a ile za dodatkowy pakiet "szyby" ?![]()
a ile za dodatkowy pakiet "szyby" ?![]()
|
Witam. Chciałbym AC do mojego autka, jakie towarzystwo polecilibyście mi?
Auto to A3 1.9 TDI Ambition 98'. Sam mam 20 lat, od 2 lat prawo jazdy, głównym właścicielem jest mama, w OC ma 60% zniżek, nie wiem jak to jest z AC, ale swój samochód ma w AC w WARCIE od 8 lat![]()
masz małe szanse na ubezpieczenie AC auta z 1998roku większość jak nie wszystkie towarzystwa ubezpieczeniowe nie ubezpieczają pojazdów powyżej 10lat chyba że kontynuujesz ubezpieczenie
np. Uniqa ubezpieczy Ci auto z '98 roku
- Ubezpieczenia Komunikacyjne OC/AC
- Ubezpieczenia Na Życie, NNW
- Ubezpieczenia Majątkowe, Firm i Pracowników
- Programy Opieki Medycznej
- Programy Emerytalne,Rentowe, Posagowe
- Polisy Oszczędnościowe, IKZE
Ubezpieczenia do 40 % tańsze od standardowych ofert agentów
Potrzebujesz ?? Pisz do mnie
Auto jest cały czas ubezpieczone na AC w WARCIE. Ubezpieczone było na 11 200, doubezpieczyłem na 14 900, a ni z tąd ni z owąd nowa umowa miałaby być na 9600...
Dlatego pytam o inne towarzystwo.
doubezpieczyłeś czyli dodatkowo ubezpieczyłeś wyposażenie dodatkowe czy po prostu w tamtym roku podwyższyłeś sume ubezpieczenia na te 14900 ??
co do niższej SU to chyba normalne że auto traci na wartości
Ostatnio edytowany przez m-kozak LCT - 03-03-12 o 23:43
Doubezpieczyłem nowe felgi, opony, lampy zderzak itd itd.
Podczas ubezpieczenia agent ma widełki w których musi mieścić się suma ubezpieczenia ( SU ), więc nie może narzucić Ci że musisz ubezpieczyć na te 9600, Eurotax a wg niego zazwyczaj jest ustalana wartość pojazdu, podaje kwotę od - do w której musi mieścić się SU.
Tyle teorii, natomiast praktyka wygląda tak że nie ma sensu nadubezpieczać bo w razie zdarzenia i tak wyliczą szkodę od aktualnej wyceny wartości pojazdu.
Chyba że jest wykupiona stała SU przez okres trwania umowy ale to dotyczy tylko kilku letnich pojazdów ( zależy od TU i zazwyczaj max to 4 lata )
Dobra więc spytam takGdzie się najbardziej opłaca AC? Bo mi sie konczy umowa z wartą i nie wiem czy zostać czy zmienić towarzystwo.
o super temat, mi się kończy OC, mam auto rocznik 98r, ukończone 26 lat, prawo jazdy od 6 lat. Dotychczas ubezpieczycielem było MTU, chciałbym się dowiedzieć co robić. Czekać aż MTU przyśle mi kontynuację czy może nic nie przyślą? A może zmienić ubezpieczyciela?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)