Strona 15 z 62 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 141 do 150 z 618

Temat: Instalacja gazowa LPG w Audi A3 1.8 Turbo

beatamichal2010's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2011
    Miasto
    Staniatki/Koblenz Deutschland
    Auto
    Audi A3 1.8T
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

w przyzoitej cenie tzn?? dla jednego 2400zł to jest duzo a dla drugiego ok ile chcesz przeznaczyc na LPG do AGU???

---------- Post dodany 10-03-12 o 14:51 ----------

i tak jak gregor10

napisał najwaniejszy jest gazownik i strojenie tu jest swieta prawda ja jezdziłem z moim monterem i razem stroilismy tzn ja za kiera 1.8T a on z kompem i powiem Ci ze 70 km zrobilismy zebym ja był zadowolony pozdrawiam ja za swoja instalacje dalem 2450zł Hana zielone KME silver i Stag 4 eco

nosscore's Avatar
    Data dołączenia
    May 2011
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi A3 1.8T Ambition
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Właśnie graty to jedno, a boje się głównie o strojenie, bo są magicy którzy robią strojenie wg szablonu i uważają że jest ok. W Wawie jest Migaz, a tam za zestaw do samochodu z turbo to cena od 3tys, do tego miesiąc oczekiwania w kolejce.
    Mam namiar na zakład w Rawie Mazowieckiej, gdzie jest w stanie zrobić taki zestaw za około 2400zł, i jak rozmawiałem z właścicielem to podczas rozmowy wyszło że posiada on a4 z tym samym silnikiem-oczywiście z podtlenkiem lpg, więc raczej powinien znać te samochody i ew problemy jakie mogą powstać przy zakładaniu podtlenku. Na instalację zamierzam przeznaczyć max 3 tys, oczywiście jak parę zł zostanie to będę zadowolony, bo niebawem przegląd, AC, OC... Radom trochę nie po drodze, choć czeka mnie niedługo trasa nieco dalej bo do Iłży. Na forum LPG polecają zakład w Mławie, choć przyznam że wolałbym coś bliżej domu. Migaz blisko, i długo i drogo, dlatego zapytałem tutaj.
    Ostatnio edytowany przez nosscore - 10-03-12 o 17:20
    Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment.
    Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.

Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    gregor10.pl
    Auto
    dope
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0T AXX
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Tak w mławie robi gość z lpg forum i robi bardzo dobrze. Jak co to mam jeszcze gościa zaufanego we Wroclawiu gdyby Cię interesowało- czołówka polski.

qba29dm
    Guest

Domyślny

Jaka instalacja do 1.8 20V w automacie?? W poniedziałek jestem umówiony na montaż

Robię 2kkm miesiecznie z czego 1600 do pracy, Trasa/Miasto 70/30

Kalkulacja:

Data dołączenia
    Mar 2012
    Miasto
    Częstochowa
    Auto
    Audi A3 LPG BRC
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUQ

Domyślny

witam. Kolego mówisz że nie dać sobie wcisnąć BRC? Właśnie taki mi polecają, ostatecznie mówią że może być Stag. Dlatego sam nie wiem co najlepsze. Miałem Staga 300 w Vectrze ale to inny silnik bez turbiny więc muszę zasięgnąć opini. Hana to te z firma instalacji????
    Cytuj Oryginalnie napisane przez beatamichal2010 Pokaż post
    ziutek1981

mi spalanie wuszło po miescie i po mojej wsi 10 LPG ale jezdziłem sprawnie i ten wynik mnie zadowala jezdze duzo trasa Kraków Niemcy (KOBLENZ) i wierze ze w ten poniedziałek osciagne 8.5 LPG przy 130kmh bardzo polecam LPG do tego silnika grunt to dobry gazownik ja takiego posiadam tak jak koledzy pisli mi nie daj sobie wcisnac BRC ma byc Hana zielone lub niebieski Stag Plus i reduktor nie którzy mowia AC01 ja dałem KME silver i jest git wszystko zalezy czy bedziesz chciał serie czy pozniej chipa ja polecam LPG bo koszty sie zmniejszyły pozdrawiam

---------- Post dodany 14-03-12 o 08:35 ----------

widać różnicę spadku mocy miezy PB a LPG????
    skoro mówisz z doświadczenia że Stag 4 jest lepszy niż BRC to jestem w stanie Ci zaufać. Trzeba dobrać tylko lepsze podzespoły mam rozumieć a nie to co jest w zestawie????

Cytuj Oryginalnie napisane przez beatamichal2010 Pokaż post
    w przyzoitej cenie tzn?? dla jednego 2400zł to jest duzo a dla drugiego ok ile chcesz przeznaczyc na LPG do AGU???

---------- Post dodany 10-03-12 o 14:51 ----------

i tak jak gregor10

napisał najwaniejszy jest gazownik i strojenie tu jest swieta prawda ja jezdziłem z moim monterem i razem stroilismy tzn ja za kiera 1.8T a on z kompem i powiem Ci ze 70 km zrobilismy zebym ja był zadowolony pozdrawiam ja za swoja instalacje dalem 2450zł Hana zielone KME silver i Stag 4 eco

Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    gregor10.pl
    Auto
    dope
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0T AXX
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

brc to jest włąsnie zestaw, w którym masz gówniane częsci , nie nadające się do 100km w bardziej wymagajacym silniku, nie mówiąc o turbo benzynie i pomcy 180km.

Jak chcesz kłopoty i palenie naraz lpg i pb to bierz brc.
    Jak chcesz jeździć na LPG bez kłopotów to bierz staga 300-4 plus/lpgtecha (sterownik, z naciskiem na lpg tech) + hana niebieskie (wtryski), reduktor ac r01 z wyjsciem fazy lotnej 12mm, faro 13mm. Zamontować poprawnie, wystroić i różnice będzie czuć tylko na stacji paliw.

Data dołączenia
    Mar 2012
    Miasto
    Częstochowa
    Auto
    Audi A3 LPG BRC
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUQ

Domyślny

gazownik powiedzial że nie ma potrzeby dawać Hana gdyż przy turbinie nie jest to konieczne, więc poleca wtryski co daje Stag.

Cytuj Oryginalnie napisane przez gregor10 Pokaż post
    brc to jest włąsnie zestaw, w którym masz gówniane częsci , nie nadające się do 100km w bardziej wymagajacym silniku, nie mówiąc o turbo benzynie i pomcy 180km.

Jak chcesz kłopoty i palenie naraz lpg i pb to bierz brc.
    Jak chcesz jeździć na LPG bez kłopotów to bierz staga 300-4 plus/lpgtecha (sterownik, z naciskiem na lpg tech) + hana niebieskie (wtryski), reduktor ac r01 z wyjsciem fazy lotnej 12mm, faro 13mm. Zamontować poprawnie, wystroić i różnice będzie czuć tylko na stacji paliw.

Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    gregor10.pl
    Auto
    dope
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0T AXX
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

ziutek to montuj , a za chwile będziesz zakładał milion tematów na forach że lpg niedomaga A i pozdrów odemnie tego gazownika partacza.
    PS. jak on tak Ci mówi to ja bym już do niego wogóle nie pojechał na montaż, gość nie ma pojęcia kompletnie o autach z doladowaniem, i wogole brak słów. Jak przy doborze elementów takie gówno Ci chce wcisnąć żeby maks zarobić, a Ciebie olewa to po prostu lepiej żebym tego dalej nie komentował. Chyba sam zaczne ludziom montować bo to jest szok co się dzieje......

Micha3l's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2009
    Miasto
    WPR
    Auto
    Audi A4 B6 1.8T
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

Ja polecam LandiRenzo Omegas na reduktorze Ig1 Turbo wtryski Med biale. Sam mam taki zestaw. Nie był tani(dwa lata temu 3400) ale jeździ do tej pory bez awarii. I do tego mam zapas jakbym coś grzebał przy silniku. (medy białe wytrzymują 60km na cylinder)

Data dołączenia
    Mar 2012
    Miasto
    Częstochowa
    Auto
    Audi A3 LPG BRC
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUQ

Domyślny

gregor10 podaj mi prosze najbardziej optymalny zestaw, taki sprawdzony, abym mógł się cieszyć bezproblemową jazdą. Z góry dzięki

Cytuj Oryginalnie napisane przez gregor10 Pokaż post
    ziutek to montuj , a za chwile będziesz zakładał milion tematów na forach że lpg niedomaga A i pozdrów odemnie tego gazownika partacza.
    PS. jak on tak Ci mówi to ja bym już do niego wogóle nie pojechał na montaż, gość nie ma pojęcia kompletnie o autach z doladowaniem, i wogole brak słów. Jak przy doborze elementów takie gówno Ci chce wcisnąć żeby maks zarobić, a Ciebie olewa to po prostu lepiej żebym tego dalej nie komentował. Chyba sam zaczne ludziom montować bo to jest szok co się dzieje......

Strona 15 z 62 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania