to już ci przecież powiedzieliśmy turbo i pewnie uszczelniacze![]()
to już ci przecież powiedzieliśmy turbo i pewnie uszczelniacze![]()
Arek11 (01-02-12)
|
koledzy nie wiem czy dobrze pisze w temacie ale nie chcialem zakladac nowego tematu. Ostatnio na tych mrozach po odpaleniu mojej a3 na sniegu pojawila sie czarna plama. Co to moze byc?? plama spalin czy moze oleju???
Spaliny nie zostawiają plamy, pewnie chodziło Ci o paliwo?? Pachnie paliwem, czy olejem? Proste
wez na palec i zobacz...
no chyba ze chcesz zebysmy Ci przez forum sprawdzili
aha chyba ze tak, no to sprawdze jutro. Mam jeden blad caly czas i nie moge go skasowac, blad czujnika G81 to chyba nie jego wina jak np paliwem ta plama smiedzi??
koledzy ta plama smierdzi olejem(chyba), i dodam jeszcze ze mam wyciety katalizator. koledzy czyzby mi turbo puszczalo??
Zależy gdzie ta plama jest, zerknij sobie z kanału na tylną ścianę silnika, będziesz wiedział. Jak zużycie?
Mam pytanko . . przepraszam że tak się wcinam . . . .żecz polega na tym ,że moje audi bierze olej ale w bardzo małum stopniu, od pół setki do setki na 10,000 . . .ale nie to mnie niepokoji . odkręciłem ostatnio korek wlewu oleju, i znajdywał się na nim taki białawy-kremowy osad, i jeszcze przymarźnięte pare kropli wody . .
dlaczego tak się robi .co jest tego przyczyną?? pomocy
normalna sprawa jesli jezdzisz na krotkich odcinkach i auto sie nie dogrzewa
zrob jakas mala trase i zobacz czy problem ustapi
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)