Strona 59 z 152 PierwszyPierwszy ... 949575859606169109 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 581 do 590 z 1512

Temat: Pompka centralnego zamka

WIELKA BRYTANIA DanioUk's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    Skelmersdale-Rybnik
    Auto
    Audi S8 A6 80 cabrio
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

Ostatnio na alledrogo byl wirniczek na chyba 80 zeta i jak masz troche wiedzy majsterkowicza to sobie sam poradzisz - nie jest to skomplikowane.
    1.6 AKL 101KM
    1.8T APY 209KM ???

tomaszhornig's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2011
    Miasto
    Mysłowice
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 APF
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Witam. Bawiłem się VAGiem i nie zapamiętałem numeru pompki :/ można to jakoś przywrócić?? Chyba że jest to napisane na pompie? Da się coś z tym zrobić

WIELKA BRYTANIA DanioUk's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    Skelmersdale-Rybnik
    Auto
    Audi S8 A6 80 cabrio
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

Tak na pompce jest napisany numer pompki. Na bialej pokrywce.
    1.6 AKL 101KM
    1.8T APY 209KM ???

Data dołączenia
    Mar 2012
    Miasto
    BRÓJCE
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR

Domyślny

witam. mam taki problem. zalozylem pompke centralnego zamka. jak kupilem auta nie bylo jej wcale. wszystko dziala ( szyby, centralny zamek i podswietlanie wnetrza) jest tylko jeden problem podczas jazdy... czasem po minucie czasem po paru km zapala mi sie oswietlenie wnetrza.... moge je zgasic tylko jak ponownie zamkne i otworze auto kluczykiem... inaczej sie nie da.... komputer nie wyswietla informacji o otwrtych drzwiach czy bagazniku.... probowalem otwierac wsyzstko i zamykac ale nadal swieci.... czy ktos potarfil by powiedizec co to moze byc?? POZDRAWIAM I CZEKAM NA ODPOWIEDZ

Data dołączenia
    Jan 2011
    Miasto
    Płock !
    Auto
    Audi z Q
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0 TDI PD BMM (140KM)
    Podziękował
    25 razy

Domyślny

wydaje mi się że adaptacja/zaprogramowanie pompki od nowa na VAGu by pomogło-przynajmniej ja od tego bym zaczął

Data dołączenia
    Mar 2012
    Miasto
    BRÓJCE
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR

Domyślny

a wiesz moze jak vagiem zaadoptowac ta pompke??

Data dołączenia
    Jun 2008
    Miasto
    kalisz
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASV

Domyślny

Podłączę się do tematu, chociaż w moim przypadku pompka okazała się cała.
    Pompka centralnego przestała działać. Jakie mogą być objawy, że z pompką dzieje się coś nie tak:
    1. Około roku temu przestało działać oświetlenie w bagażniku (sprawdziłem ten malutki przełącznik w zamku i niby się nie zacinał, pomyślałem, że może styki, z lenistwa nic z tym nie robiłem, bez światełka można jeździć).
    2. Jakieś 3 miesiące przed awarią przy zamykaniu i otwieraniu przestały mrugać migacze
    3. No i zdechła pompka.
    Co się stało:
    Okazało się, że są „zgnite-utlenione” przewody. Jeden z nich wyskoczył przy poruszeniu kostką. Sprawdziłem pozostałe pociągając za nie i znalazł się jeszcze jeden zgniłek. Obciąłem je trochę wyżej i wytrawiłem, bo źle się utlenione lutuje.
    Naprawa:
    Po rozebraniu pompki usunąłem dwa uszkodzone piny z płytki oraz rozwierciłem otwory w kostce pod wymiar przewodu. Dosztukowałem przewody, które wlutowałem bezpośrednio w płytkę, obejrzałem dokładnie płytkę i poprawiłem jeszcze trzy luty, które nie wyglądały najlepiej.
    Centralny działa, Niunia mruga do mnie pięknie migaczami i oświetlenie w bagażniku powróciło. Może komuś się przyda.

Data dołączenia
    Jan 2011
    Miasto
    Płock !
    Auto
    Audi z Q
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0 TDI PD BMM (140KM)
    Podziękował
    25 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez hubertus___ Pokaż post
    a wiesz moze jak vagiem zaadoptowac ta pompke??
    Tu jest napisane jakie wartości wpisać programując różne opcje pompki: http://www.a3-club.net/forum/showthr...l=1#post339128
    Ew wchodzisz w centralny w VAGu i tam jest adaptacja. Jest jeszcze opcja że robi Ci się zwarcie w pompce..niestety nasze pompki są tak umieszczone że często zdarza się że ulegaja zalaniom i mogło coś w niej pośniedzieć-dużo roboty z jej wyjęciem nie ma więc mozesz sprawdzić i ewentualnie przeczyścić

Data dołączenia
    Mar 2012
    Miasto
    BRÓJCE
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR

Domyślny

dzieki za pomoc sprobuje z ta adaptacja. pąpke niedawno zalozylem bo jak kupilem auto to wcale nie bylo i od tamtej pory mam taki problem... czasami zapali sie swiatlo od razu jak rusze a czasem po paru km... i gasnie dopiero po otwarciu i zamknieciu drzwi kluczykiem... inaczej nie idzie zgasic

koziar2pac's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2010
    Miasto
    Zelów/Bełchatów/Łódź
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

Mam problem który mnie troszkę denerwuje. Polega on, że jak zamykam drzwi z kluczyka zamykają się tylko drzwi kierowcy, a reszta jest otwarta nawet wlew paliwa.
    Obojętnie czy przy drzwiach pasażera czy przy klapie bagażnika. Nawet przycisk w drzwiach kierowcy nie zamyka ani nie otwiera drzwi.
    Posiadam kluczyk typu scyzoryk, czyli też z pilotem, ale gdy kupowałem samochód poprzedni właściciel mówił, że trzeba coś ustawić w module komfortu (nr 8L0 862 257 K), żeby kluczyk chodził, (zaadaptować) dodam że moduł komfortu jest nowy założony, stary dostałem z kupnem samochodu. Muszę jeszcze dodać, że czasem centralny działa i zamyka nawet przycisk na drzwiach. Dlaczego się tak dzieje, że czasem jest w porządku i nie ma problemu, a czasem nic nie działa.
    Proszę o pomoc

Strona 59 z 152 PierwszyPierwszy ... 949575859606169109 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania