Strona 107 z 147 PierwszyPierwszy ... 75797105106107108109117 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 1,061 do 1,070 z 1464

Temat: Klimatyzacja, czyszczenie, serwis, problemy

Blablus's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2011
    Miasto
    Zawiercie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0T CCZA
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

Witam

Przed chwila zmienialem radio z 1DIN na 2DIn +climatronic, nie wiem moze to bedzie mialo powiazanie z moim problemem dlatego pisze. Po zmianie wsiadlem do auta i wlaczylem klime i nic sprezarka sie zalacza slychac jak powietrze gdzies tam w srodku sie zbiera ale nie wylatuje przez zaden wywietrznik. Gdy tylko wcisne Econ odrazu powietrze wylatuje przez chwile zimne te ktore sie nazbieralo jak niby chodzila klima a pozniej juz normalne.

Dziwna rzecza jest tez to ze gdy ustawie na LOW to wyswietla sie one jakos krzywo jest bardzo przesuniete w lewa strone, cyfry sa normalnie jedynie LOW tak krzywo lezy;/

Prosze o pomoc jezeli ktos wie o co chodzi.

manontherun's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    Kraków
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AQA
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

witam chcialem wlaczyc dzis klime i zaczela bardziej grzac niz bez klimy wlaczonej a bylo na 18.. w dodatku cos syczy z prawej strony pasazera taki dziwny dzwiek a pod maska harczy. a byla nabijana kilka tyg temu. w czym problem ?

c-4's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2011
    Miasto
    Wrocław
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    raz

Domyślny

A sprawdzana była szczelność? Wiele zakładów ma maszyny gdzie wprowadza się markę i model auta i maszyna odciąga to co było i uzupełnia ilością przewidzianą w maszynie zgodnie z wprowadzonymi danymi. Możliwe że układ jest nieszczelny. Nie ma nic do rzeczy, że nabijana kilka tyg temu.
    Syczenie najczęściej dochodzi z zaworu rozprężnego, który może być uszkodozny, nieszczelny etc. Samemu niewiele zdziałasz więc trzeba do fachowca się raczej udać niech sprawdzi czy nie ma nieszczelności odciągnie czynnik, wprowadzi barwnik i wyjdzie. O ile to nie było robione.

Aha, dodam, że nieszczelność mogła wyniknąć właśnie w trakcie wprowadzania gazu, bo wtedy jest większe ciśnienie w układzie.

Ponadto korzystaj z opcji "Przeszukaj temat" bo ja znalazłem kilka postów o syczeniu i warkocie od strony pasażera np posty kolegi Endrju BB ze strony 42 wątku.

Pamiętaj o opcji "pomógł"
    Ostatnio edytowany przez c-4 - 12-10-11 o 08:32

Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    Gdańsk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ATD

Domyślny

Witajcie.

Szukałem odpowiedzi na forum ale jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłem. Było dużo o tym ale jakoś nie mam jasności
    Więc...jest zima i próbuję włączyć sprężarkę. Wiadomo, że klima nie włączy się "normalnie" tzn poprzez nastawienie temperatury i wyłączenie przycisku ECONO. Dręczy mnie jednak to że ja włączam przycisk odparowywania przedniej szyby to sprężarka także się nie włącza. Wydawało mi się wcześniej, że właśnie w temperaturze poniżej +5 st. tym przyciskiem udawało mi się zmusić sprężarkę do wysiłku.
    Odpowiedź dla was to pewnie moment a mi pozwoli to trochę się uspokoić bo powiem szczerze trochę się zmartwiłem

Dzięki wielkie
    Pozdrowienia
    Wituś

Kajetan's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2007
    Miasto
    Radzionków
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

nadmuch na przednią szybę to nic innego jak automatyczne włączanie klimatyzacji, a przy niskich temperaturach jak sam już napisałeś klima się nie włączy, wcześniej mogło Ci się tylko wydawać, że nadmuch był z klimą, np czujnik zamiast w zderzaku wisi Ci w komorze silnika
    co po dłuższej jeździe odczyt temperatury jest wyższy bo wewnątrz komory silnika jest wyższa temperatura niż faktyczna na zewnątrz

Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    Gdańsk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ATD

Domyślny

Dzięki wielkie. Jak więc rozumiem sytuacja jest jak najbardziej prawidłowa
    Pozdrowienia

Kajetan's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2007
    Miasto
    Radzionków
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

prawidłowa

Data dołączenia
    May 2011
    Miasto
    Nd-Szczn
    Auto
    BMW E93
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    7 razy

Domyślny

Witajcie,

Mam 2 problemu z climatronikiem w moim A3 8P,

1. Siła nadmuchu sama się zwiększa, tzn mam włączone ogrzwanie w samochodzie powiedzmy na III kreseczki, przejade pare metrów i siła nadmuchu automatycznie się zwiększa powiedzmy na IIIIII kreseczek, zmniejsze znowu do III, przejade jakiś odcinek i znowu się zwiększa... w czym problem ?

2. Przy właczaniu klimy, nawiewów itd słychać dziwny dźwięk z klimy, tak jakby coś przeskakiwałem, strzelało, przestrzeliwało, próbowało coś się włączyc, załapać... ktoś coś wie na ten temat ?

kuebk's Avatar
    Data dołączenia
    May 2010
    Miasto
    Berlin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0 TDI CR CBBB (170KM)
    Podziękował
    32 razy

Domyślny

1. Uzywasz trybu auto?

Data dołączenia
    May 2011
    Miasto
    Nd-Szczn
    Auto
    BMW E93
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    7 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez kuebk Pokaż post
    1. Uzywasz trybu auto?
    Nie, żadna opcja nie jest włączona na climatroniku, tylko temperatura.

Strona 107 z 147 PierwszyPierwszy ... 75797105106107108109117 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania