|
mechanik ma racje tak go kręć turbo nie lubi mula![]()
zapieczesz turbinę ( zadusisz spalinami )
tak nie mozna zamulac ale 2,5 do 3 max spokojnie nie zaszkodzi turbinie wg nie ma potrzeby az tak go krecic do 3,5
Pod czerwone pole możesz śmiałoNic nie zaszkodzi
![]()
SportBack MiCkIego ==> Historia mojego Sportback'a
UWAGA!!!!! MOJEGO NICKA CZYTAMY TAK JAK GO PISZEMY...
czasem to i do odcinki![]()
Jest A6 3.0TDI V6 Quattro
Była A3 1.9TDI ASZ 240KM - bał się jej nawet szatan !
Ale przed nagrzaniem silnika do 90 stopni nie przekraczac 2 tys? Jak dlugo sie silnik nagrzewa ? Pytam o wiosne, bo akurat mamy. No i pytam dlatego ze kontrolki od temp i paliwa mi nie dzialaja![]()
Zawsze przed wyjazdem do pracy włączam silnik na jakieś 3 - 4 minuty. Z tego względu, że mam budowę garażu to auto stoi pod chmurką to mam chwile na odgarnięcie szronu z szybDo pracy dojeżdżam około 5km. Po takim dystansie złapie temperaturę do 70stopni. Jak jest zimny jeżdżę do 2,5 tys
SportBack MiCkIego ==> Historia mojego Sportback'a
UWAGA!!!!! MOJEGO NICKA CZYTAMY TAK JAK GO PISZEMY...
spokojnie można kręcić do 2,8 -3 z tą różnicą że na małym boostcie czyli gazu dodajemy powoli.
Na zimnym oleju na małej sprężarce jadąc do 2,2 tyś obr można zrobić pełnego boosta a to właśnie uwala sprężarkę a nie obroty silnika.
Klimatronika nie masz ? tam jest temp. wody![]()
Jest A6 3.0TDI V6 Quattro
Była A3 1.9TDI ASZ 240KM - bał się jej nawet szatan !
no wiem ze mozna ale tu chodzi by bylo ekonomicznie a by nie zaszkodzic turbinie![]()
Panowie !!!
1) Przy jakich obrotach zmieniać biegi jak motor zimny aby dbać o turbinę ??
2) I jak to jest z tym studzeniem turbiny. Studzimy przy dłuższej jeździe czy nawet jak przejedziemy 500m??
3) Jak odpalamy to ruszamy od razu czy czekamy 10-20s i ruszamy ??
Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)