Strona 27 z 97 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 261 do 270 z 967

Temat: Pompki centralnego zamka. update

diabolo's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2008
    Miasto
    Rzeszów
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

mialem pompke 8L0 862 257 L teraz zmienilem na 8D0 862 257 E + pilot
    dorobilem antenke (170cm) pilot sie ladnie zaprogramowal ale martwi mnie to ze zasieg od auta to jakies 5-6 metrow
    jak macie poprowadzone te antenki ? i czy moze to byc tez wina slabszej bateryjki w pilocie ?

Strazak's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2006
    Miasto
    Wielbark/Szczytno
    Auto
    VW
    Model
    Inny
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    284 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez diabolo Pokaż post
    mialem pompke 8L0 862 257 L teraz zmienilem na 8D0 862 257 E + pilot
    dorobilem antenke (170cm) pilot sie ladnie zaprogramowal ale martwi mnie to ze zasieg od auta to jakies 5-6 metrow
    jak macie poprowadzone te antenki ? i czy moze to byc tez wina slabszej bateryjki w pilocie ?
    a gdzie jest orginalnie zamontowana ta antenka?
    Mazurskie Biwakowanie r-2009 r-2010 r-2011 r-2012 r-2013 r-2014 r-2015 r-2016 r-2017 r-2018
    10 biwaków i starczy.

diabolo's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2008
    Miasto
    Rzeszów
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

zmienilem bateryjke na nowa i dalej zasieg max 5 metrow
    antenki nigdy wczesniej nie mialem tak ze nie wiem jak ona jest poprowadzona
    jak narazie podciagnieta jest od pompki centralnego i schowana pod uszczelke tylnej szyby

WIELKA BRYTANIA DanioUk's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    Skelmersdale-Rybnik
    Auto
    Audi S8 A6 80 cabrio
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

Diabolo jak se ta antenke dorobiles? Z drucika??? Kupies ???
    1.6 AKL 101KM
    1.8T APY 209KM ???

diabolo's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2008
    Miasto
    Rzeszów
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

koncentryk rg174 dolutowalem 2 piny (jeden antenka i drugi "ekran")

swoja droga zmienilem polozenie antenki i juz lapie z 8 metrow a jak przyloze pilota do glowy to z 15m tak ze jak narazie daje sobie z tym spokoj nie jest zle ;p

Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    Żywiec
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN

Domyślny

Witam, przedstawie wam po krotce moj problem z centralka.
    Zakupilem jakis czas temu A3 przedlifta. Z full opcja, z tym ze centralka z pilota nie dziala.
    Koles ktory mi ja sprzedal mowil ze dorabial nowy kluczyk (tlumaczyl ze zgubil jeden jaki mial, cos szemrana sprawa). Mial takze walniety silniczek w centralce.
    Silniczek juz zostal wymieniony i centralka z kluczyka smiga. Nawet kodowanie na zamykanie przy 30 na godzine dziala. Z tym ze nie otwiera drzwi po wyjeciu kluczyka (wina najprawdopodobniej innej stacyjki, bez funkcji sprawdzania obecnosci kluczyka) A co do wkladek w zamkach, wiem ze tez zostaly wymienione poniewaz nie ma do nich dodatkowego przewodu od podgrzewania w momencie pociagniecia klamki. A sterownik w drzwiach jest (heizung-coś tam).
    Przejdzmy jednak do sedna. Dorobilem drugi grot i przy probie programowania pilota niby wszystko OK kierunki migaja, a po 5 sek. gdy naciskam ponownie otwieranie to pilot niby dziala. Z tym ze po wylaczeniu zaplonu i probie zamkniecia z pilota juz jest bez echa. Dodam ze sprawdzalem to na 2 roznych pilotach i za kazdym razem bez zmian. Oryginalne kodowanie pompki to 12864. Nr pompki to 8L0 862 257 bez koncowki. Kluczyki maja nr 4D0 837 231 A oraz 4D0 837 231 R.
    Aha i jeszcze jedna opcja, w momencie zmiany kodowania zapisuje do max 13130, probowalem roznych konfiguracji, od 01288 do 13130, za kazdym razem to samo. A gdy zmienilem na 12856 (-8 wyczytalem gdzies ze to opcja wylaczania/wlaczania DWA) to zamki dzialaly na odwort! Tzn gdy normalnie przekrecam w prawo aby zamknac to bylo zamykanie w lewo (sic!) Wkladka reagowala tylko na sygnal ze styku, tak przynajmniej mi sie wydaje.
    Nie wiem teraz co robic, czy sprobowac z jeszcze innym kluczem czy moze to wina pompki. Albo kodowania, moze dalo by sie dodac pilota VAGiem??
    Help.
    Ostatnio edytowany przez ShadX - 28-02-12 o 10:56

Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    Wroclaw
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ATD

Domyślny

Spróbuj zakodować go na 8192 to jest sama opcja pilota radiowego bez dodatków i zobacz czy działa.
    Możesz spróbować jeszcze wykasować pamięć kluczyków, są na to dwa sposoby:
    1) Vag: 35-Centr. Locks -> 10-Adaptation -> Kanał 00 -> Read -> Save -> Yes
    2) Metoda z 2 Kluczykami: Jeden kluczyk w stacyjce w pozycji ON -> drugim zamykamy zamek w drzwiach kierowcy -> wciskamy przycisk otwierający na pilocie 5x w odstępach co 1s -> odczekać 6s -> wciskamy przycisk otwierający 1x -> wyłączamy zapłon

Kodowanie pilota przez vag:

35-Centr. Locks -> 10-Adaptation -> Kanał 00 -> Read -> Save -> Yes --> Kanał 01 (lub 21 zależnie od pompki) -> w "New Value" wpisujemy ilość pilotów do zaprogramowania (max 4) -> Test -> Save
    Teraz wciskamy i przytrzymujemy przez 1s przycisk otwierania po kolei na każdym pilocie do zaprogramowania. Od wciśnięcia przycisku Save na Vagu mamy 15s na zaprogramowanie pilotów.

Diki27's Avatar
    Data dołączenia
    May 2011
    Miasto
    Grabownica
    Auto
    AUDI!
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ

Domyślny

Witam. W mojej Audi centralka w ogóle nie reaguje ;/ mam z oznaczeniem 8DO 862 257. wypiąłęm ją i zauwazylem zasniedziale kostki , przeczyscilem, rozebralem pompke tez tam styki byly zasniedziale, lecz dalej nie dziala nie reaguje;/ na allegro tez ciezko dostac z tym oznaczeniem. Czy mogę jakąś inną zastąpić z innym oznaczeniem ??

WIELKA BRYTANIA DanioUk's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    Skelmersdale-Rybnik
    Auto
    Audi S8 A6 80 cabrio
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

SHADX tak jak Ci punkforever napisal. Ale moze byc tutaj jeden problem jesli masz mikrostyk w zamku zepsuty to kluczyka nie zakodujesz - to taka nowosc.

DIKI27 przeczytaj uwaznie ten temat od poczatku i bedziesz wiedzial.
    1.6 AKL 101KM
    1.8T APY 209KM ???

Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    Żywiec
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN

Domyślny

Dzieki wam wszystkim za podpowiedzi. Dzisiaj sprobuje cos wykombinowac i podziele sie z wami informacjami
    Cytuj Oryginalnie napisane przez DanioUk Pokaż post
    SHADX tak jak Ci punkforever napisal. Ale moze byc tutaj jeden problem jesli masz mikrostyk w zamku zepsuty to kluczyka nie zakodujesz - to taka nowosc.
    Mikrostyk powinien byc OK bo jak napisalem po zmianie kodowania o -8 centralka oszalala i zamykala w przeciwnym kierunku, czyli teoretycznie brala sygnal ze switcha
    Ale dla pewnosci rozbiore jeszcze tapicerke i sprawdze miernikiem czy zwiera
    Dodam jeszcze ze w VAGu widzi otwarcie drzwi jak i klapy. A takze operacje na pilotach (pojawiaja sie bity gdy naciskam otwieranie jak i zamykanie, postaram sie wrzucic screeny)
    Jeszcze raz dzieki. Pozdro.

Strona 27 z 97 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Zasady postowania