec?? czy w ogóle się tym przejmować??
tyle ze nie ma co porownywac tego problemu w starym tdi na pompie, a w nowszym tdi na pd, a patrzac pod awatar takowy posiadasz (silnik AXR, chyba ze nie wiesz co masz )
w pd klopoty z pierwszym rozruchem to czesto zuzyte uszczelnienia pompowtryskow, rzecz eksploatacyjna
dochodzi tez dawka rozruchowa w kazdym starszym tdi itd itp, wszystko we wczesniejszych postach, troche czytajcie,a nie tylko klepcie posty na koncu tematu
Nie pomagam na PW, nie muszę
Od tego jest forum i tematy na nim
Sprężanie bym zostawił na sam koniec, inne objawy da się zdiagnozować bez większej znajomości tematu , wystarczy poczytać jak to robią inni.
Zacznij od sprawdzenia kąta wtrysku, mnie również to czeka bo mamy podobny problem i też sporo rzeczy powymieniałem niepotrzebnie (człowiek uczy się na błędach) a problem pewnie tkwi w ustawieniu konta wtrysku co dla znającego temat to 30 min roboty.
Wymiana świeć nic nie znaczy , spróbuj podgrzać je 2-3 razy przed odpaleniem i zobacz czy będą jakieś efekty, sprawdź czy jest podawane na nie napięcie i czy faktycznie się grzeją. Jak grzejesz świece to chwile po zgaszeniu kontrolki grzania świec posłuchaj w ciszy czy słyszysz charakterystyczne pyknięcie przekaźnika z okolic włącznika świateł. Zobacz czy nie masz dużych bąbli powietrza w przezroczystym przewodzie paliwowym który idzie do pompy.
Tyle na początek
I na koniec czytaj całe wątki a dużo się dowiesz![]()
Ostatnio edytowany przez krisexe - 31-01-12 o 20:10
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)