Strona 30 z 218 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080130 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 291 do 300 z 2179

Temat: Auto Detailing - Pytania, Odpowiedzi

pielegnowacauto.pl's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2011
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    BMW
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

Jeżeli lakier jest zrobiony na igłę i jest czarny to żadne najdelikatniejsze miotełki, nawet te za 100-150PLN. Każde przesunięcie kurzu porysuje lakier. Są to bardzo drobne ryski i widać je jedynie gdy lakier jest po pełnej korekcie. Także najlepsza metoda to podjechać na bezdotyk, nawet co 2-3 dni. 2-3zł na płukanie wodą zdemineralizowaną. Później ogień na drodze, woda spływa i jest pięknie

Przyciąganie kurzu jest tez zależne od wosku jaki mamy położono oraz quick detailera jaki używamy po myciu ręcznym

wojt's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2009
    Miasto
    Śląsk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    44 razy

Domyślny

To w takim razie Collinite łapie kurz niesamowicie U mnie jedna aplikacja Meguairs UC nie dała praktycznie nic, swirle jak były tak są dalej, więc miotełka wielkich szkód by raczej nie zrobiła, ale może faktycznie pozostane przy płukaniu na bezdotykówce.

blacksline's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2011
    Miasto
    Shell :)
    Auto
    Audi biturbo
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez verni Pokaż post
    ja od wczoraj uzywam irchy, zauwazylem ze nie przesuwa kurzu tylko go zbiera
    jak jest kurz to trzeba myć jeszcze raz lub jechać na autostradę

ps. Osobiście polecam zamiast irchy ręcznik z fibry
    http://www.pielegnowacauto.pl/kosmetyka-samochodowa/akcesoria/reczniki/recznik-z-microfibry-do-osuszania-fluffy-dryer-60x90cm.html
    ale nie wycieramy nim auta tylko kładziemy i oklepujemy auto kawałek po kawałku

---------- Post dodany 28-03-12 o 09:38 ----------

Cytuj Oryginalnie napisane przez wojt Pokaż post
    miotełka wielkich szkód by raczej nie zrobiła
    miotełka szkody Ci zrobi tylko nie zobaczysz ich na początku gołym okiem.. po użyciu nawet dobrej miotełki (bardzo delikatnej) to i tak wyjdą Ci mikro zarysowania..
    które będą co raz większe a będzie skutkowało to tym że lakier będzie mniej się błyszczał .. a efekty miotełki zobaczysz na słońcu

jak zbierze Ci się kurz to musisz opłukać auto bez inwazyjnie karcherem

ps. Paweł ja przepraszam, że tak się wtrącam w Twoim wątku ale nauka nie poszła w las pozdrawiam

Opolskie verni's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    OST
    Auto
    TT 225Q
    Model
    Inny
    Silnik
    1.8T APX
    Podziękował
    15 razy

Domyślny

No mi też na tym wosku się kurz zbiera Właśnie tym ręcznikiem próbowałem - dało się, ale kurz bardziej się przesuwał niż zbierał

siwy170's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2011
    Miasto
    wodzisław
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.6 AVU

Domyślny

mi też dość kurzu i sadzy z komina zostało na woskowanym lakierze, a poranna rosa ładnie brud przytwierdziła, że nie obyło się bez płukania no i oczywiście polecam mikrofibrę, a nie szczotki, czy inne takie rzeczy

Wiolka's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2006
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    19 razy

Domyślny

Jeżeli Colli zbiera kurz to umyjcie auto na dwa wiaderka (ręcznie, szamponem u neutralnym pH). Wytrzyjcie ręcznikiem do osuszania i problem będzie dużo mniejszy. Płukanie wodą demineralizowaną na myjni bezdotykowej jest zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem dla nawoskowanego zakurzonego auta.

Napisz na sklep@pielegnowacauto.pl i zapytaj o forumowy rabat!
    Kosmetyki samochodowe, materiały polerskie oraz lakiernicze. Usługi z zakresu auto detailingu. Odwiedź nas na www.pielegnowacauto.pl lub www.jak.pielegnowacauto.pl

Data dołączenia
    Dec 2009
    Miasto
    Komorniki
    Auto
    Audi TT MK2
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    17 razy

Domyślny

Powiedzcie mi proszę, czy po takim "oszuście" jak Autoglym Ultra Deep Shine można, trzeba, czy nie powinno się stosować już wosku?

Wiolka's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2006
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    19 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez badej Pokaż post
    Powiedzcie mi proszę, czy po takim "oszuście" jak Autoglym Ultra Deep Shine można, trzeba, czy nie powinno się stosować już wosku?
    UDS to AIO (all in one) czyli jednym z jego zadań jest zabezpieczenie lakieru. Nie używaliśmy tego konkretnego AIO ale zasada jest taka, że w auto detailingu (a szczególnie zabezpieczeniu lakieru) nie ma zasad a tak na serio możesz wypróbować taką kombinację- najwyżej wosk szybciej spłynie

Na pewno nie "trzeba"- to tak zgodnie z definicją dobre AIO powinno ładnie oczywiście, wypełnić rysy i nadać ładnego połysku

Napisz na sklep@pielegnowacauto.pl i zapytaj o forumowy rabat!
    Kosmetyki samochodowe, materiały polerskie oraz lakiernicze. Usługi z zakresu auto detailingu. Odwiedź nas na www.pielegnowacauto.pl lub www.jak.pielegnowacauto.pl

wojt's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2009
    Miasto
    Śląsk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    44 razy

Domyślny

Ja na jesień nakładałem Collinite na Autoglym SRP. Wydaje mi się, że wosk za długo nie wytrzymał (może 3 tygodnie), ale tak na prawdę nie miałem do tej pory porównania z Colli nakładanym po cleanerze.

kamil1905's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2008
    Miasto
    Poland
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T ARY
    Podziękował
    46 razy

Domyślny

Witam. Chciałbym zapytać o torbę na kosmetyki Meguiar's.
    http://www.pielegnowacauto.pl/meguiar-s-torba-na-auto-kosmetyki.html

Czy w tej podanej cenie jest sama torba? Czy również te kosmetyki na zdjęciach. Bo cena byłaby chyba za niska gdyby były również i te produkty ale chciałem się upewnić

Audi A3 1.8 AGN 125 KM ---> Audi A3 1.8 T Quattro 180 KM - 252 KM ---> Audi S5 F5 3.0 TFSI 354 KM ----> ......

Strona 30 z 218 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080130 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania