Strona 19 z 62 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 181 do 190 z 618

Temat: Instalacja gazowa LPG w Audi A3 1.8 Turbo

qba29dm
    Guest

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez nosscore Pokaż post
    Panie i Panowie, a coś może wiadomo z podniesieniem akcyzy na LPG od 2013??? Miałem montować u siebie podtlenek LPG, i szczerze zastanawiam się czy ma to sens, bo koszt instalacji zwróci się właśnie pod koniec roku, gdy ew mogą dowalić wyższą akcyzę.
    Ile uważasz podniosą, o ile w ogóle podniosą?? no przecież nie 100% ceny litra gazu... jak ktoś robi miesięcznie 2kkm jak ja to nie porzuci gazu, prędzej w pociąg wsiąde

miszel's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2007
    Miasto
    Sosnowiec
    Auto
    ARL+
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    raz

Domyślny

Ja ostatnio czytałem ze maja podnieść akcyzę na gaz o 400% ( http://moto.onet.pl/1646493,1,ceny-l...ul.html?node=6
    A3 1.8 AGNSprzedany. Jest 1.9 TDI ARL 4x4

Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    gregor10.pl
    Auto
    dope
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0T AXX
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Taa. juz podnosili akcyze setki razy. Gaz zawsze będe tańszy od PB/ON.
    EOT

Prosze załozyć temat o akcyzie etc, bo tutaj temat jest stricte o instalacjach lpg w 1.8T strojeniu i doborze komponentów.

Data dołączenia
    Jan 2012
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi
    Model
    S3 8L
    Silnik
    1.8T APY
    Podziękował
    6 razy

Domyślny

Witam.

Posiadam S3 8L z silnikiem APY.
    Na więcej niż 100% jest tu soft nieseryjny (niedługo będę jechał na hamownię i badał) - zrobił go poprzedni właściciel w Porsche Performance w Austrii.

W związku z bijącymi ostro po kieszeni cenami paliw chciałbym do tego samochodu zamontować instalację LPG.
    Chciałbym to zrobić raz a dobrze żeby potem nie martwić się problemami rosnącymi lawinowo.
    Jestem z Warszawy, dzwoniłem już do Nowotczyńskiego z Mławy - on powiedział, że nie podejmie się tego zwłaszcza w chipowanej S3, bo będzie co chwila dochodziło do zapętlenia, poza tym seryjnej S3 też nie za bardzo chciał się podjąć. Proponował soft 180 KM 1.8 turbo - to jednak w S3 mija się z celem.

Czy ktoś z was zna gazownika, który ogarnia takie tematy, zwłaszcza 1.8T w S3?

Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    gregor10.pl
    Auto
    dope
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0T AXX
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Heh nowotczyński wymiekł przy s3 , a myślałem że on da rade... No to pojechał ostro. Widać że nie ma doświadczenia z 1.8T.
    Dwie sprawy.
    1.LOG dynamiczny 3 bieg 1500-odciecie kanły 002+120 , a także 020+003 i 115+118 prawde nam powiedzą, jeszcze odczyt na postoju 032 oba pola (przed kasowaniem bledów należy robić odczyt).
    2. Niech założy Ci instalke ktokolwiek kto poprawnie montuje i ma doświadczenie z 1.8T , zestaw 2x Ac R01 + Hana niebieska + sterownik Stag 300-4 plus(isa2) bądz może to być LPGtech + butla do jazdy do przodu + zasilanie faro 13mm.
    3.Założysz diametralnie inny zestaw i może być płacz że nie działa.
    4.Patrz punkt 1, jesli chip jest zbyt mocny - zapetla wtryski - zapomnij o lpg, jesli mowa o lpg które pracuje identycznie jak PB, chyba że do normalnego poruszania się, bez krecenia na wysokie obroty.
    5.Jeśli zapetla to trzeba wstawić większe wtryski - 440 + korekte softu u np MRmotors i wtedy lpg będzie można zakładać z czystym sumieniem.

Data dołączenia
    Jan 2012
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi
    Model
    S3 8L
    Silnik
    1.8T APY
    Podziękował
    6 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez gregor10 Pokaż post
    5.Jeśli zapetla to trzeba wstawić większe wtryski - 440 + korekte softu u np MRmotors i wtedy lpg będzie można zakładać z czystym sumieniem.
    gregor10, dzięki za poradę - rozumiem z Twojego wywodu, że idąc w trochę innym kierunku - modyfikując soft tak aby nie zapętlał na PB, to tez jest rozwiązanie kosztem osiągów eSki.

Czy możesz mi polecić jakiegoś gazownika, który ogarnie 1.8T dobrze?

Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    gregor10.pl
    Auto
    dope
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0T AXX
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Nie polece Ci żadnego z wawy bo nie znam nikogo z wawy. Spokojnie czytaj na lpg-forum i na 100% znajdziesz tam kompetentną osobe która to zamontuje na 100%.
    Co do Twojego pytania - tak , można przywrócić auto do serii - na 210km (APY) i gaz będzie smigał 100%, dwa można zrobić chipa na ca 245km - wtryski spokojnie starczą bez zapetlen jak mądrze program napisany. A jak nie to ja bym poszedł w tak jak napisałem, wtryski 440 bosch zielone , do tego korekta softu i ogien na gazie i na pb.

8. Podziękowania dla gregor10 za pomoc w problemie

grabek1985 (30-03-12)

Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Starogard gd
    Auto
    Audi
    Model
    S3 8L
    Silnik
    1.8T BAM
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

A czemu nie założyć ac r01 250 koni już jest dostępny. A co do wtrysków to niebieskie mogą nie obrobić ja mam założone 2100 i mają zapas więc te bym polecił.

Data dołączenia
    Jan 2012
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi
    Model
    S3 8L
    Silnik
    1.8T APY
    Podziękował
    6 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez gregor10 Pokaż post
    Co do Twojego pytania - tak , można przywrócić auto do serii - na 210km (APY) i gaz będzie smigał 100%, dwa można zrobić chipa na ca 245km - wtryski spokojnie starczą bez zapetlen jak mądrze program napisany. A jak nie to ja bym poszedł w tak jak napisałem, wtryski 440 bosch zielone , do tego korekta softu i ogien na gazie i na pb.
    gregor10 - podziękował za przydatne rady.
    Decyzja zapadła.
    Dla świętego spokoju zamontuje wtryski Boscha 440cc i wystroję auto. Nie wiem co za program tam drzemie, lepiej i tak go zmienić żeby spać spokojnie, a wtryski większe ogarną parę kuniów więcej, więc czemu nie.

Sama instalka będzie montowana w http://www.auto-dakar.pl/lpg.html prawdopodobnie.
    Krzyknęli mi 3 tysiące, jeszcze jak pojadę rozmawiać w 4 oczy dowiem się co zawiera się w tej cenie, ale właściciel warsztatu chwalił się, że jeździ A4 1.8T dłubniętą na 280KM właśnie na LPG, więc zobaczymy jak to jeździ.

Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    gregor10.pl
    Auto
    dope
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0T AXX
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Co do auto dakaru powinni dać rade. Robią dobrze.
    Pochwalam że idziesz na grubo, bo to bez sensu ograniczać auto jak można zrobić go jeszcze grubiej i bedzie zapas , a lpg tak czy siak będzie dzialać czy to przy 50 czy to przy 300km to nie ma znaczenia przy odpowiednim montażu i zestrojeniu.

Strona 19 z 62 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania