no tak ale termostat powinien ci sie otworzyć jak woda uzyska temp.83-87stopni a nie jak wrze.
no tak ale termostat powinien ci sie otworzyć jak woda uzyska temp.83-87stopni a nie jak wrze.
|
U mnie problem był taki, że termostat widocznie się zacinał i ciągle był otwarty dlatego ciężko było dogrzać silnik.
Takie info dla tych, którzy chcą wymienić termostat w 1.8T - prze.....
Trzeba odkręcić alternator, przepustnice i napinacz paska. Inaczej za chu.ja nie da rady. Próbowałem![]()
Ostatnio edytowany przez Pawel_yu - 11-02-12 o 10:52
No to teraz zagadka
nowy termostat i nowy czujnik
po godzinnej jeździe - na zegarach 90 stopni, na klimie 80 ( kanał 49 )
??
Podaj jeszcze jaka temp.wysyla czujnik do sterownika silnika. VAG Ci w tym pomoże.
witam ponownie na kanale 49 dochodzi do ok 50 stopni, a na 51 -90 stoppni sprobuje jeszcze wymienic ten sterownik wentylatorow bo komputer pokazuje zwarcie na nim i wentylatory chodza caly czas musialem wyciagnac bezpiecznik.
Witam dołączę się do rozmowy gdy kupiłem autko miałem problem z niedogrzewaniem się silnika ale wymieniłem termostat i wróciło wszystko do normy.
Wszystko fajnie ale wybrałem się w trasę 150 km i z ciekawości sprawdziłem czy waż jest ciepły dolny a tu guzik zimny.
Na vagu sprawdziłem wszystko ok czujniki pracują podobnie utrzymuje się temperatura bliska 90 C ale dlaczego dolny wąż jest cały czas zimny i jak załączyć wiatraki aby zobaczyć czy wszystko hula jak cza???
Czy to możliwe ze termostat zmieniony nie puszcza na chłodnice ponieważ mamy zimę i chodzi nagrzewnica itd itd.??
Dodam ze wymieniony termostat z oryginalnego który otwierał się przy 87 zmieniłem na wahlera otwierającego się przy 89 ??
Czy może ktoś coś podpowiedzieć?? Dzisiaj sprawdziłem klimatronik na kanale 49 wyświetla stale 90 C a na 51 tez 90 C ale jak potrzymałem trochę auto na obrotach kanał 51 wzrósł do 96 a 49 stałe 90C Jakieś propozycje sugestie??
wszystko masz okja ostatnio zmieniałem termostat i głowiłem się tak samo jak TY , dlaczego ten wąż jest zimny do pewnego momętu ...
po prostu jesteś niecierpliwy. po gazuj go dłużnej podczas postoju... a wąż zrobi się ciepły gdy tylko cała chłodnica sie nagrzeje.
Ostatnio edytowany przez pawel16 - 20-02-12 o 22:42
mam takie pytanie, temp na zegarze rośnie mi max do 70stopni po dłuższej jeździe, tak ciągle stoi koło 60. Dodam że auto nagrzewa się szybko i nie ma z tym problemu. Co może być przyczyną?
Miałem dosłownie to samopadnięty termostat a właściwie zacierający się max mi dochodziło do 70 po długiej jeździe jak chcesz sprawdzić czy to to postaw autko na luzie i potrzymaj go trochę na obrotach temperatura powinna skoczyć na 90 C bardzo szybko. A masz max 70 bo cały czas na dużym obiegu chodzi
---------- Post dodany 21-02-12 o 18:51 ----------
A własnie chciałbym sie dowiedzieć przy ilu stopniach załącza się pierwszy bieg wentylatorów oraz na która temperaturę patrzeć <w sensie gdzie na vagu na klimatroniku >??
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)