Strona 136 z 187 PierwszyPierwszy ... 3686126134135136137138146186 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 1,351 do 1,360 z 1870

Temat: Sa tutaj motocyklisci? :)

Bart1's Avatar
    Data dołączenia
    May 2006
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    raz

Domyślny

Siemka Panowie
    Wiem że jest tu kilku świeżo po zdaniu prawka na moto.
    Napiszcie mi jak możecie,którą szkołę w Wa-wie polecacie instruktora itd
    Ja już się tyle naczytałem w necie,że zgłupiałem i wychodzi na to,że jakością nauczania nie jest najlepiej
    Tematy typu jazdy 14h po placu i 6 miasto itd.
    Już prawie kupiłem ofertę Grupona w Mobilku ale to wychodzi jakaś masakra z terminami, placami ( nie wiedzą gdzie będą jazdy) a nie chciał bym zdawać pół roku.
    Będę wdzięczny za waszą pomoc i konkrety
    Ostatnio edytowany przez Bart1 - 10-04-12 o 15:43

Rafek's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2008
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    35 razy

Domyślny

Bart, ja tez sie połasiłem na grupona w szkole Autek na bemowie. Na miescie byłem 7czy8h. 2 kursantów na jednego egzaminatora, z terminami masakra itd itd... Do tego nie przygotowali mnie do egzaminu. dzien przed egzaminem wziąłem lekcje w szkole motorista (2h) i dowiedziałem sie (ku mojemu stresowi) jak wygląda egzamin... i te szkołe moge polecić

monik była chyba zadowolona z promotora, ale to musiałbyś jej o konkrety pytać.
    Alleluja i do przodu!

Donator Akumulator >sebek<'s Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2008
    Miasto
    Warszawa / Zamość
    Auto
    Laleczka CBR / A4 1.8T Q
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    67 razy

Domyślny

ja robilem kurs tam gdzie Rafek, ale na przygotowanie nie moge narzekac. bylem zadowolony. Rafek, a z kim jezdziles?
    Jesli chodzi o terminy to rzeczywiscie masakra, ale tak chyba dzialaja wszystkie szkoly z groupona wiec jesli zalezy Ci na czasie to nie wiem czy to najlepszy pomysl.
    Z tego co wiem to jedna z lepszych (o ile nie najlepsza w wawie) to szkola Tomka Kulika http://kulikowisko.pl/ slyszalem same pozytywne opinie z roznych srodowisk

Kiedy Facet mówi, że coś zrobi to to zrobi! I nie trzeba mu o tym co pół roku przypominać

larius's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2007
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    The Revenant
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0T CCZA
    Podziękował
    20 razy

Domyślny

Bart1 jak chcesz zrobić szybko, to nie idź do dużej szkoły po prostu. Jeździsz na skuterku, to moto będziesz ogarniać, jak ktoś ma mózg to kurs na początek mu starczy i się nie zabije.
    Ja przez cały kurs jeździłem 2h po mieście i żyję. Za to miałem super instruktora, powiedział mi co i jak i zdałem za 1 razem. http://linia.waw.pl/ - targówek. Jak chcesz więcej info podam na PW.

Malik, dzięki za pomoc! Będę zamawiał tego V46N
    Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig. After a few hours, you realize that he likes it.

Rafek's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2008
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    35 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez >sebek< Pokaż post
    ja robilem kurs tam gdzie Rafek, ale na przygotowanie nie moge narzekac. bylem zadowolony. Rafek, a z kim jezdziles?k
    sebek nawet nie potrafie ich spamietac, z 5 ich było. Co to za różnica jak jechaliśmy na miasto z innym kursantem? Ja akurat zorbiłem kurs dosc szybko bo na urlopie byłem wiec ranne godziny mi pasowały i kazdego dnia. Ale jak wygląda egzamin i gdzie mam po kolei jechać dowiedziałem sie w motoriście
    Alleluja i do przodu!

malik's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2007
    Miasto
    warszawa
    Auto
    Mam dres :)
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    45 razy

Domyślny

A ja powiem tak. Zależy czego szukasz.

Jeśli szukasz DOBREJ szkoły, dzięki której nauczysz się nie tylko zdać egzamin ale i jezdzic (co jest o wiele ważniejsze) to tylko Tomek Kulik (www.kulikowisko.pl) lub Promotor (http://www.pro-motor.pl/).

To jest bardzo ważne, od tego zależy też Twoje życie. Ucza tak ważnych elementów jak skutecznie skręcać w sytuacjach ekstremalnych, jak hamować żeby gleby nie wykosić, itd. Wg mnie warto dopłacić trochę wiecej i przynajmniej mieć dobre podstawy aby bezpiecznie rozwijać swoją pasję.

pablo_85's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2008
    Miasto
    Ostrowiec/Warszawa
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

Ja jestem z kolei zdania, ze mozna pojsc na kurs tanszy, ale zaoszczedzona kase dobrze wydac na doszkalanie we wspomnianych przez malika szkolach.

malik's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2007
    Miasto
    warszawa
    Auto
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    45 razy

Domyślny

Tak też można zrobic Aczkolwiek skutek wg mnie będzie taki sam tylko rozciągniety w czasie.

larius's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2007
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    The Revenant
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0T CCZA
    Podziękował
    20 razy

Domyślny

^^ No nie do końca, też wg mnie pablo lepiej sugeruje - sam chciałem też to napisać.
    Prawko zrobisz szybko i jak najtaniej, jak masz motocykl to idziesz na doszkalanie i poza lekcjami ćwiczysz ile chcesz. A tak uczysz się tylko tyle co kurs trwa.
    Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig. After a few hours, you realize that he likes it.

malik's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2007
    Miasto
    warszawa
    Auto
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    45 razy

Domyślny

Ale za to na tym kursie nic sie nie nauczysz (oprocz zdania egzaminu) a tu masz nacisk własnie na nauke jazdy a egzamin to dodatek. W ciagu 20h jazd nauczą Cię DUZO więcej niż w zwyklej szkole. Mają nawet 2h jezdzenia na crossie w terenie (przynajmniej tak było jeszcze 3 lata temu u Tomka Kulika). Jakbys miał dodatkowo wykupić nawet te 10h doszkalania to drożej wyjdzie niż od razu pojsc do nich do szkoły.

Strona 136 z 187 PierwszyPierwszy ... 3686126134135136137138146186 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania